S12E20 "The Reaper is Coming"

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Umbastyczny »

Premiera: 31 marca 2025

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Kontakt:

Post autor: Umbastyczny »

Trochę słabszy odcinek.

Utrzymał się układ sił z poprzedniego epa i jednak ten brak kamieni zemścił się na Kristin (no i Morgan i Kate, ale one są w grze jeszcze, więc zawsze mogą coś ugrać).

W tym większościowym sojuszu głównym wątkiem był AJ i jego chęć podziału głosów. Dla Zary teraz przeskok nie do końca miał sens- z jednej czwórki przeskoczyłaby do drugiej... Kaelan koksi w zadaniach.

Dziwnie się też oglądało te wszystkie rozmowy większości z Kristin, Morgan i Kate, gdy nie chcieli im nic wyjawić itd.

Kristin polubiłem, może strategicznie nie pokazała się super. ALE z relacji ludzi wynika, że socjalnie była dużym zagrożeniem, no i w zadaniach też jej całkiem fajnie szło. MIło, że po dość nijakim początku ze słabym editem, poprowadzono jej historię tak, że została pokazana jako mocny gracz.

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

No, dosyć nudny ep. Po sezonie pełnym voting bloków zmieniających się co ep, nagle na koniec mamy sojusz, który chce zrobić pagonging mniejszości. Nie wiem, nie spodziewam się ciekawej końcówki, bo laski jednak mają kiepskie edity. Eliminacja Kristin więc była kwestią czasu, zbyt długo odgrywała rolę drzewa w tym sezonie. No a szkoda, bo to jedna z moich ulubionych zawodniczek tej edycji. Trzymam kciuki za Kaelana, ale no ja nie wiem, czy może wygrać ktoś inny niż Myles i AJ pod kątem editu. No tylko Kaelan, bo przynajmniej jego historia była taka, że specjalnie się ukrywał i grał głupka, żeby pomimo bycia bestią zadaniową nie być na celowniku. Obawiam się jednak, że gra tego głupka zbyt długo i nie zmieni percepcji innych na sam koniec. Brakuje mu tylko 1 zwycięstwa do pobicia rekordku survovowego indywidualnych immunitetów. No a Zara, ja osobiście uważam, że powinna flipnąć. W głosowaniu na Karyn była odstawiona na bok, dołączyła jako czwarta do trzech chłopców. Sam fakt, że to ona jako kobieta dołączyła później do 3 chłopaków, powinno dać jej myśleć. Z laskami mimo wszystko miałaby większe szanse w zadaniach. Plus np przy pięciu osobach ona, Kristina i ostatni chłopak na pewno chcieliby rozdzielić duet Kate-Morgan. No chyba, że Zara sądzi, że jako goat zostanie zaciągnięta do finału przez jednego z chłopców. No ale jak ona chce wygrać w ten sposób? Nie wiem, na co ona liczy.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Australian Survivor: Brains V Brawn II”