The Traitors Polska 1

WalentynaKa
2nd voted out
Kontakt:

The Traitors Polska

Post autor: WalentynaKa »

Po 10 odcinku widać, że najdalej dochodzą osoby nijakie. Bardzo trafne jest zdanie powyżej, że o Justynie i Stanleyu zapomni się po emisji. I to nie miesiąc a dwa dni. 10 odcinków minęło a oni nie wnieśli nic do scenariusza. Oboje nie zasłużyli na etap w którym są. Jeśli otrą się o wygraną to dla uczestników 2 edycji będzie to znak, że jeżeli chcą wygrać to najlepiej jest siedzieć cicho. Słabe. Słuch zaginie też po Patryku i o Manae też. Chociaż jeśli chodzi o Patryka to możemy go zapamiętać jako gościa, który ma kompleksy na punkcie swoich finansów. Bo tak to wczoraj wyglądało. Wolę już królową dram Dorotę niż osoby wyżej wymienione.

Właśnie z tego powodu, że odpadło i pewnie odpadnie dużo ciekawych osób chciałabym zobaczyć dodatkowy odcinek Reunion
.

Podejrzewam, że Olga i Piotr pozbędą się Mikołaja Pisarza bo przeszkodzi im w wygranej. A paradokslanie on jest moim zdaniem najmniej zdeterminowany żeby wygrać i jest też jedną z najbardziej interesujących postaci w The Traitors. Ma w sobie coś telewizyjnie magicznego. Chyba jako jedyny. Złoszczę się że odpadnie ale Tvn zdecydowanie powinien zacząć patrzeć na niego z innej perspektywy niż reality show. Tam jest potencjał dziennikarski.

Coś barwnego ma też w sobie Sandra, ale po obejrzeniu 2 live'õw z nią wydaje mi się, że nie była gotowa na zderzenie z telewizją. Nadmiernie przeżywa każdą krytykę. Całe jej ciało mówi, że oczekiwała poklasku a jest różnie. Dziwne, że prowadząc aktywność w social mediach nie wiedziała że obok fanów idzie krytyka którą należy ignorować. Bo tak zdrowiej. Kłóci się z ludźmi w komentarzach. Nie tędy droga.

A odc. 10 był nudny i nielogiczny.

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

The Traitors Polska

Post autor: Umbastyczny »

Odcinek 10

Moim zdaniem odcinek był w miarę ciekawy i miał potencjał, ale skrócenie czasu antenowego mu zaszkodziło. Rzeczywiście montaż był przez to słaby, ciągle miałem poczucie, że bardzo gnamy ze wszystkim i brakuje jakichś kluczowych rozmów i scen, przez co to co widzimy, wydaje się trochę randomowe.

Do tego nie podobało mi się zadanie, które było dość nudne, a dodatkowo jaki jest sens pytać grupę o zdanie większości, gdzie mogą szybko przeanalizować kto jak głosował i przeliczyć odpowiedzi - aż się dziwię, że jedno pytanie poszło źle.

Co do przebiegu. Sandry mi szkoda, bo była rozgarnięta pod kątem gry i wyróżniała się osobowościowo na tle grupy, ale no właśnie to jest przepis na śmierć z rąk zdrajców.

Olga i Piotr - z jednej strony jak ich obserwuje, to rzeczywiście mam wrażenie, że trochę zmieniło się ich zachowanie, że czują się niepewnie, ale może to tylko kwestia ujęć i scen wybranych do odcinków, bo w sumie teraz są poza radarem i wydają się być bezpieczni. W sumie trzymam za nich kciuki, wydaje mi się, że nie wystąpią przeciwko sobie i będą chcieli wygrać razem, ale może się mylę. Fajnie byłoby zobaczyć jakąś zdradę i próbę zwycięstwa solo.

Z innych graczy.

Patryk - jego atak na Surfera też wydał im się dziwny. Argumenty były po prostu słabe i w sumie nie mam problemu z tym, że były może trochę personalne, tylko były po prostu z dupy... Jakie znaczenie ma ile Surfer zarabia czy jaki zegarek sobie kupił? Dodatkowo, trochę zbudował swoją narrację na Justynie i zastanawia mnie jedna rzecz. Bo on powiedział, że Justyna mogłaby użyć pieniędzy, żeby pomóc chorej SIOSTRZE. A to przypadkiem nie MĄŻ potrzebował leczenia? Może mnie się coś pomieszało, ale jeśli rzeczywiście on nawet nie wie kto w rodzinie Justyny potrzebuje pomocy, a buduje na tym argumenty, no to słabo.

Dorota - szkoda mi jej trochę, bo jest bardzo barwną postacią, ale przez wpadkę z eliminacją Adama ma mocno pod górę. I nie chodzi mi nawet o oskarżenia i podejrzewanie jej o bycie zdrajcą, ale o to, że wszyscy w sumie olewają to co mówi i nikt nie liczy się z jej opinią. W sumie jakby udało jej się wygrać mimo wszystko, to mielibyśmy bardzo ciekawą historię postaci - od tej wczesnej fake eliminacji, przez kryzys związany z Adamem i na koniec odkupienie.

Justyna i Stanley dalej w cieniu. Manae jakoś po eliminacji Dominiki i Sandry też jakoś straciła werwę. Pisarz też w sumie na tym etapie chyba wypstrykał się z pomysłów. Ogólnie mam wrażenie, że po eliminacji Dominiki ludzie nie mieli pojęcia co dalej i błądzili mocno w tym odcinku.

Surfer - był poczciwy i dało się go lubić, ale smykałki do gry moim zdaniem nie miał. Sam w tym odcinku przyznał w pewnym momencie, że nie do końca ogarniał co się dzieje.

Komu kibicuję na finiszu? Jeśli nic się nie zmieni to w sumie Zdrajcom, w duecie lub solo :D Jeśli wygrać mają Lojalni, no to sercem jestem przy Dorocie. Pod kątem gry no to Pisarz też zasługiwałby na zwycięstwo. Mam też jakąś słabość/sympatię do Justyny i Manae, choć nie do końca jestem fanem ich gry. Stanleyowi i Patrykowi kompletnie nie kibicuję, no chyba że na finiszu pokażą coś ekstra.

Giaur
2nd voted out
Kontakt:

The Traitors Polska

Post autor: Giaur »

Kolejny odcinek również będzie krótszy i chyba tak już pozostanie. Trochę szkoda, bo chyba lepiej by było dodać więcej przemyśleń poszczególnych graczy.

Dwoje zakapturzonych moim zdaniem nieco wycofanych, choć pod osłoną nocy ich mózgi nadal doskonale pracują :D

Plusem to, że podczas głosowania dość duża niejednomyślność, a to powinno dodać nieco pikanterii zarówno dla zdrajców, jak i podczas kolejnych obrad.

Tymbark
2nd voted out
Kontakt:

The Traitors Polska

Post autor: Tymbark »

Szkoda , że skracają te ostatnie odcinki.

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Winners at War: Tony
Survivor AU All Stars: David
Kontakt:

The Traitors Polska

Post autor: tombak90 »

Umbastyczny pisze:
02 maja 2024, 08:32
Bo on powiedział, że Justyna mogłaby użyć pieniędzy, żeby pomóc chorej SIOSTRZE. A to przypadkiem nie MĄŻ potrzebował leczenia? Może mnie się coś pomieszało, ale jeśli rzeczywiście on nawet nie wie kto w rodzinie Justyny potrzebuje pomocy, a buduje na tym argumenty, no to słabo.
Nie chce mi się oglądać siedemnastu reklam leków na wzdęcia, żeby wstrzelić się w odpowiedni moment pierwszego odcinka, ale ja zakodowałem, że jednak siostra. Może kolega Kosmoski rozwieje ten dylemat.
WalentynaKa pisze:
02 maja 2024, 08:10
Coś barwnego ma też w sobie Sandra (...) Kłóci się z ludźmi w komentarzach.
To zaproś ją do nas :evil:
"Dziś prawdziwych villainów już nie ma..."

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

The Traitors Polska

Post autor: Umbastyczny »

tombak90 pisze:
02 maja 2024, 11:01
Umbastyczny pisze:
02 maja 2024, 08:32
Bo on powiedział, że Justyna mogłaby użyć pieniędzy, żeby pomóc chorej SIOSTRZE. A to przypadkiem nie MĄŻ potrzebował leczenia? Może mnie się coś pomieszało, ale jeśli rzeczywiście on nawet nie wie kto w rodzinie Justyny potrzebuje pomocy, a buduje na tym argumenty, no to słabo.
Nie chce mi się oglądać siedemnastu reklam leków na wzdęcia, żeby wstrzelić się w odpowiedni moment pierwszego odcinka, ale ja zakodowałem, że jednak siostra. Może kolega Kosmoski rozwieje ten dylemat.
Mam Playera bez reklam, a dziś dzień pracujący :D - w odcinku 1 mówiła o siostrze. Manae w odcinku 6, gdy atakowała Justynę, również wspomniała o siostrze. Czyli mi się coś pomieszało. No, ale atak Patryka i tak wprost z odbytu/dupy.

Giaur
2nd voted out
Kontakt:

The Traitors Polska

Jestem ciekaw jak zareaguje Mikołaj, Manae i Justyna, kiedy dowiedzą się, że są na czarnej liście :D O ile Mikołaj może się raczej tego spodziewać, tak pozostałe dwie niekoniecznie.

Awatar użytkownika
joeytribbiani
4th jury member
Winners at War: Parvati
Kontakt:

The Traitors Polska

Post autor: joeytribbiani »

Niby dużo się działo, ale całość wypadła blado.

Eliminacja Sandry była do przewidzenia i osobiście cieszę się z tej decyzji Zdrajców. Sandra była charyzmatyczna i potrafiła przekonać ludzi do swoich racji przez co była groźna dla zdrajców. Głośnym wytypowaniem Patryka przy okrągłym stole sama sobie strzeliła w kolano i była łatwym celem. Nie przepadałem za nią, więc cieszy ta decyzja.

Okrągły stół strasznie dziwny. Patryk się odpalił i wymyślne zarzuty kierował w kierunku Surfera. Miał zegarek za 15 tys. i nie wziął 12 tys. podczas zadania. Ok? Powiedziałbym, że jedynie Stanley podał jakieś sensowne argumenty odnośnie Surfera - często głosował bezmyślnie i nie potrafił uzasadnić swoich wyborów. Myślę, że Surfer nie potrafił opanować nerwów gdy cała uwaga skupiła się na nim i na koniec dostał ataku paniki. Niefajnie się to oglądało, ale okrągły stół w tym odcinku cały był specyficzny.

Tak jak wspomniano wcześniej, grupa się pogubiła po wyeksmitowaniu Dominiki. Pisarz jakiś spokojniejszy, Manae mówiąca, że podejrzewa Surfera ale głosująca na Pisarza, Patryk z nadciśnieniem, Dorotę wszyscy (oprócz Justyny) mają gdzieś i chyba ze wszystkich lojalnych, na mojego faworyta wyrósł Stanley.

Program ciągną Zdrajcy. Olga i Piotr robią dobrą robotę i nie wiem czy ktokolwiek ma ich na swoim celowniku? Niby Dorota gdzieś wspomniała o Oldze, ale Justyna ją zgasiła. Jestem ciekawy czy serio będą chcieli dojść razem do finału, czy jednak w pewnym momencie któryś ze Zdrajców stwierdzi, że chce wygrać sam.
Na minus kolejna czarna lista. Zrobili to raz i starczy.

Jeszcze jeden minus - po kilku naprawdę dobrych odcinkach zaserwowano nam papkę. Dało się wyłapać, że odcinek był skrócony, ponieważ nie było prawie żadnych scen z rozmów z zamku. Śniadanie - zadanie - rozmowy - stół - narada Zdrajców. Szkoda, bo wpłynęło to na jakość odcinka.

Zastanawiam się jak potoczyłby się sezon gdyby Dominika od samego początku dostała dobrą ekipę Zdrajców jak Olga i Piotr, zamiast Moniki i Aleksa, których ona musiała ciągnąć na swoich barkach.

Tymbark
2nd voted out
Kontakt:

The Traitors Polska

Myślicie , że kto wygra ?
Ja myślę , że może pisarz, a jakby go wywalili no to pewnie wygraliby zdrajcy. No bo reszta lojalnych ma marne szanse.Chyba , że Dorota przekona innych , że np.Olga jest zdrajcą i ją wyeliminują, chociaż po dramie z Adamem-już ktoś to napisał - lojalni jej spostrzeżenia wogóle nie biorą pod uwagę i olewają to co ona mówi.

Giaur
2nd voted out
Kontakt:

The Traitors Polska

Tymbark pisze:
03 maja 2024, 12:57
Myślicie , że kto wygra ?
Ja myślę , że może pisarz, a jakby go wywalili no to pewnie wygraliby zdrajcy. No bo reszta lojalnych ma marne szanse.Chyba , że Dorota przekona innych , że np.Olga jest zdrajcą i ją wyeliminują, chociaż po dramie z Adamem-już ktoś to napisał - lojalni jej spostrzeżenia wogóle nie biorą pod uwagę i olewają to co ona mówi.
Dorota wg mnie nie ma szans na finał. Zastanawia mnie to, co Mikołaj Pisarz powiedział podczas napisów końcowych ostatniego odcinka ("Przegraliście") - bez większego kontekstu nie wiadomo czy dotyczy to konkurencji, czy może rozgryzł zdrajców.

Obstawiam, że w następnym odcinku ekipa "podziękuje" Dorocie (za dużo dramy, za mało pomocy w dobrym typowaniu zdrajców), zaś w nocy zdrajcy wbiją sztylet w Mikołaja Pisarza.

I jeszcze jeden fakt zaczyna mnie niepokoić. Czy mi się wydaje, czy Piotr zaczyna częściej rozmawiać z Mikołajem Pisarzem? To może być błąd taktyczny, bo wcześniej obydwoje raczej się unikali.

Tymbark
2nd voted out
Kontakt:

The Traitors Polska

Giaur pisze:
03 maja 2024, 13:47

Obstawiam, że w następnym odcinku ekipa "podziękuje" Dorocie (za dużo dramy, za mało pomocy w dobrym typowaniu zdrajców), zaś w nocy zdrajcy wbiją sztylet w Mikołaja Pisarza.

W którymś z ostatnich zwiastunów Dorota powiedziała, że ktoś ma potrzebę ją wyeliminować Tylko nie wiem w którym to będzie odcinku.Natomiast dziwne jest to , że Mikołaj tyle przetrwał w tym programie. Myślałem, że po tym , kiedy odpadł Alex, kiedy tylko nadarzy się okazja zdrajcy się z nim pożegnają . Też uważam , że zdrajcy mogą go wywalić , ale jest najsprytniejszy z tych lojalnych , którzy zostali.Jakby go nie było, to bym kibicował zdrajcom.

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Winners at War: Tony
Survivor AU All Stars: David
Kontakt:

The Traitors Polska

Post autor: tombak90 »

Tymbark pisze:
03 maja 2024, 14:44
Natomiast dziwne jest to , że Mikołaj tyle przetrwał w tym programie.
Pisarz do tej pory nie fiknął, bo dość otwarcie podejrzewał najpierw Alexa, a potem Bijonse, więc mafia bała się go dziabnąć, żeby tych podejrzeń nie utwierdzać. Bijonse nie ma dopiero od jednego morderstwa i zapewne nowa mafia nie będzie się z nim teraz cackała, z tym, że Sandra była równie pyskata i padła pierwsza. Myślę, że poleci następny, zwłaszcza, że jeśli mi się dobrze wydaje, to w programie zostało już tylko jedno morderstwo (za tydzień sam stół, za dwa tygodnie morderstwo kogoś z tej trójki i potem stół, a za trzy ostatni stół i potem ognisko - tak chyba najczęściej bywało na obcych ziemiach, że w ostatnią noc odpuszczali im morderstwo).

Na moje wygra 2-3 lojalnych, w tym Manae i Justyna, którą ekipa chyba boi się wywalić, czy to w morderstwie, czy przy stole, ze względów wizerunkowych. Trafił nam się dość emocjonalny cast i ostatni wysryw Patryka pokazał trochę, jak podchodzą do tego jej motywu z siostrą.

Jeśli jednak miałaby wygrać mafia, to prędzej sam Piotr. Nie potrafię sobie wyobrazić, żeby ktoś zaryzykował zielony dymek gdyby do finałowego ogniska dotrwała Olga.
"Dziś prawdziwych villainów już nie ma..."

Tymbark
2nd voted out
Kontakt:

The Traitors Polska

tombak90 pisze:
03 maja 2024, 16:32
Na moje wygra 2-3 lojalnych, w tym Manae i Justyna, którą ekipa chyba boi się wywalić, czy to w morderstwie, czy przy stole, ze względów wizerunkowych.
Jeśli one wygrają , to Ci którzy będą w 2 sezonie ( o ile kiedykolwiek powstanie ) będą mieli podpowiedź , że lepiej nic nie wnosić i siedzieć cicho , żeby wygrać :o

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Flick
Kontakt:

The Traitors Polska

Post autor: Prus »

Odcinek 9

Niestety stało się to czego się najbardziej obawiałem i odpadła Dominika :(. Ale niestety było to do przewidzenia. Prowadziła świetną grę i jedno małe potknięcie kilka odcinków temu sprowadziło na nią celownik. Znaczy, wiadomo, że Pisarz ją podejrzewał i możliwe, że inne osoby także myślały o niej jako o zdrajcy, ale to potknięcie przy Sandrze pogorszyło sprawę i dało innym jakiś "powód" żeby ją wywalić. Widać było, że się poddała, ale nie dziwię się, skoro wiedziała, że już odpadnie.

Decyzja Sandry o rzuceniu celownika na Patryka była dziwna, ale jestem ciekaw czy jej się to opłaci.

Zadanie w tym odcinku oglądało mi się całkiem przyjemnie, ale 25 minut to chyba było zdecydowanie za mało żeby je ukończyć.

Decyzja Olgi żeby zrekrutować Piotra mi się podoba, bo lubię ich oboje i nawet pomimo tego, że Piotr przed tym odcinkiem miał bardzo mały edit, to wydawał mi się od początku całkiem spoko. Kibicuje im żeby razem doszli do finału, ale jestem otwarty na jakąś zdradę po drodze.

Ludziom w końcu udało się przegonić Aleksa pod względem konf XD.
Obrazek

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Flick
Kontakt:

The Traitors Polska

Post autor: Prus »

Odcinek 10

Co to niby miał być za odcinek? XDDDD Rozumiem, że skrócony czas mógł pokrzyżować im plany, ale to było wszystko tak z dupy zlepione bez żadnego ładu. Okrągły stół wyglądał jak jakiś recap, który mógłby się pojawić na początku odcinka 11 żeby przypomnieć ludziom co się wydarzyło ostatnio. W ogóle bardzo rozbawiło mnie jak odpadł Surfer i ludzie nie wiedzieli czy mają być smutni, czy klaskać XD.

Sandry szkoda w sumie, bo była chyba najaktywniejszym lojalnym ze wszystkich. Miała dobre spostrzeżenia, czasem miała złe, ale ludzie liczyli się z jej zdaniem i miała duży wpływ na rozgrywkę. Z drugiej strony był Pisarz, który był drugim najaktywniejszym lojalnym (choć pod względem prowadzenia gry jest najlepszym lojalnym w tym sezonie), więc tak czy siak i tak stracilibyśmy dobrego gracza.

Teraz wydaje mi się, że Olga i Piotr mogą dojechać na luzie do finału, bo tak na prawdę poza Pisarzem tam nie ma już nikogo, kto mógłby w jakikolwiek sposób im zagrozić. Olga będzie miała trochę ciężej, gdyż jej imię się kilka razy przewinęło, więc nie wykluczam, że powinie jej się noga w przyszłości. Liczę, że następne odcinki przyniosą jakieś dramy jeszcze. Oby z udziałem Doroty, bo jest śmieszna w chuj XDDDD.

Jeśli wygrają zdrajcy, to pewnie to będzie solo win Piotrka.
Jeśli lojalni, to mam wrażenie, że to będzie Justyna-Dorota (i może Pisarz? Ale on może być Final Boss'em)

Aaaaaale teraz pobawię się w jasnowidza:
Odcinek 11
-Na następnym okrągłym stole odpadnie Patryk, który jest tak na prawdę w czarnej dupie teraz.
Odcinek 12
-Morderstwo Manae, która jest na czarnej liście;
-Potem na okrągłym stole poleci Stanley, który na początku sezonu był podejrzewany przez kilka osób. Później to jakoś ucichło niby, ale nadal.
Odcinek 13 (Finał)
-Morderstwo Pisarza, którzy prowadzi najlepszą grę i jest zbyt dużym zagrożeniem żeby zabrać go ze sobą do końca (zwłaszcza dla Olgi);
-Finałowa czwórka to Olga, Piotrek, Justyna i Dorota. Wiadomo, że wśród nich jest na pewno jeden zdrajca, więc muszą głosować ponownie i tutaj mogą być dwie opcje:
1) Piotr odpada 3-1. Justyna i Dorota w odcinku 10 miały konwersację na temat Olgi. Justyna powiedziała, że Olga na pewno nie jest i wydawałoby się, że Dorota została przekonana. Olga nie chce ryzykować, że Piotr wycycka ją na samym końcu podczas tego "Share or Steal", a i też nie chce ryzykować deadlock'u podczas remisu, więc głosuje na Piotra. Piotrek odpada i Olga wygrywa solo.
2) Olga odpada 3-1, bo Justyna i Dorota dochodzą do konkluzji, że Olga faktycznie jest zdrajcą (w końcu kilka razy przewijało się jej imię i sama Dorota ją podejrzewała). Piotr głosuje na Olgę, bo nie chce ryzykować. Odpada Olga, ale Dorota nie chce dzielić się pieniędzmi z Piotrem (mieliśmy tę kłótnię wcześniej pomiędzy nimi na temat ubioru Patryka, potem podczas jednego śniadania, Dorota była zdenerwowana, że Piotrek przytulał wszystkich, a ją nie i na ostatnim stole zagłosował na nią), więc postanawia, że chce podzielić się tylko z Justyną, która bardziej potrzebuje tych pieniędzy i Piotrek odpada. Dorota, która spędziła całą grę strzelając na oślep, eliminując coraz to wymyślniejszych lojalnych w końcu trafia i pozbywa się zdrajcy. Niby przypadkiem, ale nadal.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „The Traitors”