Haha to z tymi spojlerami Arti świetne. Zapowiedź kolejnego odcinka jest normalną częścią każdego odcinka, dlatego nie rozumiem, czemu nie można o niej tutaj pisać. Przecież one nigdy nic konkretnego nie zdradzają
Kolejny dobry odcinek. Niestety Kristina odpadła. I proszę was - Matt mówiący Rob'owi, że się na niego nie gniewa i liczy na sojusz? Na początku myślałem, że to jest oszustwo, żeby nabrać Rob'a i potem się zemścić. A po obejrzeniu filmiku Matt'a w Insiderze, gdzie powiedział, że naprawdę chce wrócić do Rob'a... Żenada. Żal. Porażka.
Ps. Polecam wszystkim filmik z Insidera "Kristina secret scene". Jest tam pokazany moment po eliminacji Francesci, kiedy Kristina była wściekła na Philippa. Wzięła młotek i zniszczyła mu rozporek w spodniach w ramach zemsty :D:D:D
OMETEPE
Yay, Andrea zaczęła kombinować z Philippe'm. Mam nadzieję, na wymieszanie i na blindsiding sojuszu Rob'a i ślicznotek

. Ashley i Natalie to jakaś totalna porażka. Grant nie lepszy. Ja naprawdę nie wiem, jak oni mogą mu tak ślepo ufać po tym, jak widzieli go w poprzednich edycjach. Akcja z wskazówką co do immunitetu to jakiś kabaret. A on się bawi nimi jak zabawkami. Oby Andrea i Phillip namieszali. I ja Philipa jakoś lubię :D Może dlatego, że jest przeciwko Rob'owi. Ale jakby odpadł, to chyba byśmy musieli przez 99% czasu Ometepe oglądać Rob'a, a 1% opalającą się Ashley i Natalie. Więc on musi zostać :D
Zapatera - yay, Stephanie została :D Aczkolwiek odpadnięcie Kristy mnie zaskoczyło. Przecież ona miała prawie zerowy edit. To nawet niewidoczna Kelly Purple w Nicaragui dostała lepszy edit na wyjście. A Krista była przecież o wiele lepszą zawodniczką. Oby pokonała Matt'a na RI SPOJLER Z ZAPOWIEDZI: pokazano, że Matt ma problemy z zadaniem. Obstawiam więc, że je wygra i że zrobią tak, że niby ma przegrać, ale w ostatniej chwili wygra KONIEC. Sojusz szóstki to jakaś totalna porażka. Steve, Mike są strasznie nudni. Ralph to idiota. Nadzieja jest w Saricie (choć jej nie lubię), Davidowi (liczę, że się jeszcze wykaże) i Julie (może nie jest zachwycająca, ale jakoś ją lubię). Krista pięknie odeszła. Tak właśnie powinno się odchodzić - z hukiem. Oby namieszała. Julie jeszcze w insiderze zdradziła, że jest konflikt między Davidem i Saritą i że się oni nie lubią. Czyżby szykował się mały rozłam? Aczkolwiek wolałbym najpierw rozłamu w sojuszu Rob'a, a w Zapaterze później.
Oglądalność: 10 milionów 727 tysięcy.
Confessionals w tym odcinku (w nawiasie z wszystkich, zawodnicy ułożeni w kolejności od tego, który ma najwięcej całościowo):
Rob - 5 (33)
Phillip - 4 (14)
Stephanie - 4 (10)
Julie - 4 (9)
Ralph - 0 (9)
Mike - 2 (9)
David - 1 (7)
Andrea - 2 (7)
Matt - 0 (7)
Steve - 2 (6)
Ashley - 3 (5)
Grant - 1 (4)