S12E21 "House of Cards"

Premiera: 17 lutego 2025
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

S12E21 "House of Cards"

Post autor: Umbastyczny »

Premiera: 6 kwietnia 2025

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Kontakt:

S12E21 "House of Cards"

Post autor: Umbastyczny »

Trochę sezon oklapł - ta końcówka taka dość nudna, bez emocji. Cały sezon był szalony, ciągle nowy układ sił, a tu nagle mamy sojusz, który pagonguje pozostałych. I niby produkcja próbuje nam pokazać te ich wszystkie kłótnie itd., ale ciężko było uwierzyć w jakiś rozpad na tym etapie.

Morgan - miała jeden z najgorszych editów, a teraz nawet nie miała wypowiedzi po eliminacji na koniec odcinka. Ciekawe czym tak podpadła... Pod kątem gry, ciężko tu oceniać, bo było jej mało, ale chyba nic ciekawego nie pokazała. Odpadła tylko dlatego, że Kate miała immu.

Kate - nawet lubię, dziś się uratowała przez to dodatkowe immu, nie wróżę jej już sukcesu.

Zara - lubiłem ją dłuższy czas, ale ostatnio jakoś ciężko mi się ją ogląda. Ciągle tylko marudzi i robi jakieś zbolałe miny. A do tego masakrycznie się ogląda te jej pozbawione życia rozmowy z Kate i Morgan na temat potencjalnej eliminacji Mylesa.

Kaelan - zadaniowo szanuję. Jest też gość bystry i ma dobry socjal. Ale strategicznie... niby jest w większości zazwyczaj, ale brakuje mu jakichś własnych ruchów - chyba za długo był w cieniu i udawał nieogara, nie wiem czy już uda mu się sprawić, że ludzie zobaczą w nim super gracza.

Myles i AJ - no wszystko kręci się wokół nich, grają nieźle, ale mega chaotycznie, trochę cud, że oboje doszli tak daleko.

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Kontakt:

S12E21 "House of Cards"

Post autor: ciriefan »

To prawda, sezon oklapł i jest nudna końcówka. Mam nadzieję, że jakimś cudem wygra Kalean, chociaż nie sądzę. Zdecydowanie bardziej wolę wygraną Myles'a niż AJ'a. Jeśli wygra ktoś inny niż Kalean lub Myles, to będzie dla mnie słabo.

Z ciekawostek z wywiadów to Kristin powiedziała, że ona, Kate i Morgan to rekrutki i nie miały zbyt dużej wiedzy o grze. Gdy była mowa o losowaniu kamieni, to nawet nie do końca ogarniały, na czym to losowanie będzie polegać XD

Co do Morgan - ciekawe, czy złamie umowę o poufności, ale miała na insta relację, że ma dużo do powiedzenia i nie może się doczekać, gdy to zrobi. Doniesienia jednak są takie, że Ben był mega rasistowski i wielokrotnie używał słowa na N (krążyły też plotki o jego lepkich rączkach). Morgan czuła się mocno niekomfortowo w jego towarzystwie i groziła produkcji quitem, a afera rasistowska i to w stronę olimpijki nie była na rękę produkcji. No więc wykluczyli Bena z gry kompletnie nic nie pokazując w odcinku poza jednym zdaniem Jonathana, że Ben postanowił odejść. Jednak pomimo tej decyzji Morgan była bardzo kapryśna, nie grała i ciągle narzekała dalej grożąc, że quitnie. Po eliminacji nie dała normalnych słów, tylko krytykowała produkcję, więc nie mieli co pokazać. No i doniesienia krążyły, że zrezygnowała z miejsca jury, odmówiła pojechania do jury villa i zażądała miejsca w oddzielnym hotelu - zapewne kolejny odcinek to potwierdzi lub nie, zobaczymy, czy pojawi się w jury. Także no z tego prawdopodobnie wynika jej praktycznie zerowy edit.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Australian Survivor: Brains V Brawn II”