Oooo pomysł z Redo mi się bardzo podoba w teorii, ale sądzę, że to byłaby porażka. Wątpię też, aby udało im się zebrać wszystkich ludzi chociażby z jednego plemienia, pomysł niewykonalny.
Jeff pytany o różne motywy mówił, że nie ma szans na "back to basics", bo program musi ewoluować i edycja bez twistów nie przyciągnie widowni. W innym wywiadzie mówił też, że nie ma szans na zimny klimat, bo to jest zbyt ryzykowne. No ale kto wie, nie tak dawno mówił, że nie ma szans na sezon zwycięzców
Survivor Legends - ma to sens o ile wrócą faktyczne legendy, a nie jakieś WTF osoby i nagle okaże się jak w Game Changers, że wszyscy, dla których oglądamy ten sezon, odpadną w pre-merge, a grę zdominują nołnejmy. Myślę, że po 40 sezonach są w stanie uzbierać taki cast, ale pytanie, ile z tych osób chciałoby wrócić. Dodatkowo mój problem jest taki, że status legendy mają osoby pokroju Rupert, Colby itp., a wydaje mi się, że oni już nie mają nic do pokazania wartościowego. Nie chciałbym znowu oglądać wiecznie marudzącego Ruperta albo Colby'ego będącego cieniem samego siebie.
USA vs Australia - bardzo bardzo bym chciał, o ile organizowałaby to strona australijska i odcinki byłyby po godzinę 20 minut bez reklam jak to tam jest.
Celebrities - o nie, to nie jest show dla celebrytów.
First outs - spoko pomysł, ale nie przyciągnąłby widzów. Ostatnio nawet przeglądałem first outs na wikipedii i większości osób nie pamiętam, aczkolwiek warto byłoby zobaczyć ten sezon po to, aby
Francesca znów odpadła jako pierwsza (dla mnie bez niej ten sezon nie miałby sensu), no i czekam na powrót
Reem.
Z nowych motywów, które ja bym chciał, to po tym sezonie aż prosi się o rewanż starej gwardii w sezonie Old School vs New School. No i bardziej od motywu first outs podoba mi się pomysł sezonu osób, które poległy na finałowej radzie plemienia albo w ogniu, no albo sezon ofiar twistów, taka szansa na odkupienie - tu by nawet pasował motyw Ghost Island, tylko musiałoby to być o wiele lepiej zrealizowane .
Jeśli chodzi o motywy powtórkowe - HvV 2 jak najbardziej. FvF mogłoby powrócić, miałem nadzieję, że to będzie taka tradycja i ten motyw wróci w sezonie 36, a tu dupa. BwW 3 tylko z udziałem All Starsów. No i sam pomysł głosowania widzów był mega, jak dla mnie najbardziej czekam na second chance 2. Myślę też, że ciekawym motywem dla All Stars byłoby brawn brain beauty.