S12E10 "The Vault"

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

S12E10 "The Vault"

Post autor: Umbastyczny »

Premiera: 9 marca 2025

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Kontakt:

S12E10

Post autor: Umbastyczny »

Dla mnie taki średni odcinek.

BRAINS

Myles próbuje się utrzymać w grze i trochę poprawić swoją sytuację, wyjawiając jak najwięcej o relacjach w oryginalnym plemieniu Brains. Zara i Laura są na niego wkurzone i mają mu to za złe, ale w sumie ostatnio próbowały się go pozbyć, więc trochę nie powinny mu się dziwić, że po tym nie do końca im ufa i nie próbuje grać z nimi solidarnie.

Jakoś mało ich, ale zwróciłem uwagę w tym odcinku, że Jesse mnie irytuje, jest taki dość arogancki, zwłaszcza chamsko się odnosi do Mylesa.

BRAWN

Strategii AJa kompletnie nie rozumiem. Najpierw chce, żeby drugie plemię podkładało zadania, żeby unikali rady plemienia, po czym sam podkłada, żeby celowo tam pójść. Już chyba nikt go tam nie rozumie i nie chce z nim grać - no może trochę Kaelan wciąż chce.

Dodatkowe to nastawianie w plemieniu wszystkich przeciwko wszystkim. Facet gra za ostro, nie wydaje mi się, żeby przyniosło mu to korzyści.

Niezręcznie (i zabawnie) wyszła ta rozmowa, gdy byli wszyscy oprócz Noonan i dyskutowali jak podzielić głosy xD Nie dość, że musieli przy Pauliem planować głosy na niego, to jeszcze Kaelan nie ogarnął i się pytał czemu nie większość na niego :D

Fajnie, że Paulie przetrwał, bo go lubię. Kristin nie była nawet zagrożona po tym odcinku jako jedyna ma HI.

Trochę mnie zaskoczyła eliminacja Noonan, bo po edicie myślałem, że jest taką jedną z kluczowych postaci sezonu. Nie byłem jej fanem, wiec mogła sobie odpaść.

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Kontakt:

S12E10

Post autor: ciriefan »

Serio ten odcinek tak się zakończył? Brawo Brawns, zjebaliście XD

Ciężko mi się oglądało konkurencje, gdy nagle obie drużyny chcą położyć zadanie. Trochę żenua i wyssało to całe emocje z zadania.

U czerwonych rozumiem Miles'a, że po ostatniej radzie odwrócił się od Brainsów. Zara i Laura mogły jednak lepiej wyjaśnić mu, że miały związane ręce. Grupa Brawnsów w tej drużynie wydaje się być mocno arogancka.

U niebieskich beka. AJ jest fatalny, zraża do siebie wszystkich. Ale dopiero co sam sugerował przeciwnikom, żeby kładli zadania, a teraz sam chce je kłaść i robi to bez konsultacji. To po co był cały plan z zakładnikami? Nie nadążam chyba za jego tokiem myślowym, tam wszystko się zmienia z dnia na dzień. Bawi mnie to, że finalnie odpadła Noonan, bo Brawns nie byli sobie lojalni. Ok, Kristen jeszcze rozumiem, ale Paulie? Wiedział, że nie odpadnie, więc nie musiał dawać głosu na Noonan na wypadek gdyby 1 głos miał przeważyć. Gdyby głosował z nią, odpadłby AJ, a tak to wyjebał swoją psiapsię i jeszcze pogorszył numerkowo własną sytuację. Wgl też głupio zrobił, że nie dogadał się z Kirsten, żeby zagrała swoim HII na Noonan, byliby wtedy podwójnie chronieni. Bez sensu to rozegrali XD Noonan nie wzbudzałą mojej sympatii, AJ robi show i tworzy chaos, jest trochę beki, więc w sumie wynik dla mnie ok.

Saw
9th jury member
Winners at War: Michele
Kontakt:

S12E10 "The Vault"

Post autor: Saw »

Kiepski odcinek. Brawns to debile i tyle w temacie.

Brains
Myles próbuje się wkupic w łaski starych brawns zdradzając sekrety swojego dawnego plemienia. Ale robi to w kiepski sposób i zraża do siebie Laurę i Zare. Według mnieni tak mu nic to nie daje, bo tamci i tak mają go w dupie. Brawns nadal robią za tło...

Brawns
Odpadła Noonan. Szkoda bo ją lubiłem i kibicowałem. Ale Brawns okazali się debilami. Paulie to największy kretyn. Przyczynił się do wywalenia swojej psiapsi i najbliższej sojuszniczki. Wystarczyło żeby razem z Kristen rzucili głos na kogokolwiek z brains i wyrównali by stan w plemieniu 3vs3. A tak to teraz są w jeszcze większej dupie. Paulie w większej bo został bez HII. Oby odpadł następny za to co zrobił. Kristin jest o tyle lepiej ustawiona bo ma idola i widać że zbliżyła się do Logan. AJ to kolejny myślący inaczej. Robi wszystko by stracić zaufanie dosłownie każdego.

Oglądam ten sezon beż większych emocji. Niestety nie ma za bardzo komu kibicować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Australian Survivor: Brains V Brawn II”