Najlepszy i najgorszy strateg
- Umbastyczny
- sole survivor
- Winners at War: Yul
- Survivor AU All Stars: Shonee
- Kontakt:
- Jack
- sole survivor
- Kontakt:
-
- 4th jury member
- Kontakt:
-
- sole survivor
- Winners at War: Natalie
- Kontakt:
-
- 6th jury member
- Kontakt:
-
- 1st jury member
- Kontakt:
- tombak90
- sole survivor
- Winners at War: Tony
- Survivor AU All Stars: David
- Kontakt:
Najlepszy strateg
Andrea 14 +
Dawn 3
Cochran 14 -
Najgorszy strateg
Brandon 11 +
Erik 15 -
Eddie 9
Cirie, no niby tak, ale Erik mimo że był tępy strategicznie, to jednak był chociaż lubiany, a socjal jest wg mnie swego rodzaju fundamentem bez którego nie zbudujesz strategii (bo przy najtragiczniejszym socjalu, takim jak Brandona, plemię z tobą nie wytrzyma, będzie się ciebie bało i położy zadanie by cię wywalić). I w przypadku Erika, to, że był lubiany, mogłoby zaprocentować jakimiś tam małymi szansami w finale gdyby do niego trafił (kłania się Nicaragua, w której wygrał podobny "mózg"). Brandona ludzie nienawidzili. Fakt, to psychol i prowadził grę jak to psychol, więc jestem zdania, że trzeba to "docenić" :D
Erik jest jak dla mnie drugim najbardziej beznadziejnym strategiem, tylko minusuję go żeby nie uciekł za bardzo punktami od Brandona
Andrea 14 +
Dawn 3
Cochran 14 -
Najgorszy strateg
Brandon 11 +
Erik 15 -
Eddie 9
Cirie, no niby tak, ale Erik mimo że był tępy strategicznie, to jednak był chociaż lubiany, a socjal jest wg mnie swego rodzaju fundamentem bez którego nie zbudujesz strategii (bo przy najtragiczniejszym socjalu, takim jak Brandona, plemię z tobą nie wytrzyma, będzie się ciebie bało i położy zadanie by cię wywalić). I w przypadku Erika, to, że był lubiany, mogłoby zaprocentować jakimiś tam małymi szansami w finale gdyby do niego trafił (kłania się Nicaragua, w której wygrał podobny "mózg"). Brandona ludzie nienawidzili. Fakt, to psychol i prowadził grę jak to psychol, więc jestem zdania, że trzeba to "docenić" :D
Erik jest jak dla mnie drugim najbardziej beznadziejnym strategiem, tylko minusuję go żeby nie uciekł za bardzo punktami od Brandona

"Dziś prawdziwych villainów już nie ma..."
- Umbastyczny
- sole survivor
- Winners at War: Yul
- Kontakt:
Najlepszy strateg
Andrea 13 -
Dawn 3
Cochran 15 +
Najgorszy strateg
Brandon 11
Erik 14 -
Eddie 10 +
Skoro takie przemowy się trafiają to i ja napiszę. :D
Naprawdę plusujecie Andreę? Zarówno Dawn i Cochran bardziej zasługują na wyższe miejsce od niej. Co było takie strategiczne? Że (w tym akurat była druga po Dawn :D) miewała paranoję, że odpadnie? Że mówiła za dużo Eddiemu i tylko jego niedołężność to trochę usprawiedliwia? Że pierwsza próba zrobienia większego ruchu skończyła się jej eliminacją z HII w ręku? Że już na pierwszej radzie miała poważne kłopoty i się strasznie miotała?
Andrea 13 -
Dawn 3
Cochran 15 +
Najgorszy strateg
Brandon 11
Erik 14 -
Eddie 10 +
Skoro takie przemowy się trafiają to i ja napiszę. :D
Naprawdę plusujecie Andreę? Zarówno Dawn i Cochran bardziej zasługują na wyższe miejsce od niej. Co było takie strategiczne? Że (w tym akurat była druga po Dawn :D) miewała paranoję, że odpadnie? Że mówiła za dużo Eddiemu i tylko jego niedołężność to trochę usprawiedliwia? Że pierwsza próba zrobienia większego ruchu skończyła się jej eliminacją z HII w ręku? Że już na pierwszej radzie miała poważne kłopoty i się strasznie miotała?
- ciriefan
- sole survivor
- Winners at War: Natalie
- Kontakt:
Najlepszy strateg
Andrea 14 +
Dawn 2 -
Cochran 15
Najgorszy strateg
Brandon 11
Erik 14 +
Eddie 9 -
A co Cochran takiego zrobił strategicznego? Przez większość gry to Dawn odwalała za niego całą robotę i to ją bym plusował, gdyby nie jej tragiczny socjal. Jedyny plus, jaki widzę, to że dopadł Andreę zanim ona dopadła jego. A ogólnie przez całą grę inni działali za niego, a on po prostu był miły (to też dobra strategia i z pewnością skuteczna, ale w kategorii najlepszy jestem za bardziej aktywnymi).
Andrea 14 +
Dawn 2 -
Cochran 15
Najgorszy strateg
Brandon 11
Erik 14 +
Eddie 9 -
A co Cochran takiego zrobił strategicznego? Przez większość gry to Dawn odwalała za niego całą robotę i to ją bym plusował, gdyby nie jej tragiczny socjal. Jedyny plus, jaki widzę, to że dopadł Andreę zanim ona dopadła jego. A ogólnie przez całą grę inni działali za niego, a on po prostu był miły (to też dobra strategia i z pewnością skuteczna, ale w kategorii najlepszy jestem za bardziej aktywnymi).
-
- 4th jury member
- Kontakt:
-
- 6th jury member
- Kontakt:
- Jack
- sole survivor
- Kontakt:
Najlepszy strateg
Andrea 15 +
Dawn 2
Cochran 14 -
Najgorszy strateg
Brandon 12 +
Erik 13 -
Eddie 9
To słowo też ode mnie. Ja głosuję tak, żeby głosowanie nigdy się nie skończyło :D No i oczywiście plusuję Andreę z sympatii do niej :) Jakby to była kategoria "najgorszy strateg" to też bym jej dawał same plusy. Niech coś wygra w końcu :D
Andrea 15 +
Dawn 2
Cochran 14 -
Najgorszy strateg
Brandon 12 +
Erik 13 -
Eddie 9
To słowo też ode mnie. Ja głosuję tak, żeby głosowanie nigdy się nie skończyło :D No i oczywiście plusuję Andreę z sympatii do niej :) Jakby to była kategoria "najgorszy strateg" to też bym jej dawał same plusy. Niech coś wygra w końcu :D
- tombak90
- sole survivor
- Winners at War: Tony
- Survivor AU All Stars: David
- Kontakt:
Naprawdę. Andrea była najbardziej decyzyjną osobą w głównym sojuszu faworytów i wiemy to na przykład z relacji jej przeciwników. Malcolm (a właściwie chyba nie tylko on) stwierdził, że Phillip jest żartem i to Andrea rozdaje karty. Dlatego to ją wybrali na celownik w 9 odcinku (tym z eliminacją Michaela). Jeśli chodzi o relacji z Eddie'm, to działała ona dla Andrei tylko na plus, nie na minus. Wyraźnie powiedziała w konfie, że chce od niego wyciągnąć informację i opłaciło się - Eddie dał jej do zrozumienia, że to ona jest zagrożona i że na radzie może być niespodzianka z HII. To dlatego Andrea zaproponowała sojuszowi głosowanie na Michaela, bo był to najbardziej bezpieczny głos i jak się okazało, miała rację. Pilnowała też Malcolma gdy chciał znaleźć kolejny z rzędu HII, zauważyła zagrożenie w Brendzie.Umbastyczny pisze:
Cochran co prawda ograł Andreę i grał dobrze pod koniec, ale moim zdaniem wszedł do gry zbyt późno. Przez 11 odcinków był po prostu w dobrym sojuszu i to wszystko. Jeśli już ktoś zasługiwałby na ten tytuł zamiast Andrei, to wg mnie Dawn, która budziła zaufanie przeciwników, zbierała od nich informacje i zapobiegła przewrotowi, który szykowała Corinne. I wcale nie miała takiego złego socjalu, wydaje mi się, że akcja z obrażoną Brendą zrobiła po prostu swoje. Ale nie plusuję jej, bo widzę, że nie ma już szans. A z dwójki Andrea-Cochran patrząc na całość gry, wydaje mi się, że lepsza była jednak Andrea.
"Dziś prawdziwych villainów już nie ma..."
-
- 1st jury member
- Kontakt:
Najlepszy strateg
Andrea 14 -
Dawn 2
Cochran 15 +
Najgorszy strateg
Brandon 13 +
Erik 12 -
Eddie 9
Ehh to też się wypowiem :D
Dla mnie to Cochran był zdecydowanie najlepszym graczem pod względem czysto strategicznym, o ile Dawn zdobyła kontakty to w finale poniosła sromotną klęskę, zaś Andrea jednak popełniła za dużo błędów, dla mnie była ona takim "drugim" Malcolmem - niby coś myśli, niby rządzi, ale nigdy nie wyszło do końca tak jak chciała. Tak jak Umba wspomniał Andrea była od początku zagrożona, gdyby nie szanowny pan karaluch i Dawn to zamiast Franczesqi xD poleciała by pierwsza. To nie Cochran był zależny od Andrei lecz ona od niego. Może nie było tego widać, ale to cochran i Dawn w "przestępczości" mieli najwięcej pod sojuszy.
Andrea 14 -
Dawn 2
Cochran 15 +
Najgorszy strateg
Brandon 13 +
Erik 12 -
Eddie 9
Ehh to też się wypowiem :D
Dla mnie to Cochran był zdecydowanie najlepszym graczem pod względem czysto strategicznym, o ile Dawn zdobyła kontakty to w finale poniosła sromotną klęskę, zaś Andrea jednak popełniła za dużo błędów, dla mnie była ona takim "drugim" Malcolmem - niby coś myśli, niby rządzi, ale nigdy nie wyszło do końca tak jak chciała. Tak jak Umba wspomniał Andrea była od początku zagrożona, gdyby nie szanowny pan karaluch i Dawn to zamiast Franczesqi xD poleciała by pierwsza. To nie Cochran był zależny od Andrei lecz ona od niego. Może nie było tego widać, ale to cochran i Dawn w "przestępczości" mieli najwięcej pod sojuszy.
-
- 7th voted out
- Kontakt: