S12E22 "Polarising the Outcome"

Premiera: 17 lutego 2025
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Umbastyczny »

Premiera: 7 kwietnia 2025

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Kontakt:

Post autor: Umbastyczny »

Niby zrobiło się w końcu ciekawiej i sojusz trochę zaczął się rozpadać, ale jakoś nie poczułem tych emocji.

Brawa dla Zary - w końcu trochę jej odcinek. Po pierwsze zdobyła immu, a po drugie jako jedyna wiedziała dokładnie co się wydarzy, każdy jej powiedział co planuje, na kogo zagłosuje itd. Miała dzięki temu wybór i mogła wyeliminować dowolną osobę (no może oprócz Mylesa, ze względu na HI). Finalnie postawiła na Kate, której chciała się od dawna pozbyć. Z jednej strony to dość logiczny wybór, ale nie wiem czy nie powinna bardziej namieszać i postawić na jakiś "big move".

Z pozostałych:

Kaelan - szacun, że wyrobił sobie taką pozycję, że przetrwał tę rundę bez immu.

AJ i Myles - czeka chyba nas ich starcie, po dzisiejszej radzie już nie będą raczej chcieli grać razem. W sumie do obu mam podobny stosunek, więc w sumie wszystko mi jedno, który to starcie wygra.

Kate - nawet ją polubiłem, ale już od kilku rad czekała na wykonanie wyroku i eliminację, nie miała czego ugrać.

PS: No i chyba wyjaśniło się czemu Morgan została tak potraktowana przez edit. Tak sobie myślę, że brak tej konfy na koniec poprzedniego odcinka, to może efekt tego, że nawet tego nie nagrali, bo już poszła sobie w pizdu.

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

Jak dla mnie ciekawy odcinek i ciekawe głosowanie, szkoda że finalnie odpadła osoba, którą typowałbym do odpadki przed odcinkiem, a tak wiele mogło się zmienić.

No ok, Zara jako jedyna wiedziała, co się dzieje. To ona decydowała, kto odpada. Ale nie do końca rozumiem jej strategię. Kierowała się jedynie tym, że Kate jest dobra w wytrzymałościowe zadanie, a takie są zawsze pod koniec. Chwilunia, a Kaelan to co? Bez jaj. W sensie no rozumiem, że ona myśli, że Kalean zabierze ją do finału, ale przecież zabierze ją jako goat'a XD Ale i tak uważam, że to nawet nie Kaelan powinien być jej celem. Plan Myles'a był dla niej idealny. Nie chodzi o wykonanie wielkiego ruchu, po prostu gołym okiem widać jest, że to jury pragnie dostać głowę AJ'a na tacy. Zara powinna wywalić AJ'a i potem Myles'a, a sądzę, że w final 3 wynik zadania nie miałby dla niej znaczenia, bo i Kaelan i Kate zabraliby ją do finału, a eliminacja AJ'a dałaby jej na pewno większą przychylność jury. Więc dla mnie no była decydującym głosem, ale wykonała ruch nudny i nic nie wnoszący i robiący z niej większego goat'a.

Uwielbiam Kaelan'a, trzymanie AJ'a jest mu jako jedynemu na rękę, bo sądzę, że bez problemu go pokona w f2. Sam AJ jest tak nielubiany, że mam wrażenie, że w finale może pokonać tylko Zarę, która nie wygra z nikim. Najciekawszy byłby pojedynek finałowy Myles vs Kaelan. I to moi faworyci z tej czwórki, więc liczę na taki finał.

Kate polubiłem, miała potencjal i jak na rekrutkę pokazała charakterek i odrobinę gry. Szkoda, że na koniec karty były przeciwko niej.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Australian Survivor: Brains V Brawn II”