SELE
Bez wątpienia najfajniejsze plemię. Liczę, że będą wygrywać immunitety i unikać rad plemienia. Parvati i Michele są na dnie w tym plemieniu. Ale bardzo mi się podoba współpraca tych dziewczyn. Obie zaczęły mieszać i kombinować. Parvati nawiązała relacje z Yulem i Nickiem. Jak widać dziewczyna nadal ma w sobie sporo uroku, czym potrafi omotać facetów. Rozbawiło mnie jak Nick wyznał, że Parvati była jego crushem

DAKAL
Kim w końcu odbiła się od dna i znalazła się teraz pomiędzy dwoma sojuszami. W końcu jakieś dobre informacje dla niej. Oby dobrze to dziewczyna rozegrała. Wolałbym żeby wybrała Sandrę i Tony'ego. Tak sobie myślę że izolowanie Kim od grupy może się teraz na nich zemścić. Też jest tu ciekawie że względu na przewagi. Aż trzy ukryte immunitety i ucieczka z rady. No i co najciekawsze nic w zanadrzu nie ma tylko Tony

YARA
No to w końcu odpadł Rob. Szczerze dużo bardziej wolałbym jakby padło na Adama lub Bena. Ale Rob też może być, bo szczerze mówiąc już nudzi mnie promowanie go przez produkcje. Po raz kolejny potwierdziło się że Rob jest graczem strasznie jednowymiarowym i przecenianym przez Jeffa i CBS. No dobra wygrał S22 i zdominował S8. Ale w obu sezonach ludzie byli w niego zapatrzeni jak w obrazek. Dlaczego tak było w All Stars cięzko powiedzieć, ale w zwycięskim sezonie miał za rywali totalne ameby i idiotów. Tam nie było nikogo kto by potrafił się mu sprzeciwić. Dodatkowo nie było tam żadnych przemieszań i Rob stworzył trwałą grupę, która zdobyła przewagę po połączeniu. Teraz jednak było inaczej. Mamy tu samych zwycięzców i mocnych graczy. Nawet Adam nie jest tak głupi że da się zmanipulować. Rob pilnujący porządku i nie pozwalający rozmawiać o strategii to śmiech na sali