Dancing With The Stars. Taniec z Gwiazdami

ODPOWIEDZ
Rider Girl
1st jury member
Kontakt:

Post autor: Rider Girl »

Ósma uczestniczka Tańca z Gwiazdami

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

Rider Girl
1st jury member
Kontakt:

Dziesiąty uczestnik Tańca z Gwiazdami :

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Rider Girl
1st jury member
Kontakt:

W końcu ogłosili oficjalnie że Rosiewicz nie wystąpi

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Odcinek 1

Przyznam, że premiera mi się nawet podobała. Wyjątkowo dobry vibe bije od obsady, polubiłem praktycznie wszystkich, jest nienajgorszy poziom. Najsłabszym elementem była standardowo Paulina zachowująca się tak infantylnie, że czuć ciarki żenady. Julia w jury wypada moim zdaniem świetnie jak na jurorkę nietaneczną. Nowością jest nowe podejście jury, które zrobiło się niesamowicie surowe. Mi się to bardzo podoba. Jedyne co, to powinni pooglądać jak wypowiada się jury w UK i jak merytorycznie tłumaczy swoje opinie. No bo tutaj była ogromna niespójność, siedzą, chwalą, a potem dają 4 pkt. No i niestety takie podejście do ocen daje im duże pole do manipulacji, bo u kogoś mogą się do czegoś przyczepić i jeszcze bardziej mu zaniżyć. No ale pod kątem ocen jest lepiej.

Mój ranking:
1. Mandaryna samba – zdecydowanie najlepszy taniec odcinka, chociaż liczyłem na więcej (no ale ok, samba to killer na 1 ep). Bardzo mocne nogi, może nie do końca sambowe, ale w tej chwili bardzo czekam na czaczę/rumbę. Była energia, była charyzma, pokaz dobrze sprzedany. Marta w tej sukience… hot, hot, hot! Największy minus dla mnie to środek ciężkości w dziwnym miejscu. Do tego za mało bounce’u, za mało bioder, ale myślę, że w jakimś 9 tygodniu ta samba to byłaby perełka. Na razie moja zdecydowana faworytka 8
2. Jasper Sołtysiewicz quickstep – kontrowersyjnie, bo i jury i w internecie nie pozostawiają suchej nitki na tym pokazie. W sensie widziałem, że coś jest nie tak, ale jak dla mnie on tak sprzedał ten występ, co za charyzma. Aż czekam na charlestona, bo elementy show dla mnie świetne. Po rewatchu mój entuzjazm nieco osłabł, bo faktycznie, tu Iwona miała rację z tym brzuchem, że tak się wygiął do tyłu, przez co ciężar ciała był źle ustawiony. Było trochę nerwowo, było kilka pomyłek. No ale to jednak dopiero pierwszy odcinek, a jak dla mnie on skradł show na tyle, że w trakcie oglądania epa kompletnie mi te braki techniczne nie przeszkadzały. Może powinienem dać mniej po re watchu, ale na żywo jednak na mnie zrobił wrażenie i niech ma przesadzone 8
3. Helena Englert samba – wow, jestem pod wrażeniem, bo wg mnie ta choreo była arcytrudna. Hela poradziła sobie świetnie, bardzo rytmicznie i energicznie. Największy zarzut to brak bounce’u i bioder, przez co samba była bardzo „płaska” w odbiorze, ale na razie bardzo mocne 7
4. Dominik Smaruj foxtrot – bardzo przyzwoity pokaz, ogromny potencjał. Był fajny klimat, było lekko i rytmicznie. Jak na choreo Magdy to naprawdę dużo tańca w tańcu, szok. Technicznie widać zalążki czegoś fajnego, jeśli powtórzyli by ten taniec za kilka tygodni, byłoby dużo lepiej. Na razie jeśli chodzi o akcje w ciele jest dosyć płasko, ale widać, że to może być czarny koń edycji 7
5. Dominik Rupiński tango – nie rozumiem, co tu się zadziało. Ta piosenka do tango to jakiś żart, ale to nie ich wina. Przez to poszli bardzo w disco w pewnym momencie i dla mnie było tego za dużo, a całość nie była w klimacie tanga. Natomiast jeśli chodzi o część tangową, to całkiem przyzwoita. Udźwignął temat, było poprawnie. Technicznie jest wiele do zrobienia, ale na pewno było tu dużo wartości dodanej jakościowo, a nie tylko odtańczone. Duży potencjał 7
6. Mateo Brunetti jive – miłe zaskoczenie, bo po rolkach na insta wydawał się sztywny, a tu całkiem przyjemny pokaz. Przede wszystkim charyzma, świetnie sprzedał ten występ. Było lekko, rytmicznie, fajnie obciągał stópki w kickach. Tak się sprzedał, że wgl nie patrzyłem na stopy i nie zwróciłem uwagi na to, nad czym Iwona się pastwiła (skierowane do środka zamiast na zewnątrz). Potencjał jest, natomiast dla mnie było za grzecznie, brakowało energii i sprężystości. Lepiej niż „szkolnie” to dla mnie 7
7. Krzysztof Kwiatkowski czacza – na ramówce wypadł najlepiej, więc spodziewałem się dużo więcej. Ma duży potencjał, jest rytmiczny i ma fajną energię. Natomiast Sara zdecydowanie popełniła najgorszą choreografię wieczoru. Baaaardzo dużo jakichś dziwnych bajerów, przez to ten pokaz był takim dla mnie dziwolągiem. Mam wrażenie, że to tylko wybijało Krzyśka z właściwego tańca, a mogli poświęcić ten czas na technikę. Co do samej czaczy mój największy zarzut to całość przetańczona na zgiętych kolanach. Po re-watchu i obejrzeniu reszty uczestników powinienem dać niżej, ale był pierwszy i dałem 7 za potencjał nie wiedząc, jaki będzie poziom. Gdyby tańczył później miałby mniej, ale zostawiam tak jakbym oceniał na żywo, czyli 7
8. Kaeyra foxtrot – całkiem przyjemny pokaz, ładny obrazek, dała radę. Doceniam dużą ilość tańca w tańcu. Dla mnie jednak ten foxtrot był bardziej przechodzony niż przetańczony. Nie było wgl w ciele akcji foxtrotowych, wszystko jedno wymiarowe, płaskie, na jednym poziomie. Rama niestety kiepska, była trochę uwieszona na partnerze. Jest potencjał, na razie za samo przejście choreo 6
9. Monika Borzym tango argentino – Monika podołała temu zadaniu, dała radę, przeszła choreo bez pomyłek, była w muzyce. Obrazek ładny. Dla mnie jednak ona trochę w tym tańcu ona nie istniała bez Michała, bez niego by się przewróciła, była trochę na nim uwieszona, przez co było duże uczucie ciężkości. Przebrnęła, całkiem fajny klimat stworzyła, ale dla mnie na razie brakuje jakiejś wartości dodanej 6
10. Joanna Jędrzejczyk walc wiedeński – aj, czekałem na Aśkę, ale niestety nie było dobrze. W obrazku bardzo ładnie, ale sam taniec był bardzo ciężki w odbiorze. Zacznę od sylwetki, źle ułożona rama, jeszcze tak go złapała za to ramię tymi palcami… Dziwi mnie, że tych palców nie dopracowali, bo góra to wizytówka pary w standardzie. Środek ciężkości był w dziwnym miejscu, trochę to wyglądało czasami, jakby się siłowali. Akcji walcowej nie było, lekkości nie było, były pomyłki w stopach, no i na koniec najgorsze, przyspieszała i wypadała z muzyki, a rytm to najważniejsze kryterium 4
11. Iza Kuna czacza – kocham Izę całym sercem, dlatego moje serce krwawi. W połowie tańca byłem przerażony, że dam jej 2. Poza humorem tu nie było nic, dużo pomyłek i wpadek rytmicznych. Na szczęście po tych kilku pomyłkach w krokach wróciła jakoś i druga połowa przynajmniej była w miarę w muzyce, uff. O technice nie ma co mówić, nogi słabiutkie. Brawa dla Michała za ułożenie tej choreografii tak, że dobrze udawało to czaczę i pomimo tak słabej jakości dobrze się to oglądało. Jurorzy nieźle jej naciągnęli oceny za to, że jest Izą XD Me serce krwawi, ale 4.
12. Piotr Gumulec czacza – ajajaj. Mało czaczy, ale tu nie ma się co dziwić. Poza aktorstwem nie widzę tutaj za bardzo plusów. Największy zarzut to oczywiście główne kryterium rytm. Elementy show jeszcze jako tako, ale z czaczy dosłownie nic nie było zatańczone w muzyce. Niestety aż oczy bolały od tego, jak on nie słyszał muzyki i jak tańczyli cuban breaki obok siebie z Julką to tak się rozjechał synchron, ajaj. Na tym etapie temat techniki u tej pary jeszcze nie istnieje. Na razie za humor 3

Standardowo nikt nie odpadł. Premiera udana i oby Polsat tego nie popsuł, jak to ma w zwyczaju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne reality show i programy tv”