S49E05 "I'm a Wolf, Baby"

Premiera: 24 września 2025
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

Premiera: 22 października 2025

Awatar użytkownika
Prus
8th jury member
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Prus »

Odcinek był przewidywalny, ale nawet mi się podobał. Chyba jak dotąd był najlepszy z tego sezonu. Poprzeczka nie jest jak na razie jakaś wysoka, ale no.

Odpadł Jason i można się było tego spodziewać jak przegrali zadanie. W ogóle, całe OG plemię żółtych to idioci. Skoro już odkryli, że czerwoni tak bezczelnie chcą się ich pozbyć one-by-one, to powinni przegrać specjalnie to zadanie o Immunitet i wywalić Shannon/Sage, żeby wyrównać numerki, a oni nawet nie próbowali.

Ciąg dalszy Savannah vs. Jawan. W ogóle kolejny raz koleś zabrał coś, co należy do niej XD.

Polubiłem w tym odcinku Sage. Podobna jest w sposobie bycia do Carolyn/Kendry, ale nie jest przy tym taka cukierkowa i qUiRkY, a jej spiny do Shannon są jedną z niewielu dram w tym sezonie, więc trzeba to celebrować.

Za tydzień kolejne przemieszanie. Nawet na plus, bo w nowej erze było ich mało, ale liczyłem z drugiej strony, że w przyszłym odcinku się połączą i coś ruszy, ale na razie jest stabilnie. Oczywiście sezon mógłby być o wiele lepszy, ale nie jest źle.

Saw
runner up
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Saw »

Odcinek całkiem dobry. Szału nie ma, ale oglądało się nawet przyjemnie.

Niebiescy
Odpadł nudny Jason. Zero zaskoczenia. Koleś kompletnie nic nie pokazał. Strategicznie nudny, osobowościowo jeszcze gorzej. Przemieszanie numerkowo ułożyło sie niekorzystnie dla niego i nie potrafił nic z tym zrobić. Czerwoni pozostają sobie lojalni. Od Savannah wyczuwam vibe Parvati. Jak się czasem jej przyglądam to serio widzę sporo podobieństw :D No super laska, nie jest tak schematyczna jak obsada nowej ery. Ma charakterek, lubię też jej potyczki z Jawanem. W tym czy w poprzednim odcinku wyśmiała to podśpiewywanie nazwy plemienia przez żółtych XD Strategicznie też czuć ze to ona pociąga tutaj za sznurki. Jawan jest bardzo dziwny. Kolejna sytuacja z zabraniem nie swojej torby. Jest w tym sojuszu czerwonych, ale pozostali rozmyślali o nim w kontekście eliminacji. Wiadomo opłacało się im zachować numerki, ale Jawan jest u nich na dnie. Sopi nadal ładnie trzyma się większości, co mnie cieszy. Czekam na rozwój mojego ulubionego sojuszu Sopi/Savannah :D

Żółci
Dużo było Sage i przyznam ze ją coraz bardziej lubię. Kolejna, ktora ma charakter i nie jest papierowa. Piękne były te jej reakcje na Shannon. Nie udaje słodkopierdzącej, tylko pokazuje niechęć do niej. I jest przy tym wszystkim zabawna i autentyczna. Jestem ciekaw czy jakby poszli na radę to czy ona by przetrwała... Jednak żółci dostrzegają w Shannon mocnego gracza. Trochę się dziwię, że nie podłożyli oni zadania, chcąc utrzymać numerki przed połączeniem.

Teraz w sumie kolejne przemieszanie będzie. No spoko, bardzo tego brakowało w ostatnich latach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Survivor 49”