Survivor: Cook Islands (Sezon 13)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Roxy
sole survivor
Winners at War: Parvati
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Roxy »

tutaj raczej nie zobaczysz za wiele ze słynnej Parvati to się objawia w 16 sezonie xd
choć tutaj znów taka tragiczna nie jest, ale klasy nie pokazała :wink:

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

Tak, w tym sezonie nie pokazała klasy :wink: Pamiętam, że zanim obejrzałem też wszyscy ją zachwalali, jednak po obejrzeniu byłem mocno rozczarowany. W kolejnych jej sezonach jest zarąbista :P No i była jedną z niewielu osób w tym sezonie, które w ogóle wzbudzały jakąkolwiek moją sympatię.

PS. ostatnio wstawiałem jakiś adres z odcinkami na megavideo, jak nie ma na YT to odszukaj :wink:

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

ciriefan pisze: No i była jedną z niewielu osób w tym sezonie, które w ogóle wzbudzały jakąkolwiek moją sympatię.
A kto wzbudzał twoją sympatię? Parvati, Candice, Adam i kto jeszcze? ;p

Parvati w tym sezonie nie lubiłem.

Ciriefan, nowy avatar?

Awatar użytkownika
Roxy
sole survivor
Kontakt:

śliczny avatar *-* oczywiście pozwalam na używanie xddd

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Tak, Jack, z Twojego surva :P

Dziękuję Słonko :*

Nienawidzę Candice i Adama! No dobra, nienawidzę tylko Adama :P Ale nie lubię jej jako zawodniczki :P A z tego sezonu oprócz Parv lubię Yul'a, Sundrę, Jonathan'a i Becky, ale bez szału, nie na tyle, żeby ktoś był moim fejwrit :P

Awatar użytkownika
Roxy
sole survivor
Kontakt:

z tego sezonu lubię tylko Parvati xd a Yula nie znoszę... no dobra jeszcze Ozzego lubiłam xd

nie ma za co ^^ fajnie że się komuś podoba ^^

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Winners at War: Tony
Survivor AU All Stars: David
Kontakt:

Post autor: tombak90 »

Sporo kontrowersji, więc widzę, że naprawdę warto obejrzeć:D

Po pierwszym odcinku trudno jeszcze cokolwiek powiedzieć. Tak myślałem, że będą trzy immunitety:) Sekou odpadł bo zrobił złe wrażenie na początku, ale dobrze kombinowali z kumplem żeby pozyskać Stephannie. Myślę, że ten głos jej się w perspektywie może nie opłacić - Sundra i Rebecca są zbyt blisko siebie i nie nawiążą z nią raczej sojuszu na dłużej. Zresztą Sundra chyba byłaby lepszym wyborem do eliminacji, bo tamten był silniejszy, a im przecież chodzi o to żeby znowu nie trafić na TC:P Teraz przerąbane ma Nate, chyba że tym razem uda mu się pozyskać Stephannie i doprowadzić do remisu, no ale to by już teraz było głupie z jej strony.

Cao-Boi pewnie wyleci jako jeden z pierwszych. W sumie inteligentny koleś, ale plemiona raczej nie lubią takich starszych samozwańczych liderów:)

Parvati nie miała się jeszcze okazji bardziej pokazać. Trochę inaczej wygląda niż ją sobie wyobrażałem, ale nic dziwnego bo widziałem ją tylko na urywku z avatara Słonko:)

Szkoda, że nie przedłużyli pierwszego odcinka, bo o większości zawodników widz jeszcze prawie nic nie wie.
"Dziś prawdziwych villainów już nie ma..."

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Kontakt:

Drugi odcinek:)

Już nie lubię Ozzy'ego. Ten jego pomysł z położeniem konkurencji był poroniony. Koleś ewidentnie nie używa logiki - zawodnik to zawsze zawodnik, bez względu na to, jaki jest. Zawsze jest mieć lepiej w plemieniu dodatkową osobę niż nie mieć, raz że w zadaniach, a dwa, że nawet ze względu na jakieś przyszłe połączenie czy przemieszanie z myślą o przyszłych numberach. Dobrze jest po cichu wybrać w grupie najsłabsze ogniwo - Billy byłby na odstrzał w razie jakiejś wpadki z przegraniem zadania, ale przegrywając umyślnie, plemię strzelało sobie w stopę. Poza tym jest taki dziwny, nie przyjmuje w ogóle rad, niczego... Wszystko wie najlepiej. Mam nadzieję, że jakimś cudem niedługo poleci.

Polubiłem Cristinę. Silna i mądra kobieta, jako jedyna zauważyła, że przegrywanie immunitetu naumyślnie jest głupotą. Wyrosłaby na moją pierwszą faworytkę, gdyby nie to, że na radzie wykonała jednak kiepski ruch. Powinna była razem z Billy'm zagłosować na Ozzy'ego. Cecilia wyraźnie powiedziała, że zrobi to, co ona jej powie, więc miała szansę pozbyć się z plemienia osoby, z którą ewidentnie się nie czuje, a która stara się być liderem. Teraz może się skończyć tym, że to właśnie ona będzie następna, bo Ozzy już jej nie lubi, a "JP na 100%" zrobi wszystko, co on mu każe.

Chociaż Billy'ego nie żałuję, mimo że jest metalem. Jego stosunek do pracy w obozie i jakichkolwiek wspólnych przedsięwzięć był tak olewacki, że aż prosił się o kłopoty. Dobry pomysł miał z próbą przekabacenia Cristiny i użył do tego słusznych argumentów, ale wcześniej był już pogrzebany właśnie przez to zachowanie.

Lubię Jessikę, Jonathana... Yul wydaje się spokojnym i rozsądnym graczem, dobrze, że udało mu się znaleźć HII. Póki co, chyba on u mnie najbardziej plusuje pod względem strategii. Mam nadzieję, że uda mu się wejść w dobry sojusz z Becky. Aiku sami się prosili żeby on znalazł ten immunitet, no przecież jaka to jest głupota wysyłać na Exile Island najsilniejszą osobę z innego plemienia, skoro każdy wie, co tam jest ukryte!:D Cao Boi jest zabawny z tą swoją medycyną niekonwencjonalną, ale to tak duża indywidualność, że ciągle mam nieodparte wrażenie, że wyrzucą go niestety przy pierwszej okazji:D

Na razie strasznie mało jest Parvati.

Awatar użytkownika
Roxy
sole survivor
Kontakt:

bo na moim avku jest scena z reuninu 20 edycji xd
i jak mówiliśmy w 13 ona nie pokazała za wiele, fakt jest jej hmm wiecej pokazane później niż na początku, ale to nie ta sama osoba co w 16 :) wiele się nauczyła do 16 edycji :wink:

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Kontakt:

No właśnie pamiętam, że chwaliliście ją głównie za późniejsze edycje, ale już pomijając strategię to i tak miałem nadzieję, że będzie często pokazywana od początku:D Poczekamy w takim razie:)

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Ozzy w tym odcinku pokazał, jaki jest naprawę. Niestety od teraz będzie miał edit herosa. Sądzę, że w tym odcinku pokazali go negatywnie tylko dlatego, że musieli wytłumaczyć odejście Billy'ego - w przeciwnym razie Ozzy przez cały czas byłby nieskazitelny i wspaniały (później nabrałem się na ten pozytywny edit, ale w Micronesii znowu pokaże, jaki jest).

Parvati będzie pokazywana dopiero w swojej późniejszej, wręcz krańcowej fazie gry (z tego co pamiętam ma sporo zer jeśli chodzi o confessionals, chyba będzie nawet ciąg 4 odcinków bez conf). A co do wyglądu, w czołówce wygląda ślicznie. W Micronesii czołówce jeszcze ładniej. Nie wiem, czemu tak ją zmienili do czołówki, w rzeczywistości jest o wiele brzydsza, aczkolwiek trzeba przyznać, że ma mnóstwo uroku :wink:

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Kontakt:

Ciriefan, czołówka jak czołówka, świetnie wygląda też na avatarze Słonko:) To misterne spojrzenie i gryzienie palców jest takie ponętne:D Zresztą w ogóle już zdążyłem ją określić jako największego słodziaka sezonu:) Może nie aż takiego, jak Shawna, Lindsey czy Alina z innych edycji, ale też jest dobrze:) "W krańcowej fazie gry" hmm, więc jednak zostanie długo, to dobrze.

Jakiegokolwiek Ozzy by potem nie miał editu, to i tak nie sądzę, żebym przestał go nie trawić. Już za samo zachowanie, o bzdurnej decyzji nie mówiąc. Zresztą podobnie Adama. Zapomniałbym - w tym odcinku mega nie podobało mi się, że tłumił Jessicę i Jonathana, najbardziej ambitne osoby w plemieniu niebieskich, które jako jedyne zaproponowały coś takiego jak porządny shelter:) Mówisz, że Ozzy będzie też w Fans vs Favourites.., teraz wiemy też, że w South Pacific. Kolejny zawodnik wrzucany do znudzenia:/

Tak się zdążyłem wkręcić w ten sezon, że mega żałuję przerwy, która mnie teraz czeka, zaszyłem się na parę dni u rodziny na wsi, która nie ma porządnych głośników. Kolejny odcinek chyba dopiero we środę. Życie jest piękne:/

A w ogóle powiedzcie mi, co sądzicie o tym niecodziennym pomyśle na podział plemion z tego sezonu? Ctoria napisała we wstępie, że wzbudziło to sporo kontrowersji. Moim zdaniem jest to właśnie krok w dobrą stronę, można poznać różne kultury i zachowania:) Zresztą bardzo lubię, jak w programie jest sporo osób o różnym kolorze skóry.

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

No co ten makijaż robi z kobietami :P

Nie powiedzialem, że Parvati zajdzie daleko. Może tak, może nie. Napisałem - w końcowej fazie jej gry, a nie ogólnie gry

Adam, Ozzy i James z Chin - to moje top 3 znienawidzonych zawodników chyba :P

Fajny pomysł, mi się podobał, bo to coś nowego zawsze. Ale wiem, że było sporo sprzeciwów społeczeństwa i oskarżania o rasizm :P

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

ciriefan pisze:No co ten makijaż robi z kobietami :P

Nie powiedzialem, że Parvati zajdzie daleko. Może tak, może nie. Napisałem - w końcowej fazie jej gry, a nie ogólnie gry

Adam, Ozzy i James z Chin - to moje top 3 znienawidzonych zawodników chyba :P

Fajny pomysł, mi się podobał, bo to coś nowego zawsze. Ale wiem, że było sporo sprzeciwów społeczeństwa i oskarżania o rasizm :P
Z Jamesem się zgodzę xd Ozzy pewnie gdzieś w TOP4/5 a może nawet 3 xd

Mi się pomysł z podziałem podobał :wink:

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Kontakt:

No tak, chociaż jeśli chodzi o ten makijaż, to może im robić różnie:D - Parvati wygląda świetnie tak czy tak, ale pamiętam, że Danni z Guatemali aż się na Reunionie przestraszyłem, a w grze była nawet nawet:) Stephenie też dużo korzystniej naturalnie:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Survivor 1 - 47”