Ja podejrzewam, że będzie tak:
GRUPA A:
1. Rosja
2. Czechy/Polska (obojętne i tak przegrają później XD)
GRUPA B:
1. Niemcy
2. Holandia (mimo porażki sądze, że wyjdą z grupy, bo pewnie w meczu Dania-Portugalia będzie remis i Dania przegra z Niemcami)
GRUPA C:
Tutaj najciężej cokolwiek przewidzieć, najchętniej to widziałabym Chorwację na pierwszym miejscu, a na drugim Włochy, no ale.. XD
1. Hiszpania
2. Chorwacja (czarny koń tych mistrzostw, mówię Wam)
GRUPA D:
1. Francja
2. Anglia
Ćwierćfinały:
Rosja - Holandia
Czechy - Niemcy
Hiszpania - Anglia
Chorwacja - Francja
Półfinały:
Holandia - Hiszpania
Niemcy - Chorwacja
Finał:
Hiszpania - Niemcy
Tak przewiduję, aczkolwiek nie da się ukryć, że najlepsze drużyny (tzn. Hiszpania, Niemcy, Holandia) nie są w formie. Hiszpania grała nudno i bez polotu, Niemcy to nie ta sama piękna piłka, do której nas przyzwyczaili (ledwo wydukane zwycięstwo z Portugalią, która grała naprawdę bardzo dobrze w tym meczu), a Holandia to w ogóle porażkę pokazała.
W zasadzie na razie wszystko może się zdarzyć i wcale nie zdziwiłabym się gdyby takie Ruski daleko zaszły. Pragnę przypomniec, że 4 lata temu na EURO Rosja i Chorwacja były w półfinale.
Osobiście najbardziej chciałabym finał Anglia - Holandia, ale to niemożliwe, bo jak coś to mogą zagrać w półfinale, więc nie obraziłabym się o finał Niemcy - Holandia albo Holandia - Chorwacja albo coś w ten deseń. Bez Hiszpanii po proszę

Ah i Anglia mnie wczoraj zaskoczyła. Grali nieźle, może nie wybitnie, ale nieźle - a nie beznadziejnie jak przewidywali komentatorzy. I nie wiem czemu łudzili się, ze Francja zagra świetnie - oni nie maja formy odkąd byli w finale mundialu w 2006 roku XD.