The Traitors Polska 3

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Survivor 50: Cirie
Survivor 49: Sage
Kontakt:

The Traitors Polska 3

Post autor: Umbastyczny »

Odcinek 6

Muszę przyznać, że TVN mnie ograł w szachy 5D. Myślałem, że skoro mamy zapowiedź potencjalnego morderstwa Doroty, to akurat Dorota jest bezpieczna... No no, jestem podwójnie zaskoczony. Po pierwsze właśnie montażem. Ale po drugie decyzją Wojtka.

Uważam, że to dla niego dobry ruch, Dorota była dość "niestabilna" i mogła pogrążyć i siebie, i jego, i innych sojuszników. Nie kontrolowała tego co mówi i co robi. Do tego ładnie wymyślił z tym, żeby powiedzieć lojalnym, że to jego żona. Oczywiście jakieś lekkie przemyślenia się pojawiły, że mógł właśnie to wykorzystać, żeby się wybielić, ale myślę, że większość osób jednak myśli dość tradycyjnie i nie posądzi nikogo o zabójstwo drugiej połówki - choćby na potrzeby gry.

Jedynie ciekawe jak mu się to opłaca pod kątem życia osobistego :D, ale zakładam, że mogli mieć deal przez startem, że jak jedno z nich jest zdrajcą i musi wykonać taki ruch, to śmiało, ma na to przyzwolenie.

Zatajenie przez Wojtka prawdy przed zdrajcami - miało to sens. Gdyby im powiedział, mogliby nie być chętni na morderstwo Doroty, wiedząc, że ten ruch jest wtedy im na rękę. Tym sposobem ich zaskoczył. Igora już nie ma, a Natalii jakoś się wytłumaczy + nie zdziwię się jak poświęci ją jako następną.

Igor - z jednej strony ciekawie grał, kombinował, był śliski, był gotów poświęcać innych - ale jakoś nie do końca mogłem się przekonać do jego charakteru i sposobu bycia. Przez dłuższy czas był na celowniku innych i w końcu wyleciał.

Natalia - w sumie miała fart, że Igor też miał kiepską sytuację i Dorota bardziej atakowała jego. W sumie teraz ona się wydaje być pierwsza do wylotu, ale może mnie zaskoczy jakąś dobrą defensywą, bo już w sumie w tym odcinku trochę się jej sytuacja poprawiła i porównując z Igorem to była dużo mniej atakowana i roastowana.

Iza - wydaje się być zaślepiona przez Wojtka. Mam nadzieję, że nie dołączy do zdrajców - raczej mam nadzieję, że Wojtek na pewnym etapie ją poświęci, żeby nie było tych głosów "ho ho ho, czemu nikt nie rozbija naszego sojuszu" lub po prostu dociągnie do końca, żeby zgarnąć kasę dla siebie.

Rafał - książulo się rozkręcił. Nie do końca mi odpowiada jego vibe, ale doceniam, że mówi z sensem i zaczął po prostu grać.

Paweł - irytuje mnie, doceniam jego dobre obserwacje i jakieś wyczucie gry, ale sposób bycia odpychający, ciężko byłoby mi się z nim dogadać.

Z zagrożonych, w kolejności od osoby, której najbardziej kibicuję w kontekście uratowania się, do osoby, która może odpaść:

Wioleta - po nieudanym początku gry wycofała się w cień, ja ją nawet lubię i liczę, że się jeszcze odpali

Darek - kurde, liczyłem po nim na więcej, ale jednak liczę, że zostanie.

Oliwia - eh, pod kątem gry dramat, ale jest nawet jakaś sympatyczna.

Jarek - nie przekonuje mnie ani gra, ani osobowościowo, nie mam nic do niego, np. powodu, żeby oglądać go dalej

Komu kibicuję?

Ze Zdrajców Wojtkowi. Z lojalnych w sumie Kasi Brzozie chyba najbardziej. W mniejszym stopniu Tomkowi, o dziwo Rafałowi, Darkowi czy Magdzie. Trochę ironicznie Oliwii i Wiolecie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „The Traitors”