S34E05 "Vote Early, Vote Often"
-
- 7th voted out
- Winners at War: Rob
- Kontakt:
Powrót Cockroacha bardzo mnie ucieszył, ale zawiodłem się, że nie dołączy do gry. Mam nadzieję, że w każdym odcinku ktoś nowy będzie przypływał na Exile Ship. Genialny ruch Jeffa Probsta.
TAJ tak jak przewidziałem, dostarcza to, co najlepsze:
- Trzy immunitety
- Miesza przed radą, wyjawiając, że głosują na Sandrę.
- Ma paranoje
- Kupa śmiechu na radzie.
- Szepta do ucha Sandry
- Ni stąd ni zowąd wskazuje Ozzyego (genialny ruch)
- Nie używa Idola
Tak właśnie rodzą się legendy. Tai przechodzi oficjalnie do panteonu Survivor Legends
Smutne, że Sandra była taka bezradna, liczyłem, że zdziała więcej np. podzielenie głosów, a tylko leżała i pytała Vernera co się dzieje. Szkoda, że losowanie plemion pokrzyżowało plany. To nie było sprawiedliwe, ale taki jest Survivor.
Jak dla mnie najlepszy odcinek w tym sezonie.
TAJ tak jak przewidziałem, dostarcza to, co najlepsze:
- Trzy immunitety
- Miesza przed radą, wyjawiając, że głosują na Sandrę.
- Ma paranoje
- Kupa śmiechu na radzie.
- Szepta do ucha Sandry
- Ni stąd ni zowąd wskazuje Ozzyego (genialny ruch)
- Nie używa Idola
Tak właśnie rodzą się legendy. Tai przechodzi oficjalnie do panteonu Survivor Legends
Smutne, że Sandra była taka bezradna, liczyłem, że zdziała więcej np. podzielenie głosów, a tylko leżała i pytała Vernera co się dzieje. Szkoda, że losowanie plemion pokrzyżowało plany. To nie było sprawiedliwe, ale taki jest Survivor.
Jak dla mnie najlepszy odcinek w tym sezonie.
- XanderDE
- 5th jury member
- Winners at War: Michele
- Kontakt:
Już wolałbym oglądać Russela w każdym sezonie, niż kaleczyć oczy patrząc jak gra taka "legenda" jak Tai.Tak właśnie rodzą się legendy.
Tak się zastanawiam czy Nuku po prostu nie położyło tego zadania, bo oddelegowanie Varnera i Sandry do ciągnięcia tego wózka/sanek było fatalną decyzją, aż się zastanawiam czy nie celową.
-
- 4th voted out
- Kontakt:
Tak jak byłem mega przeciwnikiem Sandry i uważałem, że są dużo lepsi od niej w tej grze, to zmieniłem zdanie. Najlepszy gracz ever, nie przepadam za nią, ale trzeba przyznać, że w Survivor jest genialna.
Wkurza mnie w tym sezonie, że jak na razie, poza Calebem odpadają ci co ciekawsi zawodnicy. Jak było do przewidzenia te ameby, bez gry jadą dalej (patrz: np. Sierra).
Wkurza mnie w tym sezonie, że jak na razie, poza Calebem odpadają ci co ciekawsi zawodnicy. Jak było do przewidzenia te ameby, bez gry jadą dalej (patrz: np. Sierra).
- MD
- 4th jury member
- Kontakt:
A kogo oni tam mają? Ozziego, trzech słabo wysportowanych facetów, którzy mają mniej testosteronu niż kobiety z przeciwnego plemienia i trzy kobiety, z których tylko Sarah ma krzepę, a Sandra ma masę. Andrea i Tai w takich zadaniach, to mogą sobie popatrzeć i pouśmiechać się z boku. Więc akurat jak na swoje możliwości, to całkiem dobrze to rozłożyli, masa razy ramię w końcu XDXanderDE pisze: ↑06 kwie 2017, 20:16Już wolałbym oglądać Russela w każdym sezonie, niż kaleczyć oczy patrząc jak gra taka "legenda" jak Tai.Tak właśnie rodzą się legendy.
Tak się zastanawiam czy Nuku po prostu nie położyło tego zadania, bo oddelegowanie Varnera i Sandry do ciągnięcia tego wózka/sanek było fatalną decyzją, aż się zastanawiam czy nie celową.
- XanderDE
- 5th jury member
- Kontakt:
Czy ja wiem. Ozzy i Sarah do ciągnięcia, Jeff i Sandra do pchania, Andrea i Tai do przekładania tych belek + jak nie przekładają to jedno do pchania, a drugie do ciągnięcia, albo razem do jednego z tych zadań i na pewno lepiej by im poszło imoWięc akurat jak na swoje możliwości, to całkiem dobrze to rozłożyli, masa razy ramię w końcu XD
- MD
- 4th jury member
- Kontakt:
Hmm, mogę się bardzo mylić, ale wydaje mi się, że przy tarciu statycznym tej łódki po piasku i belkach, to łatwiej ją wprawić w ruch pchając z tyłu niż ciągnąć sznurem, który jest pod kątem. A przy kinetycznym, to i tak już to znaczenia nie miało, bo ledwo wyrwali ją z miejsca i belki się kończyły i od nowa trzeba było wyrwać z miejsca.XanderDE pisze: ↑06 kwie 2017, 20:57Czy ja wiem. Ozzy i Sarah do ciągnięcia, Jeff i Sandra do pchania, Andrea i Tai do przekładania tych belek + jak nie przekładają to jedno do pchania, a drugie do ciągnięcia, albo razem do jednego z tych zadań i na pewno lepiej by im poszło imoWięc akurat jak na swoje możliwości, to całkiem dobrze to rozłożyli, masa razy ramię w końcu XD
- Eska
- 7th jury member
- Winners at War: Yul
- Kontakt:
Średnio podobał mi się ten odcinek. Powoli się z ego rbi cyrk na kółkach, no ale zobaczymy jak to w całości będzie wyglądało jak się sezon skończy.
Tai... najpierw jeden HII, a za chwilę drugi HII, masakra... tzn. fajnie, że pomyślał, że w drugim plemieniu może być schowany w taki sam sposób no ale...
Exile... to dla mnie kpina, tzn, ok. gdyby było jedzenie, troszkę luksusu, ale podanie nagrody na tacy?! no już nie przesadzajmy. I jeszcze Cochran do tego... w psychologa się bawi...
Rada... no cóż no szkoda Sandry, chociaż już przez chwilkę miałam nadzieję, że Tai się jednak pogrążył i odpadnie z dwoma HII w kieszeni albo, że jeden HII użyje na sobie, a drugi na Sandrze jak jej zaczął na ucho coś mówić... no ale niestety.... Queen Sandra niestety odpadła, szkoda
Tai... najpierw jeden HII, a za chwilę drugi HII, masakra... tzn. fajnie, że pomyślał, że w drugim plemieniu może być schowany w taki sam sposób no ale...
Exile... to dla mnie kpina, tzn, ok. gdyby było jedzenie, troszkę luksusu, ale podanie nagrody na tacy?! no już nie przesadzajmy. I jeszcze Cochran do tego... w psychologa się bawi...
Rada... no cóż no szkoda Sandry, chociaż już przez chwilkę miałam nadzieję, że Tai się jednak pogrążył i odpadnie z dwoma HII w kieszeni albo, że jeden HII użyje na sobie, a drugi na Sandrze jak jej zaczął na ucho coś mówić... no ale niestety.... Queen Sandra niestety odpadła, szkoda
-
- sole survivor
- Kontakt:
Sznur był pod kątem, ale w górę, więc to co nie szło w ruch to zmniejszało tarcie. Z kolei przy tak niskiej łódce przy popychaniu też będzie jakiś kąt, tyle, że dociskający łódkę do ziemi. Mnie intuicja podpowiada, że chyba jednak ciągnięcie miało większe znaczenie niż popychanie.MD pisze: ↑06 kwie 2017, 21:03Hmm, mogę się bardzo mylić, ale wydaje mi się, że przy tarciu statycznym tej łódki po piasku i belkach, to łatwiej ją wprawić w ruch pchając z tyłu niż ciągnąć sznurem, który jest pod kątem. A przy kinetycznym, to i tak już to znaczenia nie miało, bo ledwo wyrwali ją z miejsca i belki się kończyły i od nowa trzeba było wyrwać z miejsca.XanderDE pisze: ↑06 kwie 2017, 20:57Czy ja wiem. Ozzy i Sarah do ciągnięcia, Jeff i Sandra do pchania, Andrea i Tai do przekładania tych belek + jak nie przekładają to jedno do pchania, a drugie do ciągnięcia, albo razem do jednego z tych zadań i na pewno lepiej by im poszło imoWięc akurat jak na swoje możliwości, to całkiem dobrze to rozłożyli, masa razy ramię w końcu XD
- woytas
- 1st jury member
- Kontakt:
Po pierwsze: Tak jak nigdy nie lubiłęm Sandry, tak w tym sezonie naprawdę miło mi się ją oglądało i trzymałem kciuki. Paradoksalnie wydaje mi się nawet, że grała lepiej niż w sezonach gdzie wygrywała, ale umówmy się, nie miała po prostu szans.
Po drugie: Tai jest głupi, tępy, wkurza mnie jak ciągle wykopuje te immunitety, ale jedno oddać mu trzeba - za jego sprawą dużo się dzieje. Przez moment liczyłem, że użyje HII na sobie i Sandrze, a sam zagłosuje na Ozzy'ego xD
Po trzecie: No właśnie Ozzy. Pierwszy raz widzieliśmy go w sytuacji Rady, ale mam wrażenie, że naprawdę nieźle się ustawił. Jego wypowiedzi też miały sens i logikę, także póki co na plus. Tyle, że i tak odpadnie po mergu, jakkolwiek doskonale by nie grał
Po czwarte: MVP odcinka wędruje do Zeke'a. Wreszcie było go więcej i moim zdaniem wypadł w tym odcinku najlepiej ze wszystkich. Chciałęm eliminacji Sandry, dążył w tym kierunku, rozmawiał sensownie z ludźmi, a do tego zachował spokój na |Radzie co mi mega zaimponowało.
Po piąte: Varner, taki naiwny... xD Brak słów
Po szóste: Exile i Cochran - szkoda słów. Ani motyw statku, ani specjalna wizyta, ani advantage podane na tacy mi nie przypadło do gustu. Słabo
Po siódme: Cirie - challenge beast Ciekawe czy po mergu też będzie miałą takie Immunity Run
Po ósme: Wydaje mi się, że Troyzan zajdzie mega daleko. Nie bez powodu pokazują nam jak nawiązuje kontakty - poprzednio z Sarah, a teraz z Bradem.
No to chyba tyle.
Po drugie: Tai jest głupi, tępy, wkurza mnie jak ciągle wykopuje te immunitety, ale jedno oddać mu trzeba - za jego sprawą dużo się dzieje. Przez moment liczyłem, że użyje HII na sobie i Sandrze, a sam zagłosuje na Ozzy'ego xD
Po trzecie: No właśnie Ozzy. Pierwszy raz widzieliśmy go w sytuacji Rady, ale mam wrażenie, że naprawdę nieźle się ustawił. Jego wypowiedzi też miały sens i logikę, także póki co na plus. Tyle, że i tak odpadnie po mergu, jakkolwiek doskonale by nie grał
Po czwarte: MVP odcinka wędruje do Zeke'a. Wreszcie było go więcej i moim zdaniem wypadł w tym odcinku najlepiej ze wszystkich. Chciałęm eliminacji Sandry, dążył w tym kierunku, rozmawiał sensownie z ludźmi, a do tego zachował spokój na |Radzie co mi mega zaimponowało.
Po piąte: Varner, taki naiwny... xD Brak słów
Po szóste: Exile i Cochran - szkoda słów. Ani motyw statku, ani specjalna wizyta, ani advantage podane na tacy mi nie przypadło do gustu. Słabo
Po siódme: Cirie - challenge beast Ciekawe czy po mergu też będzie miałą takie Immunity Run
Po ósme: Wydaje mi się, że Troyzan zajdzie mega daleko. Nie bez powodu pokazują nam jak nawiązuje kontakty - poprzednio z Sarah, a teraz z Bradem.
No to chyba tyle.
-
- 7th voted out
- Kontakt:
Jeszcze 2 tygodnie temu cieszyłbym się z odpadnięcia Sandry. Od tego czasu nabrałem do niej sporo szacunku. Kiedy Tai nie skorzystał z HII byłem pewny, że odpadnie. Za bardzo popłynął na tej Radzie co świetnie wypunktował Zeke. Bardziej wierzę w to, że szansa na usunięcie Sandry była zbyt kusząca niż w scenariusz, że cała Rada była zaplanowanym teatrzykiem pod Sandrę. Tai pociągnie jeszcze kilka odcinków bo ma HII, ale to się wkrótce skończy bo po drodze zirytuje wiele osób.
5 odcinków za nami, a Tony, Malcolm i Sandra poza programem. Mimo wszystko zaskoczenie.
Na dziś mocno oceniam szanse Zeka'a na finał.
5 odcinków za nami, a Tony, Malcolm i Sandra poza programem. Mimo wszystko zaskoczenie.
Na dziś mocno oceniam szanse Zeka'a na finał.
- Meciek
- sole survivor
- Winners at War: Sophie
- Survivor AU All Stars: Shonee
- Kontakt:
W pierwszym poście dodałem linki do wszystkich dodatkowych materiałów z odcinka.
-
- 5th voted out
- Kontakt:
Nareszczie wylatuje Sandra i dla mnie to jest prawdziwa euforia chociaż w tym sezonie troche się do niej przekonałem pod koniec :>
Tai,Andrea,Troyzan,Ozzy,Michaela mam nadzieje że ktoś z tej piątki wygra
Tai,Andrea,Troyzan,Ozzy,Michaela mam nadzieje że ktoś z tej piątki wygra
-
- 5th jury member
- Kontakt:
Widzę, że wiele osób ma takie same odczucia odnośnie Sandry. Ja podobnie za nią nie przepadałem i w zasadzie nie doceniałem jako gracza. Jednak w tym sezonie zrobiła na mnie ogromne wrażenie i pokazała, że nie przypadkowo jest dwukrotnym zwycięzcą. Szkoda było patrzeć jak jej pochodnia gaśnie, ale można się było prędzej czy później tego spodziewać.. i tak długo się utrzymała, zwłaszcza, że była na prawie każdej Radzie. Sama Sandra w jakimś wywiadzie przyznała, że w GC zagrała lepiej niż w sezonach, w którym zdobyła tytuł więc.. Po prostu jej taktyka zawsze była dostosowana do okoliczności w jakich się znalazła.
Ogólnie - odcinek tragiczny choć bardziej pod względem wydarzeń. 2 HII Taia i do tego morda Cochrana, dziwię się sobie, że nie przewinąłem tego fragmentu. Jeszcze jak już ktoś wspomniał dali mu więcej czasu antenowego w trakcie tych paru minut niż niektórych graczom do tej pory. No cóż... Nie od dziś wiadomo jak Jeff się nim podnieca. Dobrze, że przynajmniej zaoszczędzono nam jego udziału w tej edycji.
Ogromnie martwię się żeby Debbie i Tai nie połączyli czasem sił. 2 HII i extra vote... Nie potrzeba im nic więcej...
Ogólnie - odcinek tragiczny choć bardziej pod względem wydarzeń. 2 HII Taia i do tego morda Cochrana, dziwię się sobie, że nie przewinąłem tego fragmentu. Jeszcze jak już ktoś wspomniał dali mu więcej czasu antenowego w trakcie tych paru minut niż niektórych graczom do tej pory. No cóż... Nie od dziś wiadomo jak Jeff się nim podnieca. Dobrze, że przynajmniej zaoszczędzono nam jego udziału w tej edycji.
Ogromnie martwię się żeby Debbie i Tai nie połączyli czasem sił. 2 HII i extra vote... Nie potrzeba im nic więcej...
- XanderDE
- 5th jury member
- Kontakt:
http://insidesurvivor.com/survivor-game ... tats-26740
trochę statystyk jak ktoś ciekawy
trochę statystyk jak ktoś ciekawy
O ja cię kręcę To jest świetne! Czemu tego nie pokazali w odcinku? -.-
- Jack
- sole survivor
- Kontakt: