Dancing With The Stars. Taniec z Gwiazdami

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

Piąta uczestniczka to piosenkarka Natalia Nykiel.

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Szósty uczestnik to piłkarz Piotr Świerczewski

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Aktor Michał Meyer siódmym uczestnikiem TzG

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Aktorka Olga Bończyk ósmą uczestniczką TzG

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Dziewiąty uczestnik TzG to wokalista Filip Lato

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Dziesiąta uczestniczka to aktorka Vanessa Alexander - zdecydowanie moja faworytka :)

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Piosenkarka Majka Jeżowska 11 uczestniczką TzG

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Dwunasty i ostatni uczestnik to aktor Maciej Zakościelny

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Stacja BBC ogłosiła pełną obsadę 22 edycji brytyjskiego Strictly Come Dancing;

Chris McCausland - komik, stand-uper
JB Gill - wokalista, członek boysbandu JLS, 2 miejsce w jednej z edycji X Factor UK
Wynne Evans - wokalista operowy i prezenter radia BBC
Toyah Willcox - wokalistka, prezenterka telewizyjna i aktorka
Dr Punam Krishan - lekarka, specjalistka często występująca w śniadaniówkach BBC (TV i radio)
Tasha Ghouri - modelka, osobowość medialna (telewizyjna i w social media)
Pete Wicks - osobowość telewizyjna, uczestnik wielu reality shows
Shayne Ward - wokalista, zwycięzca drugiej edycji brytyjskiego X Factor
Sarah Hadland - aktorka filmowa i telewizyjna, grała między innymi w jednym z filmów o Bondzie
Tom Dean - pływak, trzykrotny mistrz olimpijski (2xTokio i 1xParyż), mistrz świata i wielokrotny mistrz Europy
Jamie Borthwick - aktor znany z opery mydlanej "EastEnders"
Montell Douglas - sprinterka, bobsleistka, aktualna rekordzistka UK w biegu na 100 m.
Nick Knowles - prezenter telewizyjny z BBC
Paul Merson - piłkarz przez większość kariery związany z Arsenalem Londyn
Sam Quek - dawniej zawodniczka drużyny UK w hokeju na trawie, złota mistrzyni olimpijska, aktualnie pracuje w newsowym panelu sportowym BBC, uczestniczyła też w kilku reality show w edycjach z celebrytami

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Stacja ABC ogłosiła pełną obsadę 33 edycji amerykańskiego DWTS:

Danny Amendola - zawodnik futbolu amerykańskiego
Anna Delvey - rosyjska oszustka, która wyłudziła łącznie 200 tys. dol., podając się za pochodzącą z Niemiec dziedziczkę fortuny, na podstawie historii jej życia Netflix stworzył serial "Kim jest Anna?", aktualnie pod aresztem domowym dostała zezwolenie na udział w programie, ale podczas treningu i odcinków musi mieć na sobie cały czas nadajnik na kostce
Joey Graziadei - gwiazda reality show "The Bachelor"
Dwight Howard - koszykarz, zawodnik NBA
Chandler Kinney - aktorka znana z serii filmów "Z-O-M-B-I-E-S" oraz nowej wersji serialu "Pretty Little Liars"
Ilona Maher - zawodniczka rugby, olimpijka, brązowa medalistka z Paryża
Brooks Nader - modelka
Stephen Nedoroscik - gimnastyk artystyczny, olimpijczyk, dwukrotny brązowy medalista z Paryża
Phaedra Parks - gwiazda reality shows i serii "The Real Housewives"
Eric Roberts - aktor, nominowany do Oskara za rolę w filmie "Uciekający Pociąg" z 1985 r.
Tori Spelling - aktorka najbardziej znana z serialu "Beverly Hills 90210"
Jenn Tran - gwiazda reality show "The Bachelorette"
Reginald VelJohnson - aktor znany najbardziej z filmów z serii "Szklana Pułapka" oraz serialu "Family Matters"

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Odcinek 1 sezon 15 / 28

Ech, Polsat robi wszystko, żeby popsuć ten program. Masa wpadek, typu ogłoszenie Krzysia "linie są już zamknięte" a zegar odlicza jeszcze 20 sekund, lektor wbijający w dziwnych momentach. Ta żenada i przaśność Polsatowa - cringe'owe zapowiedzi lektora, Ewa odbierająca telefon, że nikt nie odpada... Najgorsze w tym epie było dla mnie jury - co się stało z tym składem, który był spoko w poprzedniej edycji? Oceny mocno od czapy u niektórych par, z kolei na Annę Marię tak wsiedli wytykając błędy, gdy dla mnie to jeden z lepszych pokazów wieczoru. No cóż... Wgl oceny jak na pierwszy ep strasznie wysokie u wszystkich, przecież te 7, 8, 9 i 10 przestają być cokolwiek warte. Czy Edzio kazał jurorom wysoko oceniać? Żenada i słabo się to oglądało. Ewa no ok, musi być taki juror, ale Maserak jako profesjonalny tancerz tylko się błaźni i wypowiedziami i punktami, które daje. Iwona i Tomek też słabo dziś wypadli.

Program na szczęście ratują uczestnicy i dzięki nim całkiem nieźle się oglądało. Poziom całkiem niezły jak na premierę. A moja ukochana Vaneska dała mi tyle radości <3 Tradycyjnie mój ranking wieczoru:

1. Vanessa Aleksander paso doble - tak się stresowałem, jak pójdzie mojej Vanesce, uwielbiam ją <3 Jak usłyszałem paso doble - pomyślałem, o masakra, kiler w 1 epie. Tymczasem ja się pytam - CO TU SIĘ ODJEBAŁO? Jestem przeciwnikiem wysokich ocen w 1 epie, nikt nie tańczy na 10 w 1 epie nigdy... A tymczasem, Vaneska zatańczyła na 10. Zasłużona 40 od jury. To jest najlepszy pierwszy taniec w historii tego programu (a nie sądziłem, że ktoś przebije Janoszek czy Roxie Węgiel czy nawet Żugajkę w tym epie). Ja nie wiem, co tu się wydarzyło. Piękne elementy flamenco. Prześliczna praca rąk. Kształty fenomenalne. Energia, siła, mocne nogi. Jaki pion utrzymany i równowaga, taki pion w obrotach to zawodowstwo. Wow wow wow! To taniec na finał a nie na premierę. Tutaj się nie da, musi być 10/10
2. Julia Żugaj jive - też wow wow wow! Super poziom jak na 1 odcinek. Bardzo trudna choreografia, efekciarska, mega kicki, piękne chasse, technika fantastyczna. Sądziłem, że to będzie najlepszy taniec odcinka aż do Vaneski. 8/10
3. Anna Maria Sieklucka czacza - dla mnie top 3 odcinka, w tabeli jury ostatnie miejsce. To, jak Iwona zaczęła wymieniać błędy, a u innych par za wiele o błędach nie mówiła. Jak dla mnie tu wychodzą sympatie i antypatie jurorów. Mnie zachwyciła pierwsza połowa występu. Jakie piękne nogi! Oderwać wzroku nie mogłem. Mocne, wbite w parkiet, przeprostowane. W drugiej połowie tańca straciła energię. I choć może nie zasługuje na taką samą ocenę jak Julka całościowo, to ta pierwsza połowa była tak mocno, że dałbym jej wysoko na zachętę. Muszę obejrzeć powtórkę, bo jury zarzucało wypadanie z rytmu, ja tego nie zauważyłem, ale może zaślepiły mnie te nogi XD No i oglądałem na małym ekraniku. 8/10
4. Majka Jeżowska czacza - no co za królowa <3 Uwielbiam ją, jej energię, teksty i przesłanie w tym epie. I do tego co za jakość tańca. Przede wszystkim co za nogi - hot hot hot! Hot grandma! Jak miała serię obrotów pod ręką - imponujące! Bardzo rytmiczna, wspaniałe cuban breaki. Momentami traciła energię, czasem miała piękne przeprosty, ale czasem trochę mniej. Jestem nią zachwycony 7/10
5. Piotr Świerczewski walc wiedeński - dla mnie największe i najmilsze zaskoczenie odcinka. Widziałem jakieś relacje z jego pierwszych treningów i zapowiadał się kloc stulecia. Tymczasem było naprawdę nieźle. Oczywiście musi popracować nad techniką, ale robił duże kroki, wybijał się z nogi postawnej, dzięki czemu nadawał dynamikę ruchowi. Całkiem niezły obrót w lewo. Naprawdę najsik 7/10
6. Natalia Nykiel tango - duży potencjał. Ładnie miała ustawioną ramę, ale w drugiej połowie tańca bardzo jej szyja zesztywniała, pewnie stres. Taniec poprawny, taka mocna średniawka. Zatańczony po prostu poprawnie, bez większych błędów, trochę przechodzony, za mało posuwisty, za mało stacato. Brakuje akcji/ruchu w ciele, ale to na pewno przyjdzie czasem. Bardzo przyzwoity początek. Nie rozumiem niskich ocen jury. 7/10
7. Filip Bobek walc angielski - 38 pkt od jury to jakiś żart. Iwona się skupiła tutaj na pozach z początku choreografii - i tu się zgodzę. Te pozy były wow, jego ruch w nich również, kształty fenomenalne. Myślałem, że to będzie bomba. Potem, jak zaczęły się już kroki, to niestety Iwonka chyba przestała patrzeć. Przede wszystkim słaaaaabe stopy, przez co taniec był bardzo płaski. Nie widziałem też zbytnio upadania i unoszenia. Sądzę, że to mogło być przez nerwy, bo potencjał widać duży. 6/10
8. Filip Lato jive - plus za naprawdę pozytywną energię płynącą od tej pary, taniec energetyczny, ale niestety technika bardzo kulała. To, że kolana były podnoszone wysoko, powinno być na plus, ale tutaj to aż za bardzo dla mnie szły do góry. Kroki podstawowe, chasse przeskakane. Jak dla mnie stopy miał za szeroko od siebie, powinny być stawiane bliziutko siebie. W kickach często stóp nie obciągał. Choreografia dobrze ułożona, żeby ukryć braki. Oceny wysokie z kosmosu. Dla mnie 6/10
9. Michał Meyer walc wiedeński - bardzo sztywno. Przede wszystkim za małe kroki, nie wybijał się z nogi postawnej, przez co wgl brakowało dynamiki i nie parł naprzód. Ruch płaski, bez swingu i swayu. Do tego najsłabsza choreografia w tym odcinku, jakaś taka nudna. 5/10
10. Maciej Zakościelny walc angielski - no cóż, stopy fatalne, praca nóg fatalna. Przez to zero dynamiki. Góra też bardzo słaba. Natomiast dostaje dodatkowy punkt za to, że umiał ukryć nerwy - nie czułem wgl stresu. Do tego ukryli się bardzo za elementami nie walcowymi, takim machaniem rękami trochę jak w tańcu współczesnym, przez co sam performance nie był taki zły w odbiorze. No ale za brak jakości tańca 5/10.
11. Rafał Zawierucha tango - wgl nie czaję klimatu takiego wesołego do tanga. Jak dla mnie przeszedł choreografię, przespacerował ją, a nie zatańczył. Rama kiepska, głowa straaaasznie ustawiona, do przodu jakby miał garbika. Jedyny plus występu był taki, że przeszedł choreografię bez pomyłek. 4/10
12. Olga Bończyk rumba - ojej, z bólem serca się to oglądało. Przede wszystkim widziałem ogromny stres i kłębek nerwów, przez co stresowałem się razem z nią. Być może przez nerwy, ale taniec bardzo słaby. Zero pionu i równowagi, dosłownie chwiała się na nogach i bez partnera upadłaby. Nogi słabe, wręcz sflaczałe. Bardzo słabo 4/10.

Vaneska, Julka i Majka to moje wstępne top 3 :D Oby kolejny ep był bardziej zjadliwy i mniej żenująco przaśny.

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

ciriefan pisze:
15 wrz 2024, 23:39
Vanessa Aleksander paso doble - Energia, siła, mocne nogi. Jaki pion utrzymany i równowaga, taki pion w obrotach to zawodowstwo. Wow wow wow! To taniec na finał a nie na premierę. Tutaj się nie da, musi być 10/10
Cirie, a spodziewałeś się czegoś innego po dziewczynie która od dzieciaka jeździ na łyżwach i planowała zostać profesjonalną łyżwiarką? :D

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Jack, w sumie to nie wiedziałem, że miała być łyżwiarką. Podejrzewałem, że trochę łyknęła tego jako córka łyżwiarki, ale nie sądziłem, że sama miała plany pójścia w sport. To na pewno bardzo jej pomaga.

Drugi odcinek dużo lepszy od premiery, bo jury oceniało ostrzej, chociaż czasem przesadnie. Nie zawsze się z nimi zgadzałem w ocenach, ale dużo lepiej w tę stronę niż same 8, 9 i 10 za tańce, którym daleko do takich ocen ;) No i piekło zamarzło - Maserak czepiający się, że za mało tańca w tańcu a za dużo show. I kto to mówi - nie cierpiałem jego choreografii, bo za dużą ilością scenek i podnoszeń zazwyczaj psuł mi odbiór tańca. No ale cóż... :D Paulina wyglądała dzisiaj przepięknie, ale wyjątkowo irytował mnie dzisiaj jej przesłodzony, infantylny sposób prowadzenia.

1. Vanessa Alexander quickstep - nadal wow, jako show super, piękny pion, siła, samodzielność. Największe zarzuty mam do choreografii, która mi się nie podobała. Brakowało mi odrobiny podstawowego, swingowego quickstepa, skupili się na quickstepie skakanym, było też za dużo jakichś głupotek w ramach show, dałbym więcej tańca po prostu, bo Vanessa dałaby radę. Nie zmienia to jednak faktu, że Vanessa jest poziomem ponad wszystkich pozostałych uczestników w tym programie. Bardzo rytmicznie, lekko, przyjemnie, jako show super. 8
2. Filip Lato walc angielski - w pewnym momencie zachwiał się przy pozie, no ale zdarza się. Poza tym jednym momentem jestem pod ogromnym wrażeniem tego walca. Nie było idealnie, ale wybijał się od nogi postawnej, od pięty, były unoszenia/opadania, duże kroki, jakaś dynamika ruchu. I doceniam to, że było dużo walca w walcu, długa, trudna sekwencja walca zatańczona naprawdę najs 8
3. Majka Jeżowska tango - wow, jaką ona ma formę! Może to nie były wyżyny, ale za tę energię, elementy argentino, no mocno to zawyżyło moją ocenę i odbiór tego show. Samo tango dla mnie za mało ostre, trochę przechodzone. Najgorszym elementem była fatalna rama u Majki. No ale ta kobieta ma 64 lata, to co wyprawia, jest dla mnie niesamowite, więc może brakuje mi trochę przez to obiektywizmu, bo kompletnie nie rozumiem 3 od Iwony. Dla mnie 7
4. Anna Maria Sieklucka quickstep - jak dla mnie całkiem poprawny występ, w muzyce, bez większych błędów, do poprawy rama, tracili kontakt, nie było za bardzo swingu/swayu, ale takie tańce "poprawne", bez szału, ale level wyżej niż "szkolne" oceniam na 7
5. Filip Bobek paso doble - pod kątem aktorstwa i show naprawdę super, co mocno zawyżyło moją ocenę, natomiast sam taniec właśnie taki "poprawny" bez szału, dla mnie za bardzo przespacerowany, ciało zbyt proste a nie wygięte w łuk (powinna być ta słynna "pupa z przodu"), środek ciężkości źle umiejscowiony 7
6. Natalia Nykiel rumba - występ mi jako mi się bardzo nie podobał, fatalna choreografia, mało rumby, dużo unoszeń. Nudziła mnie ta choreo, ja lubię, jak ktoś umie oczarować basiciem rumby a nie robi z rumby taniec współczesny. No ale te fragmenty rumby również określiłbym jako "poprawne" bez szału. Było w muzyce, ładnie przeprostowane nogi, natomiast nie było wcale bioder, nogi były słabe, niewbite w parkiet, zatańczone bardzo płasko 7
7. Julia Żugaj walc wiedeński - no mi się nie podobało. W sensie trzeba oddzielić dwie rzeczy. Jako show przepiękny obrazek i dla widzów pewnie było super. Natomiast tutaj walca wiedeńskiego było tyle, co kot napłakał. Fenomenalne fragmenty show (czyli 2/3 tańca), ale ta krótka sekwencja wiedeńskiego była kiepściutka. Tak jak zauważyło jury, wiedeński był skakany, szła w górę i w dół, natomiast pomimo akcji unoszeń opadań w przeciwieństwie do angielskiego nie ma takiego unoszenia do góry, ta akcja jest bardziej w ciele, patrząc na głowy tancerzy oni powinni być na tym samym poziomie a nie podskakiwać. Bardzo słaby kawałek wiednia, ale tak świetnie ukryli się w tej części "show", że wypadli lepiej niż pary niżej. 7
8. Michał Meyer czacza - Mam mieszane uczucia co do tego pokazu. Na pewno nie zgadzam się z ostrymi ocenami jury i najniższą punktacją w odcinku, aż tak fatalnie nie było. Dla mnie lepiej niż w wiedeńskim tydzień temu. Podobało mi się to, jak plastyczne ma ciało. Wg mnie całkiem fajnie pracował bioderkami, miał spoko energię. Widać, że ćwiczył technikę. No może nie do końca mu wyszło, ale widziałem te starania i to mnie zawsze rozczula, bo widać, że się skupiali na pewnych aspektach. No ok, technicznie było słabo, ale nie zgodzę się, że było aż tak strasznie sztywno i kwadratowo, ode mnie 6
9. Maciek Zakościelny jive - w sumie podobnie jak w poprzednim tygodniu: aktorsko mega, tanecznie słabizna. Maciek wygląda, jakby wgl się nie stresował i świetnie się bawił mając do tego dystans. Brawa za choreografię, która całkowicie miała ukryć braki Maćka (mało tańca w tańcu) i to się udało. Ta energia, show i fun sprawiły, że jako obrazek mi się bardzo podobało. Natomiast te króciuteńkie fragmenty jive, no słabiutko, kwadratowo, techniki tam nie było, dziura między nogami jak to zauważyła Iwona, więc ode mnie maks 6
10. Olga Bończyk walc wiedeński - wg mnie ogromny postęp, dużo lepiej niż łacina. Na pewno pomógł jej fakt, że jest kobietą i tutaj partner taneczny wymuszał na niej większe kroki, wybijał parę i nadawał dynamiki, chociaż widać było, że Olga sama w sobie to by ciupciała w miejscu te kroczki. Do tego widziałem bardzo spiętą szyję. Bardzo piękny początek, potem słabiej. Stworzyli aktorsko i jako show naprawdę piękny obrazek, ale tanecznie było no przeciętnie 6/10
11. Piotr Świerczewski czacza - ojejku, jakie drewienko. Łacina to będzie dla niego koszmar. Nie było techniki, nie było rytmu, nie
było bioder. Bardzo sztywno, ale Piotr ma w sobie coś ciepłego, jest taki pocieszny i "słodziutki", ma w sobie czar trochę jak Wiesio Nowobilski i za ten czar i uśmiech do końca 5
12. Rafał Zawierucha walc wiedeński - jak ja kocham tę piosenkę, niestety musieli zniszczyć ją tym tańcem... Daria fantastycznie ułożyła choreografię, aby ukryć się za aktorstwem/show i walca wiedeńskiego to było tyle co nic, ale ten fragment, który pokazali, był przede wszystkim totalnie bez rytmu, a rytm to podstawowe kryterium. Tanecznie słabo, bez muzyki, bez techniki i powinno być na maks 2, ale za to, że udało im się ukryć za dramaturgią i teatralnością i show, podnoszę do 4

Odpadła Olga, ale widząc tabelę wyników czułem, że padnie na nią lub Piotra. Wolałbym odpadkę Michała, chociaż też nie zasłużył w tym epie, ale tak dziwnie ułożyły się punkty zsumowane z 2 epów, że z tych par na dole tabeli tylko te 3 widziałem jako odpadające biorąc pod uwagę popularność tych osób. A że Michał był na ostatnim miejscu, to czułem, że nie odpadnie, bo to bardzo rzadko się zdarza. I tu cieszę się, że nie padło na Piotra, bo pomimo fatalnej czaczy, miał świetnego wiedeńskiego, do tego ma coś w sobie bardzo przyjemnego w odbiorze, no i słabo byłoby, gdyby znowu jako pierwszy odpadł sportowiec. Olgi też bardzo szkoda, jak dla mnie mogłaby odpaść jako 2 lub 3, ale szkoda, że była akurat tą pierwszą do odpadki. Lubię ją, ciepła osoba, ale tanecznie jednak była słaba. Natomiast dla mnie jako pierwszy do odpadki (jakim cudem on był tak wysoko w tabeli jury to ja nie wiem) jest Rafał Zawierucha. Widać, że no nie ma talentu do tańca, nie słyszy muzyki, jest sztywny, no jak dla mnie bardzo odstaje od reszty tanecznie. No i ta osobowość "na śmieszka i luzaka" do mnie nie przemawia niestety. Pewnie jest sympatycznym kolesiem, ale do mnie w tym programie nie przemawia.

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Winners at War: Tony
Survivor AU All Stars: David
Kontakt:

Post autor: tombak90 »

Mówię wejdę tu, zobaczę, jak się bawi Olga Bończyk, bo szanuję kobietę, a widziałem w promosach, że wystąpi. A tutaj headshot na wejściu, najgorzej :lol: Niech więc będzie, że do boju Pedro Świerczewski i do boju Majka.

W sumie patrząc na listę, nie znam prawie nikogo innego (jeszcze Nykiel, Maciek spod kościoła i chłopak Brzyduli), chyba, że nie kojarzę po nazwiskach, no ale biorąc pod uwagę, że jestem boomerem i że to już milionowy sezon, to sześć znanych twarzy i tak jest niezłym wynikiem, tak więc gratki dla headhunterów.

Edit: Zjutjubowałem rumbę Olgi Bończyk, ale aż ciężko mi się było skupić na oglądaniu przez tego piejca w tle, masakrującego piosenkę z Kogla Mogla. No przecież to brzmiało jak electrolux. Kto ich tam wybiera? :twisted:
"Dziś prawdziwych villainów już nie ma..."

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Tombak, no niestety, ale dla nas dinozaurów Olga Bończyk jest kimś, bo wtedy Na dobre i złe oglądali wszyscy (w sumie to jest jedyna większa rola, z której ją kojarzę). Jej prime jakiś był właśnie we wczesnych latach dwutysięcznych, a w tej obsadzie raczej dla wielu osób była nieznaną osobą. Jedyną osobą, której ja nie znałem z obsady, jest Julia Żugaj, a to właśnie ona chyba z nich wszystkich ma największe zasięgi i fan bazę i obstawiam, że niestety wygra tę edycję.

Co do odcinka nr 3 - motyw podróży po świecie mi się nawet podobał. Nie hejtuję wprowadzenia dziwacznych styli, ale pod warunkiem, że każda z par dostaje styl nieturniejowy. Natomiast w takiej formie, że ktoś ma country albo bollywood i może się powygłupiać przez 1,5 minuty, a ktoś zapierdziela w mega trudnej sambie z wymagającą techniką, to już niestety nie fair. Na szczęście nikt wartościowy przez to nie odpadł.

Podoba mi się srogie jury, ale oceny od czapy. Zawierucha na 1 miejscu w tabeli z tym tańcem i wgl jego ruchem? No piekło zamarzło. Po dzisiejszych ocenach serio znowu mam wrażenie, że tam Edzio mówi, komu mają zawyżać punkty - ale czemu z wszystkich ludzi wybrał sobie akurat Zawieruchę? Czy on ma teraz w Polsacie jakiś serial?

Moje oceny za 3 ep i bardziej docenić się starałem pary tańczące tańce turniejowe:
1. Anna Maria Sieklucka walc wiedeński - walc wiedeński z polski, no cóż XD Dla mnie było po prostu pięknie i wow, wbiło mnie w fotel. Może ociupinkę jej pod koniec ramiona poszły do góry, ale nie ma się co czepiać. Sam taniec energiczny, dynamiczny, fajna akcja unoszeń/opadań - płaska, głowy na tym samym poziomie, a pokonywali przestrzeń na parkiecie, więc stopy niewidoczne przez dymy podejrzewam, że były poprawne. No i aktorsko, emocjonalnie, teatralnie zrobili fenomenalne show. Iwona ewidentnie za nią nie przepada. Zdecydowanie najlepszy pokaz odcinka 9
2. Vanessa Alexander samba - samba z turcji, no ok XD Szczerze, nie bardzo rozumiem krytykę jury i komentarz Rafała, że traktują Vanessę jak zawodową tancerkę, bo naprawdę się doczepili szczegółów już takich z wyższej półki. Ja raczej staram się patrzeć na te osoby jak na poziomie E klasy, a Vanessa zdecydowanie jest wyżej. Mam wrażenie, że szykują nas do jej eliminacji, bo przecież Miszczak nie może pozwolić na to, żeby Vanessa tańcem wykończyła popularniejsze pary. Ja się pytam, jakim cudem Zawierucha był wyżej od niej w tabeli? Dla mnie fajna samba, precyzyjna, super biodra, trudna choreografia (świetne rolle). Fajny początek w zwolnieniu, bardzo trudne. Najmniej podobały mi się elementy tureckie, wprowadzały jakiś chaos do choreografii i były nieciekawe 9
3. Filip Lato charleston - nie wiem co Rzym ma wspólnego z Charlestonem XD no naprawdę wow, nie spodziewałem się po Filipie w szybkim tańcu takiej rytmiki. Nogi mocne, rytmiczne. Ruch płynny. Była energia. Ja tańczyłem kiedyś elementy charlestona w choreo do quickstepa i to był dla mnie koszmar, na pewno jeden z moich najgorszych tańców, a tutaj Filip baaaaardzo mi zaimponował precyzją 9
4. Julia Żugaj k-pop - co to jest za styl, jak ja mam to oceniać XD Sam styl wydawał mi się dosyć banalny do nauczenia, taki trochę klimat jak w teledysku. Faktycznie były momenty, że momentami Julka odstawała od tancerzy, ale poza tym to prawie perfekcyjnie. Obrazek ładny choć sam styl nie robi na mnie wrażenia 9
5. Filip Bobek tango - no bardzo mi się podobało, rytmicznie, ładne kształty, rama nawet ok. Najbardziej mnie irytowały dwie rzeczy. Pierwsza to że wzrok mu uciekał w dół, przez co też głowa mu opadała. I druga to ręka na plecach partnerki. Mnie uczono, że palce mają być złączone, a nie takie rozdziabione. No ale aktorsko, emocjonalnie, artystycznie wow, historia mocno mnie wciągnęła i nie mogłem oderwać wzroku od nich 8
6. Piotr Świerczewski quickstep - mi się znowu bardzo podobało. Piotr jest standardowcem. Nie było idealnie, ale wg mnie ta rama nie była taka fatalna. Do tego lekko, zwinnie przemieszczał się po parkiecie, był w muzyce, a przy tym tempie mogło być różnie w jego wieku. Rytmicznie, lekko, przyjemnie, jak na dziadzia w takim wieku to robi na mnie wrażenie. Do tego właśnie ma w sobie czar Wiesia sprzed dwóch edycji i to ciepło w sobie, co też polepsza mój odbiór 8
7. Majka Jeżowska country - co to jest za styl wgl XD Szczerze, nawet nie wiem co napisać. Było spoko, ale dupy nie urwało. Mega niskie oceny i dół tabeli to jakiś dla mnie szok. Ok, poprzyczepiali się, że dostała banalnie prosty styl, ale czy to jej wina? No zbyt wymagające to nie było, ale było rytmicznie, przyjemnie, zabawowo, Majka wywija nadal jak nastolatka. Oceniać nie było co za bardzo, ale pokaz jako show dla mnie 8
8. Rafał Zawierucha bollywood - dostał styl taneczny, w którym można było ukryć, że on niezbyt tańczy. Jako show mi się naprawdę podobało, dlatego wysoka ocena. Natomiast no widać jest, że on jest sztywny (zwłaszcza ręce), jakim cudem on miał 1 miejsce w tabeli jury, to ja nie jestem w stanie ogarnąć. Od początku edycji ma zawyżane oceny, ale tutaj to już naprawdę przesadzili. Miał zabawny żart o Janoszek XD 7
9. Natalia Nykiel salsa - w odbiorze dla mnie słaby pokaz, nudny. Po raz kolejny fatalna choreografia do łaciny u Jacka, czy ona serio przez 20 sekund stała przed stołem jury i nic się nie działo? Nie wiem,czy to tak miało być, czy coś tam po prostu poszło nie tak, ale no dramat choreograficzny. Bioderka niby były, ale to nie był prawidłowy ruch, a wynikało to z bardzo słabych nóg i stóp, za mało może je zginała, nie była w parkiecie. No po raz kolejny poprawnie bez szału (co robi się nudne), czyli na 7
10. Maciek Zakościelny czacza - nie rozumiem zachwytów nad tą czaczą. Ok, ponownie aktorsko super. Widać, że Maciek dobrze się tym programem bawi, ma do niego dystans i za sam jego styl i prezencję dycha. Natomiast dla mnie w tej czaczy nie było czaczy, tam może było 20 sekund, 5 figur na krzyż. Reszta to show, bardzo dobre show, smaczne, charakterne, hot, ale za oszukany taniec to nie mogę dać więcej niż 6
11. Michał Meyer tango argentino - Boże, dla mnie Michał w tym programie jest krzywdzony choreografiami. Kto to układał? Najnudniejsze tango argentino w historii tego programu. Cała choreografia w wolnym, jednostajnym tempie, nudna do bólu, bez zmian rytmicznych, wszystko na jedno kopyto. Michał nie miał gdzie rozwinąć skrzydeł, a w tym czymś, co pokazali, miał zero ruchu i muzyki w ciele, był sztywny, trochę jak kołek wokół którego wiła się Klaudia. Aktorsko też jakoś bez emocji, jedna mina cały pokaz. No ale kroki były w muzyce, bez wielkich pomyłek, a takie coś określam jako "szkolne" i oceniam zazwyczaj na 6.

Zagrożeni byli Michał i Piotr i po tabeli wyników typowałem, że tak będzie, ewentualnie podejrzewałem, że Natalia też może być w bottom2. I na szczęście odpadł Michał. Piotra byłoby mi mega żal zwłaszcza po tym quickstepie. Michał niestety nie robił postępów, był sztywny, tutaj nie widziałem za bardzo szans na lepsze pokazy. W tym odcinku zdecydowanie odstawał, bo ani nie było jakości tańca, ani nie było show. Także tyle dobrego, że przez dziwny i niesprawiedliwy przydział stylów nikt wartościowy nie odpadł. Dla mnie na ten moment kolejni do odpadki są Rafał i Natalia, najmniej mnie ciekawią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne reality show i programy tv”