S50E04 "Knife to the Heart"
- Jack
- sole survivor
- Kontakt:
- Jasasiek
- 8th jury member
- Survivor 49: Sage
- Kontakt:
Ehh... xD Pomimo, że pierwotnie nie byłem zachwycony castem, to ostatnie odcinki oglądałem z zaciekawieniem, bo były naprawdę dobre. Ten odcinek uważam za jeden z najbardziej ofensywnych odcinków w historii programu. Co to w ogóle było? Czy serio ktoś stwierdził, że poświęcenie pół odcinka na opisywanie wrażeń z Fiji jakiegoś muzyka i wymuszone (albo i nie?) reakcje uczestników podczas jego obecności w tego typu programie to dobry pomysł? Dlaczego jako fan mam chcieć to oglądać? Bo typ postanowił się wypromować i połowić rybki? Nie żyję w USA i nie słucham takiej muzyki, więc nie wiem, może to faktycznie jakaś legenda, ale dlaczego ma mnie to obchodzić? Czy jak włączam mecz siatkówki to spodziewam się koncertu rockowego? Czy włączając program kulinarny czekam na półgodzinną wstawkę dokumentu o piramidach? Nawet jakby była to edycja z Polski, to czy ucieszyłbym się na widok jakiegoś muzyka czy innego celebryty? Nawet jakby był ktoś powszechnie znany, szanowany i lubiany wśród polskich widzów - Marylka Rodowicz, Krzysztof Krawczyk czy Zbigniew Wodecki, to po prostu jest żałosne XD Mamy od startu 26 dni i 24 uczestników i tylko godzinę w tygodniu na ukazanie ich gry. Do tej pory mieliśmy tylko pojedyncze rady. Może gdyby nie medevac Kyle'a mielibyśmy podwójną radę w ciągu tych 4 odcinków, ale nadal - kiedy program ma nadążyć z eliminowaniem ludzi i pokazywaniem ich w sensowny sposób? Doczekamy się potrójnych rad i nielogicznego, chaotycznego editu, bo amerykańscy celebryci chcą się popromować albo - co jest bardziej prawdopodobne - Jeff liczy na to, że ich fani zainteresują się Survivorem? Billie Eilish jest tak zainteresowana współpracą, że nawet jednym zdaniem nie wspomniała o sezonie 50, chociaż jej nazwisko wybrzmiewa w każdym odcinku ze 3 razy XDDD Już rap tego odklejonego dziada w zeszłym odcinku wywołał u mnie ciarki, ale trwało to 30 sekund, a nie minut. Angelina, która jest dość popularna w fandomie Surva i na której powrót spora część widzów czekała, jest na wylocie od 4 epów, ale ma pozostać niewidzialna, bo country muzyk, którego imienia i nazwiska świeżo po obejrzeniu odcinka nawet nie pamiętam, musi poopowiadać czym dla niego jest Survivor, pobrzdęgolić na gitarce i zainspirować mnie do nurkowania w oceanie. Najlepsza nagroda wszechczasów, nie to co lot nad wulkanem z Vanuatu czy wejście na Wielki Mur Chiński. I jeszcze uczestnicy zachwyceni tym wszystkim. Uwierzę w zachwyt Joe, Coacha i Colby'ego, ale Dee, TY??? Po tych jej łzawych konfach to już mi ręce nie miały gdzie opaść. Nie chce mi się już nawet komentować eliminacji Mike'a i legendarnego głosowania 3-2-1 z tego wszystkiego, chociaż było to jedno z najciekawszych głosowań od dłuższego czasu.

- Prus
- 8th jury member
- Survivor 50: Genevieve
- Survivor 49: Savannah
- Kontakt:
Miałem się rozpisać bardziej, ale Jasasiek powiedział w większości to co ja chciałem napisać.
To był jeden z najgorszych odcinków w historii tego programu (a biorę pod uwagę takie sezony jak 44, 48 i Ghost Island). Dosłownie kiedy myślałem, że nie da się zrobić nic bardziej żenującego niż rapowanie Probst'a, to zostałem wyprowadzony z błędu dosłownie odcinek później. Nie mam absolutnie pojęcia kim jest Zac Brown i wątpię, że większość uczestników go znała zanim produkcja kazała odstawić całą tę szopkę. Najgorsze jest chyba to, że koleś otrzymał 4 konfy, kiedy taka Tiffany przez cały sezon ma 2 XDDD. Dee, Angelina, Chrissy i Kamilla, które są ciekawymi osobowościami też ciągle w cieniu.
Genevieve, która znalazła 2 idole w tym sezonie (czyli zrobiła coś co tylko mała garstka uczestników dokonała), musiała je oddać komuś. Aubry, która nie znalazła ani jednego, dostała Idola w gratisie. Cudowny twist - oby tak dalej, produkcjo.
Kolejnym minusem odcinka był fakt, że musiałem znów oglądać Gabby. Pewnie było im bardzo ciężko znaleźć scenę z nią, w której nie płacze. Natomiast Christian się rozpłakał z tego powodu (podobno po raz pierwszy od 7 lat), ale czego nie robi się, żeby dostać jeszcze więcej czasu ekranowego. Mam już dość oglądania jego przygód w tym sezonie. 30 konf przez 4 odcinki to zdecydowanie za dużo jak na niego.
Odpadł Mike i normalnie byłoby mi to obojętne, ale na tle tej obsady był jedną z lepszych osób, więc szkoda.
Pozostało chyba 9 odcinków i 19 osób, więc to kolejny świetny plan produkcji...
To był jeden z najgorszych odcinków w historii tego programu (a biorę pod uwagę takie sezony jak 44, 48 i Ghost Island). Dosłownie kiedy myślałem, że nie da się zrobić nic bardziej żenującego niż rapowanie Probst'a, to zostałem wyprowadzony z błędu dosłownie odcinek później. Nie mam absolutnie pojęcia kim jest Zac Brown i wątpię, że większość uczestników go znała zanim produkcja kazała odstawić całą tę szopkę. Najgorsze jest chyba to, że koleś otrzymał 4 konfy, kiedy taka Tiffany przez cały sezon ma 2 XDDD. Dee, Angelina, Chrissy i Kamilla, które są ciekawymi osobowościami też ciągle w cieniu.
Genevieve, która znalazła 2 idole w tym sezonie (czyli zrobiła coś co tylko mała garstka uczestników dokonała), musiała je oddać komuś. Aubry, która nie znalazła ani jednego, dostała Idola w gratisie. Cudowny twist - oby tak dalej, produkcjo.
Kolejnym minusem odcinka był fakt, że musiałem znów oglądać Gabby. Pewnie było im bardzo ciężko znaleźć scenę z nią, w której nie płacze. Natomiast Christian się rozpłakał z tego powodu (podobno po raz pierwszy od 7 lat), ale czego nie robi się, żeby dostać jeszcze więcej czasu ekranowego. Mam już dość oglądania jego przygód w tym sezonie. 30 konf przez 4 odcinki to zdecydowanie za dużo jak na niego.
Odpadł Mike i normalnie byłoby mi to obojętne, ale na tle tej obsady był jedną z lepszych osób, więc szkoda.
Pozostało chyba 9 odcinków i 19 osób, więc to kolejny świetny plan produkcji...
- Jasasiek
- 8th jury member
- Survivor 49: Sage
- Kontakt:
Teraz specjalnie wróciłem do odcinka, żeby zobaczyć jeszcze raz dokładnie reakcje uczestników na wejście tego jegomościa i nie mogę powstrzymać się od śmiechu. U Kamilli i Tiffany widać srogie zażenowanie, Christian i Cirie udają zainteresowanych, Ozzy, Genevieve, Emily i Angelina robią dobrą minę do złej gry, Mike ma wywalone, Jonathan wydaje się mieć wywalone, ale uaktywnia się na wzmiankę o łowieniu, Charlie, Rizo i Devens ekscytują się pod kamerę (kto by się spodziewał), Dee, Coach, Steph i Chrissy chyba naprawdę się cieszą (chociaż Coachowi nie ufam jeśli chodzi o aktorstwo), podejrzewam, że Joe i Colby też, Aubry przez moment szlocha, trudno określić o co jej chodzi, ale to jak ze wszystkim z nią w tym sezonie. Kabaret XD