S49E04 "Go Kick Rocks, Bro"

Premiera: 24 września 2025
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

Premiera: 15 października 2025

Awatar użytkownika
Fenistil
2nd jury member
Kontakt:

Post autor: Fenistil »

Niesamowite, że dopiero po rozpadnięciu się starych niebieskich zobaczyliśmy wyzwanie, które NIE było zakończone łamigłówką. Mam wrażenie, że to właśnie brak choćby jednego przyzwoitego puzzle-solvera w tamtej drużynie zaważył o ich losie. Dziś oglądało się to już o wiele lepiej. No i rozwalił mnie ten komentarz Sophie przed zadaniem, że nagroda do kitu. :lol: Jest chyba najbardziej niewidoczna z całej obsady, ale takie piękne zdeptanie jeffowego sekciarstwa długo będę jej pamiętał.

No a tak to co... tribe switch zawsze spoko, ale tu przez to jaką liczebność miały wcześniej plemiona, w tych nowo powstałych wyszło dość nudno, bo symetrycznie. O niebieskich trudno mi na razie cokolwiek powiedzieć, ale u żółtych podobało mi się jak ładnie Sophi się przytuliła do większości. Już w poprzednich odcinkach widać było, że dobrze gra, a tu się potwierdziło jak wszystko przychodzi jej naturalnie. Matt się spłoszył, zaczął grać strasznie agresywnie i nie dziwię się, że ostatecznie to na niego padło, bo z Jasonem przynajmniej wiedzą, czego mogą się spodziewać.

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Prus »

W końcu mamy dwa plemiona. Lepiej późno, niż wcale, ale absolutnie nie kupuje pierdolenia Probst'a, że oni zawsze planowali mieć przemieszanie na etapie F14. No jasne XDDD. Gdyby Jake nie został ewakuowany, to jeśli niebiescy przegraliby i tak zadanie, to w F15 przemieszaliby do 3 plemion po 5 (jak w 45 i 48, gdy jedno plemię przegrało pierwsze trzy zadania o immunitet), a gdyby żółci, lub czerwoni przegrali, to nic by się nie stało, bo mieliby pewność, że przynajmniej dwójka niebieskich dotrwa do połączenia... Przepraszam, "Earn the Merge", gdzie cała trzynastka zamieszkałaby na jednej plaży, jedna osoba wygrałaby immunitet i wszyscy razem poszliby na radę. Ale to oczywiście nie jest Merge xoxo.

Sophie wkupiła się w łaski czerwonych i obecnie jest w sojuszu większości. Jeśli przegra następne zadanie, to będzie drugą osobą w historii, która pójdzie na wszystkie rady w pre-merge (Denise jest pierwszą i uczestniczyła we wszystkich ogólnie).

Mam swoją odpowiedź na temat tego co by się stało gdyby MC została przeniesiona do innego plemienia zanim znalazła swojego idola. Rizo mógł znaleźć swój u żółtych, pomimo, że Beware Advantage znalazł u czerwonych. Ogólnie to dopiero w tym odcinku dowiedziałem się, że on to znalazł jakoś XD.

Savannah jest spoko i całkiem ogarnięta. Powoli udowadnia, że jej miejsce w Survivor 50 może być zasłużone.

Matt odpadł, bo trafił do mniejszości. Najlepszym ruchem dla OG żółtych byłoby położenie następnego zadania i eliminacja Sage, albo Shannon żeby wyrównać numerki, bo zanosi się na bitwę Żółci vs. Czerwoni po połączeniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Survivor 49”