S14E05 "Urge to Do Terrible Things"

Premiera: 23 lutego 2026
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

S14E05 "Urge to Do Terrible Things"

Post autor: Jack »

Premiera: 3 marca 2026

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Survivor 50: Cirie
Survivor 49: Sage
Kontakt:

S14E05

Post autor: Umbastyczny »

Trochę mnie zaskoczył ten odcinek.

BARREN

Don dziwnie gra. Robił wielką tajemnicę ze swojego nazwiska i tego, że jest bratem Mata. Potem wyjawia to Markowi - ok. A nagle z dupy mówi to wszystkim... Nie wiem, jakoś Don mnie nie przekonuje kompletnie. Za Matem też nie przepadałem, ale przynajmniej rozkręcał akcję i próbował coś grać.

BOUNTY

Harry był w tarapatach po ostatniej radzie, ale myślałem, że się to szybko zmieni, bo nie ma w ich plemieniu jakiegoś jednego dużego sojuszu i struktura się ciągle zmienia.

Aisha - lubię ją, ale nie do końca rozumiem ruchu z przewagą. Jak rozumiem, a trochę się domyślam, bo nie było to super wyjaśnione - chciała zabezpieczyć Loz, żeby upewnić się, że to Lyndl odpadnie. No ok. Ogólnie ich duet z Lottie teraz tam rządzi i dzieli, mają do tego w garści Camerona. Ładnie przeciągnęły też na swoją stronę Simona tym kłamstwem o Pauli z poprzedniego odcinka. Przy czym w tym duecie kibicuję bardziej Aishy, Lottie wysuwa się bardziej na pierwszy plan i może oberwać + jakoś jej osobowość nie do końca do mnie przemawia.

Lyndl wywinęła innym psikusa i zdobyła immu - mam ciągle wrażenie, że ona kompletnie nie czuje dynamiki plemienia i chyba uważa, ze jest super ustawiona.

Richard - nie ma go jakoś dużo i nie wiem za wiele o jego grze, ale jego imię ciągle się pojawia w kontekście jakiegoś planu B, więc pozycji chyba nie zbyt mocnej.

Jackson & Harry - pomysł na szantaż z krzemieniem nawet ciekawy. Tylko zastanawiam się na ile on jest "dopuszczalny" (?). W sensie każdy może sobie coś zabrać, schować i szantażować innych? Przed każdą radą wszystko znikałoby z obozu. Myślałem nawet, że w pewnym momencie David im przerwie i każe to zwrócić. Potem Jackson zagrał ciekawie - to odsunięcie się od Harry'ego i wystawienie go na strzał, było całkiem ciekawe i jak widać - skuteczne. Nie wiem czy poprawi to jego sytuację w długoterminowo, ale ruch ciekawy. Co do Harry'ego - trochę mi go szkoda, bo nawet lubię go jako gracza, nie mam mu niczego konkretnego do zarzucenia w tym sezonie, po prostu nie wyszło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Australian Survivor: Redemption”