S48E04 "The House Party’s Over"

Premiera: 26 Lutego 2025
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

Premiera: 19 marca 2025

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Umbastyczny »

Całkiem ok odcinek. Szkoda, że 2 plemiona nie były jeszcze na radzie, ale mimo wszystko dobrze, że przemieszanie się pojawiło, bo to trochę rozrusza uczestników.

NOWI FIOLETOWI

Powstał nam tutaj nowy duet Eva i David - jego polubiłem, do niej w sumie nic nie mam, więc dla mnie spoko. Mary też się odnalazła w tej nowej grupie, więc na plus. Najbardziej zagrożone wydają się Charity (która myśli, że może manipulować Davidem, a on nie bardzo chce z nią grać) oraz Star (pod którą Eva kopie od samego początku).

NOWI POMARAŃCZOWI

Chyba najmniej ciekawe dla mnie plemię.

Sai lubię jako element rozrywkowy - już kopie pod Cedrekiem. Ale dla mnie to na plus, bo jego nie lubię, więc może sobie odpaść. Bianca coś tam kombinowała z Sai, ale bez większych sukcesów. Chrissy lubię, ale została oddzielona od sojuszu, mam nadzieję, że przetrwa. A Mitch jest dla mnie średni, a teraz jeszcze się dogadał z Cedrekiem, eh. Jakby szli na radę, to liczę, że padnie właśnie na Cedreka.

NOWI ZIELONI

Panowie Shauhin, Thomas i Joe mieli farta, że trafili razem.

Zaskoczyła mnie eliminacja Thomasa, bo po edicie nie widziałem w nim pre-merge boota.

Kamilla i Kyle nieźle to rozegrali. Udawali wzajemną niechęć i uśpili czujność drugiego sojuszu. Choć osobiście poszedłbym w tym trochę dalej:

- Kamilla mogła zagłosować też na Kyle'a, żeby podtrzymać ten teatrzyk dalej
- mogli wyeliminować kogoś innego niż Thomas - starali się pod nim kopać i osłabić jego pozycję ze względu na te kłamstwa co do przebiegu "Journey", a potem go wywalili, gdzie Joe i Shauhin nie mają nic do siebie, a w Thomasa "być może" zaczęliby wątpić

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Flick
Kontakt:

Post autor: Prus »

Nie spodziewałem się odpadki Thomasa. Myślałem, że zajdzie przynajmniej do połowy połączenia. Szkoda mi go, bo był jedną z ciekawszych osób w tym sezonie, ale Kamilla i Kyle świetnie to rozegrali. Niby stracili wszystkie swoje przewagi, ale zagwarantowali sobie, że oboje przetrwają. Jedyną rzeczą, która mogłaby im zaszkodzić, to Steal Vote Thomas'a, ale na szczęście dla nich go nie użył.

Eva od razu na wstępie w nowym plemieniu wrzuca pod autobus Star i wszystkim dookoła mówi, że jest w stanie ją poświęcić, oraz że Star była na dnie, a David i Charity lecą do niej jak ćmy do światła XDDD. Gdybym ja był w tym programie i ktoś mi powiedział, żeby wyeliminować osobę, która w swoim oryginalnym plemieniu była na dnie, to parsknąłbym śmiechem. Oni powinni jeszcze bardziej chcieć współpracować ze Star przeciwko Evie i jej sojuszowi u oryginalnych zielonych. Poza tym Eva mówiąca, że nie ma bliskich przyjaciół, którzy są kobietami... Nikt się na pewno wcześniej już tego nie domyślił XD

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

Odcinek mi się nawet podobał. Ten sezon potrzebował przemieszania (tak jak wiele wcześniejszych), więc dziękujmy, że je zrobili w nowej erze. Zacząłem w końcu zauważać nowe osoby poza zielonymi XD

Fioletowi

Dla mnie to plemię jest na razie najnudniejsze i bez wyrazu. Eva bardzo szybko wszystko wygadała. Rozumiem, że jej choroba sprawia, że ona mówi i odbiera wszystko jeden do jednego i nie umie zapewne udawać, ale to niestety czyni z niej słabego gracza. Polubilem ją jako osobę, ale raczej nie będę jej kibicować. David i jego edit bohatera, który chce zbierać kasę dla laski, która go rzuciła, bo nie ma kasy. No sorry, ale ta laska nie byłaby dla mnie tego warta, skoro kasa jest dla niej najważniejsza XD No ale mam nadzieję, że to nie jest winner story, bo to naprawdę słaby powód do wygranej, że koleś chce się dać wyruchać gold diggerce na kasę XD Na szczęście moja Mary wydaje się być tam bezpieczna, bo na razie cele to Charity i Star.

Pomarańczowi

Tutaj dosyć ciekawa jest sytuacja strategiczna. Tak jak czułem, Sai nie ufa Cedrickowi i jego decyzja o zmianie swojego głosu i jej uratowaniu była po prostu kiepska XD Tutaj w razie rady może być ciekawie, bo tworzy się kilka potencjalnych sojuszy.

Zieloni

No, w końcu jakieś nowe osoby pokazały osobowość. Kamila i Kyle pięknie ograli resztę i dołączają do grona moich faworytów obok Mary. Piękne udawanie, piękne manipulacje, piękna egzekucja planu. Z trzech panów odpadł Thomas, który się wkopał swoimi kłamstwami. Ja nie rozumiem, czemu w Nowej Erze ludzie kłamią, co działo się podczas wyprawy, skoro wiadome jest już od 7 sezonów, że wszyscy i tak dowiedzą się od innych uczestników, co tam się zadziało. W sumie z trójki tej facetów jakoś obojętne mi było, kto odpadnie, Thomas wydawał się nawet ciekawy, ale no cóż, nic już więcej nie pokaże.

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Survivor 48”