The GOAT

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

The GOAT

Post autor: Jack »

The GOAT to nowe reality show Prime Video, którego gospodarzem jest Daniel Tosh. W programie 14 supergwiazd przenosi się do GOAT Manor, aby rywalizować w ponad 20 wyzwaniach, walcząc o 200 000 dolarów… i tytuł Greatest Of All Time.

W 1 sezonie programu udział biorą m.in. Wendell Holland ("Survivor") oraz Da'Vonne Rogers ("Big Brother")

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

The GOAT

Post autor: ciriefan »

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

The GOAT

Post autor: Jack »

Odcinki 1-9

Dziwny jest to program. Bardzo podoba mi się koncepcja zbierania uczestników z różnych reality, żeby sprawdzić jak radzą sobie w grze gdzie trzeba mierzyć się z wyzwaniami, obmyślaniem strategii, sojuszowaniem itd ale... po pierwsze mam problem z tym, że niektóry uczestnicy przyjechali sobie tam po to aby być w jakimkolwiek reality i reagują alergicznie na samo słowo "alliance".
Po drugie, zbiór uczestników tego sezonu to jednak nie są największe gwiazdy reality, a po prostu zlepek osób z różnych programów o których w większości dawno widzowie już zapomnieli.
Po trzecie, strasznie irytujący jest ten prowadzący. Rozumiem koncepcję wyśmiewania programów reality, ale większość jego zachowań i żartów jest po prostu żenująca.
Ponadto, odcinki wydają się być za krótkie. W ciągu 40 minut mamy 2 wyzwania, część dotyczącą strategii, głosowanie, odczytywanie głosów, pożegnanie uczestnika, które z reguły trwa dobre 5 minut, wygłupy prowadzącego. Przez to wszystko mam wrażenie, że tak naprawdę nie wiemy niczego o sojuszach i układach poszczególnych osób.

Do plusów na pewno trzeba zaliczyć różnorodność w obsadzie. Mamy zarówno Jill będącą po 60tce, jak i kilku uczestników mających po 30 lat.
Kolejnym i to zarazem największym plusem jest fakt iż w obsadzie jest Da'vonne która od początku do końca jest Da'Vonne jaką można było poznać przy okazji The Challenge czy Big Brothera :D
Doceniam też to, że są osoby które starają się robić ruchy i zmienić przebieg gry. Dzięki temu nie jest przewidywalnie jak czasami zdarza się w Survivorowych All-Starsach.

Za tydzień finał i mam tutaj swojego cichego faworyta, którego wygrana byłaby niezłym żartem :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne reality show i programy tv”