Ej, sezon zaczyna się naprawdę ciekawie! Dalej jednak uważam, że trochę niesprawiedliwie jest dzielić plemiona według płci. Dziewczyny swoje zwycięstwo zawdzięczają fatalnemu występowi Daniela. Irytuje mnie ten koleś niesamowicie. Zarozumiały i pewny siebie, choćby w tej rozmowie między plemionami przed IC, a jak przychodzi co do czego, to się nie wykazuje. W obozie też nie bardzo. Mam nadzieję, że szybko odpadnie. Teraz powinien był wylecieć zamiast Ryan'a. Ten też zawiódł w IC, ale chociaż próbował to nadrobić gadką w obozie, poza tym bardzo dobrze zaczął kombinować strategicznie, a Daniel tylko się temu przyglądał. Polubiłem Roger'a. Facet może dobrze pokierować plemieniem i w perspektywie przyszłym sojuszem i wcale nie wydaje się zarozumiały, jak go niektórzy postrzegają. Od początku zaczął też organizować sojuszników. Silnym graczem wydaje się też Dave, tylko musi wkręcić się w jakiś sojusz zamiast głosować tak o sobie pojedyńczo. U dziewczyn w związku z wygraną IC nie było jeszcze za wiele tematu strategii, ale ogólnie ogarnięta wydaje mi się Deena. Widać, że wczuła się w grę i myślę, że ma szanse zostać długo. Joaśka jest słodka i taka pozytywna, tylko mało ją pokazują. Musi się rozkręcić żeby zostać dłużej. Współczuję Christy. Dziewczyna ma o wiele ciężej niż inni ze swoją głuchotą, a niektórzy zaczęli nie traktować jej poważnie. Np. Heidi, którą póki co znielubiłem. Janet strzela sobie samobója tymi wyznaniami, jak jej ciężko. Może szybko polecieć. Jenna lubi krytykować wszystko wkoło. Ale może wykaże się strategicznie, coś mam takie przeczucie...
To takie moje wrażenia po pierwszym odcinku;) Pewnie pod koniec oglądania przeczytam to i sprawdzę, na ile były błędne:) Zresztą możecie mi napisać mniej więcej, tak bez imion, czy przewiduję bardziej dobrze, czy bardziej źle;) Teraz standardowych kilka dni przerwy przed drugim odcinkiem. Albo dłużej, bo już w tym tygodniu mam pierwsze egzamy:/ Ale będę czekał niecierpliwie, bo już zdążyłem się wciągnąć. Także dzięki za dobrą radę
Nawiasem: Wy też studiujecie, czy ten rodzaj survivora już za/jeszcze przed Wami?