Dancing With The Stars. Taniec z Gwiazdami

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

Piąta uczestniczka to mistrzyni świata w wioślarstwie i olimpijka Katarzyna Zillmann

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Aktorka Wiktoria Gorodecka szóstą uczestniczką TzG

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Siódmą oficjalnie ogłoszoną uczestniczką jest aktorka Barbara Bursztynowicz.

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Ósmy uczestnik to aktor Maurycy Popiel

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Piosenkarka Lanberry dziewiątą oficjalną uczestniczką TzG

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Dziesiątym uczestnikiem jest prezenter TV Olek Sikora

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Jedenasty uczestnik to aktor Marcin Rogacewicz

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Ostatnim uczestnikiem jest influencer Bagi

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Stacja BBC ogłosiła pełną obsadę 23 sezonu brytyjskiego Strictly Come Dancing:

Lewis Cope - aktor z telenoweli „Emmerdale”
Harry Aikines-Aryeetey – zawodowy sprinter, olimpijczyk i gwiazdor programu „Gladiators”
Dani Dyer – zwyciężczyni „Love Island”, osobowość telewizyjna, aktorka
Alex Kingston – aktorka najbardziej znana z seriali „Ostry Dyżur” i „Doctor Who”
Jimmy Floyd Hasselbaink – były piłkarz reprezentacji Holandii, obecnie trener/komentator sportowy
Balvinder Sopal – aktorka z telenoweli „EastEnders”
George Clarke – YouTuber, podcaster i internetowa osobowość
La Voix – drag queen, finalistka „RuPaul’s Drag Race UK”
Chris Robshaw – były kapitan reprezentacji Anglii w rugby
Ellie Goldstein – modelka i aktorka z zespołem Downa; pierwsza zawodniczka z pełnym zespołem Downa w programie
Thomas Skinner – przedsiębiorca, były uczestnik „The Apprentice”
Vicky Pattison – osobowość telewizyjna znana z udziału w różnych reality shows jak "Geordie shore" czy "Ex on the beach"
Stefan Dennis – aktor znany z opery mydlanej „Neighbours”
Ross King – prezenter telewizyjny i dziennikarz, m.in. w „Good Morning Britain”
Karen Carney – była piłkarka reprezentacji Anglii, obecnie komentatorka sportowa

W edycji miał wziąć udział aktor Kristian Nairn - aktor znany głównie z roli Hodora w "Grze o Tron", jednak po kilku dniach treningów lekarze zabronili mu dalszego udziału z powodów medycznych.

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Ogłoszono obsadę 34 sezonu DWTS w USA:

Robert Irwin – syn legendarnego „Łowcy krokodyli” Steve’a Irwina, prowadzi Australia Zoo i programy przyrodnicze.
Alix Earle – popularna influencerka i podcasterka (TikTok, Instagram)
Jen Affleck – bohaterka reality show The Secret Lives of Mormon Wives, tiktokerka
Whitney Leavitt – również z The Secret Lives of Mormon Wives, tiktokerka
Jordan Chiles – amerykańska gimnastyczka olimpijska, złota medalistka olimpijska, mistrzyni świata
Dylan Efron – brat Zaca Efrona, producent i uczestnik programów podróżniczo-przygodowych, uczestnik Traitors
Danielle Fishel – aktorka, najbardziej znana jako Topanga w sitcomie Boy Meets World.
Scott Hoying – wokalista i współzałożyciel grupy a cappella Pentatonix.
Elaine Hendrix – aktorka, kojarzona głównie z filmu Parent Trap (1998) oraz jako Alexis w nowej wersji serialu "Dynastia"
Baron Davis – były koszykarz NBA, dwukrotny All-Star.
Corey Feldman – aktor, dziecięca gwiazda lat 80., grał m.in. w The Goonies i Stand by Me.
Lauren Jauregui – piosenkarka, była członkini girlsbandu Fifth Harmony.
Andy Richter – komik, znany jako wieloletni współprowadzący show Conana O’Briena.
Hilaria Baldwin – instruktorka jogi, autorka i żona aktora Aleca Baldwina.

Robert, Dylan, Elaine i Lauren - aż 4 osoby, które znam, do kibicowania <3

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Sezon 30 odcinek 1

Świetna premiera. Materiały wspominkowe zarówno z edycji TVN jak i Polsatowych - miodzio. Dużo nostalgii i wspomnień. Powrót Huberta i Magdy jako współprowadzących - super pomysł. Dobry ep i oby edycja utrzymała poziom, skoro to jubileusz to oby się postarali.

Największe dwa minusy - Paulina no niestety nadal infantylna, głupie pytania, głupie teksty, lubię ją, ale lepiej byłoby, gdyby Hubert i Magda przejęli to prowadzenie XD Drugi minus to jak zwykle oceny jury od czapy. I gadali o niczym i dziwnie oceniali, a Iwona dająca Basi mniej punktów niż Karolakowi... No cóż.

Mój tradycyjny ranking:
1. Olek Sikora paso doble - trochę kontrowersyjna ocena, bo przede wszystkim fatalna muzyka do paso, kompletnie inny charakter miała. Mogło być więcej paso, ale jak na taki kawałek, to było takie 50 na 50 tańca a show, więc no moje minimum ilościowe zostało zaspokojone. Moją ocenę podbija to, że Olek był cały czas w roli, totalnie skradł to show, był charyzmatyczny. Ruch był mocny, o technicznych cudach nie ma co mówić, ale starał się, widać włożoną pracę, próbował wyginać ciało w łuk. Na koniec stwierdziłem, że jednak najbardziej mi się podobał, najmniej rzeczy mnie raziło (było jedno nieudane unoszenie, gdzie prawie upuścił Darię), była charyzma i show i wystarczająco tańca w tańcu. 8
2. Marcin Rogacewicz quickstep - tanecznie to chyba najlepszy taniec odcinka. O Agnieszce/Bożenie można powiedzieć wiele, ale pomijając plotki o niej (ja tam ją akurat lubię), to nie można jej odmówić tego, że jest jedną z najwybitniejszych polskich tancerek i chyba najlepszą nauczycielką w tym programie. Z kolejnego partnera wyciska wszystko, co się da. W tym tańcu było najwięcej tańca w tańcu, dużo figur turniejowych. To chyba jedyny uczestnik, u którego można coś więcej napisać o technice - były unoszenia i opadania, była praca ramą (do poprawy, ale była), był kontakt w parze (chociaż czasem się rozpadał). Lekko, zwinnie, rytmicznie. Dałem jednak na 2 miejscu, bo jako show podobało mi się mniej i więcej wpadek rzucało mi się w oczy: wypadanie z kontaktu, lekko opadające łokcie (ale i tak przyzwoite, to była też moja zmora, więc rozumiem). 8
3. Wiktoria Gorodecka walc wiedeński - w kategorii show to był najlepszy taniec tego wieczoru. Przepiękne jakość i przepływ ruchu, plastyczność ciała, energetyka, dynamika, no wszystko. Aktorsko i emocjonalnie majstersztyk. No tylko że to nie był walc wiedeński. W ramie były zatańczone 2 obroty trwające jakieś 5 sekund... A było to zatańczone tak dobrze, do tego piękne pozy, że gdyby zatańczyli taniec, który dostali, to wg mnie byłoby mega. Dla mnie zmarnowany tak ogromny potencjał, za oszukany taniec nie dam więcej niż 7.
4. Kasia Zillman paso doble - mam mocno mieszane uczucia, podobny case jak u Wiktorii. Jako show mega, fajne emocje, energia, przepływ ruchu. Natomiast nie jestem w stanie powiedzieć, jak Kasia tańczy paso, bo tu paso nie było prawie wcale. Znowu mam poczucie zmarnowanego potencjału przez choreografię, ale nadal 7
5.Bagi jive - początek mega, super vibe i energia, kicki zarąbiste! Ogromny potencjał taneczny. Bagi budzi do tego sympatię. Gdyby tylko taniec utrzymał poziom do końca. W drugiej połowie jakby wyparowała z niego cała energia, ale nie wiem na ile to wina partnerki. Brakło pomysłu na choreo? Nagle jakieś totalne zwolnienia, długie unoszenia, które wybiły go energetycznie, jakieś 10 sekund po prostu leżenia na podłodze. Serio? Druga połowa choreografii to dla mnie nieporozumienie. Mogło być dużo lepiej, ale i tak za jakość z pierwszej połowy 7.
6. Maja Bohosiewicz quickstep - całkiem przyzwoicie, widzę potencjał. Bez większych pomyłek, lekko, na pewno z ogromna charyzmą, aktorsko sprzedała ten taniec. Na techniczne cuda za wcześnie, techniki za bardzo nie było. Najbardziej przeszkadzała mi jej sylwetka, ramiona szły do góry, no i była za bardzo wyprostowana zamiast odchylać głowę, ramy nie było. Ale było lepiej niż szkolnie, czyli na 7.
7. Basia Bursztynowicz walc angielski - Jezu, jakie to było piękne i prawdziwe <3 Mega szacun za podjęcie wyzwania w wieku 72 lat. Widać było stres, ale to tylko dodawało uroku. Wspaniałe emocje i bijące ciepło, tak od strony emocjonalnej to mój ulubiony taniec odcinka. Od strony tanecznej Basia odtańczyła choreografię bez pomyłek, ale techniki za wiele nie było. Najbardziej drażniła mnie rama: łokcie w dole, ramiona w górze i w pewnym momencie Basia wyglądała, jakby nie miała szyi. Ale i tak nie było tak źle, czwórka od Iwony to jakiś odlot w kosmos. Za emocje dycha, ale tanecznie było szkolnie czyli na 6.
8. Lanberry jive - ja tu widzę potencjał na progres, ale na razie szkolnie. Odtańczona poprawnie choreografia bez techniki. Najbardziej mi przeszkadzały nogi, których ruch był ciężki, ospały, a nie ostry i szybki. W kickach nieobciągnięte stopy że aż oczy bolały. Doceniam, że było dużo jive w jive. Szkolnie czyli na 6.
9. Maurycy Popiel czacza - w tabeli był całkiem wysoko, ale dla mnie nie było tu za bardzo czaczy. Jako show całkiem ok, te krótkie fragmenty czaczy były całkiem przyzwoite, więc dla mnie ma bardzo duży potencjał, który został zmarnowany kiepską choreografią. Może o technice za bardzo na tym etapie nie ma co mówić, było szkolnie, więc teoretycznie na 6, ale za oszukany taniec odejmę do 5.
10. Ewa Minge czacza - szacun dla Ewy. Spodziewałem się totalnej tragedii, ale tak źle nie było. Jak na kobietę w jej wieku to jakie ma ona nogi i wgl jak jest rozciągnięta, brawo. Natomiast sama czacza to powinna być energia i rytm. Tutaj energii nie było. Muzyka spowolniona totalnie, pierwsze pół minuty to nie wiem, co to było w sumie. Dużo unoszeń i wygięć, mało samej czaczy. No a to co było to było sztywne i bez energii, do tego często na granicy rytmu 4
11. Tomasz Karolak czacza - o matulo, co to było? Szkoda Izy, znowu dostała kołka, a to taka utalentowana i utytułowana tancerka. No dla mnie to nie było zabawne, jakoś trochę żenujące. Czaczy nie było prawie wcale. A to co było, prawie w całości było poza rytmem, chyba tylko cuban breaks w miarę były w muzyce. Techniki nie było, czacza na zgiętych kolanach, chasse podskakiwane. Do tego jeszcze upuścił Izę przy schodzeniu z podnoszenia XD Trudno znaleźć mi pozytywy. Za tę jedną figurę w rytmie podniosę do 3.

Po premierze moją totalną faworytką jest tak po ludzku nietanecznie Basia. Może nie ma szans na wygraną, ale chciałbym, aby doszła do połowy programu chociaż. Mój nr 2 to Bagi, jego vibe mi leży. Po tym epie też na pewno Olek, Marcin i Wiktoria. Lanberry i Maja zobaczymy, jak będzie im szło dalej. Najbardziej bym chciał odpadki Karolaka, ale to raczej niemożliwe. Zagrożeni byli Ewa i Maurycy i jakby ktoś z nich odpadł to też bym się nie pogniewał. Przed rozpoczęciem sezonu obstawiałem, że Minge może polecieć pierwsza, więc zobaczymy, ale chociaż słabo zatańczyła, to pomimo potencjału Maurycy był dla mnie bardziej przezroczysty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne reality show i programy tv”