S48E01 "The Get to Know You Game"

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

Premiera: 26 lutego 2025

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Umbastyczny »

Premiera całkiem ok. Nie było może fajerwerków, ale pokazano sporo osób, dużo rozmów w obozach itd.

CIVA

Tutaj najbardziej na plus Kamilla. Zabrała się za tworzenie sojuszu i jednocześnie pracowała nad potencjalną eliminacją Charity, która to z kolei dla mnie póki co dość nijako, ani na plus, ani na minus.

Chrissy wstępnie na lekki plusik, wydaje się być zabawna i barwna. No i po nazwisku wnioskuję jakiś polski element w jej drzewie genealogicznym. David też wydaje się póki co ok. A Kyle i Mitch nic mi niby nie zrobili, ale wyczuwam w obu potencjał na irytowanie mnie.

LAGI

Chyba takie najsympatyczniejsze plemię całościowo. Wstępnie polubiłem wszystkich i byłoby mi szkoda od nich kogokolwiek eliminować.

Sporo było Evy, ale jej historia i problemy z autyzmem były przedstawione w taki zjadliwy sposób. Fajnie też zapowiada się jej duet z Joe, który o dziwo też mnie zainteresował.

Thomas też póki co mnie zaintrygował. Jego sojuszniczka Bianca też na plus. Shauhin też póki co dla mnie na ok.

No i na koniec jest Star, której było najmniej i wydaje się być po za sojuszami, ale też nic do niej nie mam i mogłaby jeszcze pograć.

VULA

Mieli radę, więc było ich najwięcej.

Najbardziej tu polubiłem Mary, więc liczyłem, że to ona znajdzie się w większości, ale nie wyszło. Liczę jednak, że jeszcze uda jej się jakoś ustawić, bo ma głowę na karku i może przyciągnie do siebie jednak Justina i Kevina. Za Kevinem średnio przepadam, Justin dla mnie neutralny. Udało im się ustawić po środku, ale miałem nadzieję, że wybiorą odwrotnie...

Cedrek chyba najnudniejszy, nie przepadam za nim.

Stephanie - niby nie zrobiła niczego szczególnego, żeby zasłużyć na eliminację, ale też jakoś nie zawalczyła bardziej o siebie, a gadki o horoskopach i astrologii... no nie byłem jej fanem.

No i na koniec Saiounia - z jednej strony zabawna i dostarczyła mi rozrywki nawet, ale nie wytrzymałbym z nią obozie pięciu 5 minut. Mega głośna, a do tego jakaś taka pobudzona i jakby agresywna w obyciu.

Awatar użytkownika
Fenistil
2nd jury member
Kontakt:

Post autor: Fenistil »

Trochę przezroczysta premiera jak dla mnie. Albo oglądałem niezbyt uważnie, albo coś poszło w tym wszystkim nie tak, bo po trzech dniach od obejrzenia już ledwo kogokolwiek pamiętam. Jedynie pojedynek o zasoby o dziwo wzbudził we mnie jakiekolwiek emocje, bo zostały bardzo zręcznie przedstawione wraz z efektami różne podejścia obu uczestników do poszczególnych etapów, a końcówka choć antyklimatyczna, to tym samym też nietypowa i z pozytywnym wydźwiękiem. Co jeszcze? Zagadka z kodem całkiem przyjemna, ale jakoś za łatwo to poszło, bez jakiegokolwiek elementu ryzyka.

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Flick
Kontakt:

Post autor: Prus »

To była dosyć nudna premiera. Obejrzałem cały odcinek z telefonem w ręce. Zadania nawet przewinąłem kompletnie. Ale no nie spodziewałem się kokosów, bo premiery Nowej Ery są co najwyżej przeciętne, a dopiero później sezony się rozkręcają. Jak na razie nie skreślam nic, bo obsada mnie dosyć intryguje, chociaż pierwsze wrażenie jest ciut słabsze niż obsada poprzedniego sezonu, ale liczę na to, że się rozkręcą.

Zieloni
Odpadka Stephanie mnie rozczarowała, bo polubiłem ją. Była ciekawa i nawet trochę zabawna. Ogólnie to plemię jest całkiem okej, bo nawet toleruje wszystkich jak na razie. Cedrec i Justin jak na razie są mi dosyć obojętni, ale może pokażą coś więcej. Lubie Mary i Kevina i kibicuje im tutaj najbardziej, ale podoba mi się, że Sai gra ostro już od pierwszego odcinka. Oby tylko się na tym nie przejechała, bo jak na razie to daje najwięcej rozrywki z całej obsady.

Pomarańczowi
Mam wrażenie, że to będzie to nudne plemię, które mamy w prawie każdym sezonie Nowej Ery, ale tutaj też jak na razie nie ma żadnej osoby, której bym nie lubił. Przed sezonem najlepsze wrażenie zrobiła na mnie Charity, ale jak się okazało, chyba w najlepszej pozycji nie jest. Polubiłem też David'a o dziwo, pomimo jego wielkiego ego.

Fioletowi
Myślałem, że bardziej polubię Shuahin'a, ale jak na razie wydaje się być gamebotem. Liczę na to, że pokaże w przyszłości jakiś charakter. Bianca jak na razie w tle. Star też nie zrobiła na mnie jakiegoś większego wrażenia. Najbardziej lubię tutaj Thomas'a. Wydaje się najciekawszy i całkiem zabawny i chyba ma łeb na karku. Joe nie porwał mnie już od czasu wywiadów przed sezonem, gdzie powiedział, że gra Dee wcale nie była dobra, bo miała wokół siebie ludzi, którzy jej ufali bezgranicznie XDDD, a potem walił konia do wygranej Rob'a, gdzie jak wszyscy wiemy, ta wygrana była podana mu na tacy przez produkcje. Eva ma w sobie coś, co sprawia, że nie przepadam za nią. W razie ewentualnej rady mam nadzieje, że Joe i Eva wylecą z hukiem XD.

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

Racja, premiera przeciętna. Obejrzałem kilka dni temu i mam wrażenie, że nic nie pamiętam. Taka typowo nowo-erowa, cast na razie zlewa się w całość. Strasznie dużo było niestety o przewagach. O istnieniu Stephanie już zapomniałem.

PS. Sai pobiła rekord największej ilości konf w odcinku, który należał do Tony'ego i finałowego odcinka.

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Survivor 48”