The Traitors UK 4

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
joeytribbiani
4th jury member
Winners at War: Parvati
Kontakt:

The Traitors UK 4

Post autor: joeytribbiani »

Program miał premierę 1 stycznia. Emitowane są trzy odcinki tygodniowo.

Lista uczestników:

Obrazek

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

The Traitors UK 4

Post autor: Umbastyczny »

TYDZIEŃ 1 (ODCINKI 1-3)

Kurde, nie wiem jak ci brytole to robią, ale jakoś ich sezony mnie najbardziej wkręcają ostatnio. Po tych 3 odcinkach jestem już kupiony.

Jeśli chodzi o twisty, to na plus braku fake eliminacji na starcie. Mieliśmy tym razem 2 duety znające się wcześniej, z czego 1 nie wiedzący o udziale tej drugiej osoby - w sumie zabawne, że oba duety się już rozleciały w pierwszym tygodniu.

Secret Traitor - trochę krótko ten twist potrwał. Ciekawy dodatek, ale chyba wolałbym wiedzieć kim jest ta osoba i dokładnie czym kierowała się robiąc listę potencjalnych ofiar itd. Nie skumałem czy koniec twistu jest związany z eliminacją pierwszego zdrajcy czy po prostu to już ten moment. Generalnie - jakaś nowość, nie ma to jakiegoś dużego impactu na grę, nikogo nie uwala, może być.

Wyeliminowani:

Netty - ogólnie mam do niej neutralny stosunek. Finalnie wkopała ją relacja z Rossem - mogła to zachować dla siebie (choć gdyby drętwo udawała i zachowywała się sztywno, to inni mogliby ją zbanishować...)

Judy - kiepsko grała. Miała po swojej stronie córkę i w sumie kilka osób jej wierzyło. Ona się odgrażała, że nie odejdzie bez walki itd. a finalnie nie zrobiła niczego szczególnego w swojej obronie i wyleciała z hukiem. Beka, że odwróciła głowę do Claudii na słowo "traitors" xD Ktoś tu nie uczy się na poprzednich sezonach.

Ben - taki poczciwy, ale rzeczywiście miał vibe totalnie lojalnego, więc dla zdrajców nie było sensu go trzymać

Hugo - no też kiepsko grał. Ta akcja przy śniadaniu mega drętwa i dziwna. Od początku pozostali zdrajcy mówili, że jak ktoś ma pierwszy wpaść w tarapaty, to będzie on, no i mieli rację. Nawet sympatyczny, ale drygu do gry nie miał.

Zdrajcy:

Stephen - polubiłem go, niby teraz zaliczył wpadkę z tym planem wrobienia Rossa, bo był w pokoju itd. itp. ale myślę, że mu to nie zaszkodzi, było tam sporo osób innych, nie mogą wszystkich po kolei przez to wywalić.

Rachel - intrygująca, ma w sobie coś bardzo takiego ciekawego. Zupełnie inna niż Stephen, taka chłodna, zdystansowana, kalkuluje wszystko, póki co na plus.

Ogólnie cast spoko, zwłaszcza kobiety; młodzi mężczyźni mi się póki co zlewają w jedno i ich nie do końca rozróżniam. Na plus na pewno Amanda, Fiona (<3) i Harriet, ale też polubiłem wstępnie Roxy, Jade, Jessie i Ellie (czyli w sumie wszystkie panie xD). Pokażcie więcej facetów, żeby ich imion się w końcu nauczył.

Rossa było sporo, doceniam, że się broni i walczy, ale jakoś nie podpasował mi. I ciekawe, że Maz jest na shortliście 3 na 3 razy :D

Czekam na kolejny tydzień. Kogo typuję na sekretnego zdrajcę?

Trochę mi się typy zmieniały, na pewno obstawiam kobietę, bo mają ogólnie lepszy edit (choć może to zły trop) i pozostali zdrajcy mieli przewagę liczebną mężczyzn (choć to też może być zły trop). Moje typy się zmieniały, podejrzałem i Amandę, i Fionę, i Harriet i Roxy - teraz już sam nie wiem kto. Jakoś Harriet mi pasuje do tej roli i ją najbardziej typowałem, ale nie wiem czy atak na Hugo nie byłby zbyt mocny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „The Traitors”