Agent - Gwiazdy
-
- 5th jury member
- Kontakt:
-
- 6th voted out
- Kontakt:
Oglądając program liczyłem konfy, więc macie może jakoś to nas przybliży do agenta 
Tomek Osieciński - 13
Rafał Maślak - 9
Maciej Sieradzky - 8
Michał Szpak - 7
Aśka Jabłczyńska - 6
Tamara Gonzalez Perea - 6
Vienio - 6
Antek Królikowski - 4
Sylwia Szostak - 4
Dominika Tajner-Wiśniewska - 3
Hubert Urbański - 3
Eva Halina Rich - 3
Monika Mrozowska - 2
Kamila Szczawińska - 2
Tomek Osieciński - 13
Rafał Maślak - 9
Maciej Sieradzky - 8
Michał Szpak - 7
Aśka Jabłczyńska - 6
Tamara Gonzalez Perea - 6
Vienio - 6
Antek Królikowski - 4
Sylwia Szostak - 4
Dominika Tajner-Wiśniewska - 3
Hubert Urbański - 3
Eva Halina Rich - 3
Monika Mrozowska - 2
Kamila Szczawińska - 2
-
- Kontakt:
- Umbastyczny
- sole survivor
- Winners at War: Yul
- Survivor AU All Stars: Shonee
- Kontakt:
A, no taki sojusz to okbobaas pisze:Ja widziałem pierwszy sezon Agenta US i tam było coś na zasadzie sojuszu. Dwójka uczestników się zgadała i wiedzieli, że nie są Agentami i w niektórych zadaniach to jedna osoba a to druga ściągała na siebie celownik reszty i tym samym pozbywając się rywali.
Ale w sumie ciężko powiedzieć, że bez sojuszu nie można wygrać.
- Jack
- sole survivor
- Kontakt:
-
- sole survivor
- Kontakt:
1. No, ale skąd wiedzieli, że ten drugi nie jest agentem?bobaas pisze:Ja widziałem pierwszy sezon Agenta US i tam było coś na zasadzie sojuszu. Dwójka uczestników się zgadała i wiedzieli, że nie są Agentami i w niektórych zadaniach to jedna osoba a to druga ściągała na siebie celownik reszty i tym samym pozbywając się rywali.
2. Czy w zasadach programu jest cokolwiek co powoduje, że gracz nie chce aby wszyscy inni uważali go za agenta? Po co dzielić się "byciem na celowniku"?
- Umbastyczny
- sole survivor
- Winners at War: Yul
- Kontakt:
-
- sole survivor
- Kontakt:
No, ale ja się pytam czy jest różnica między zawalaniem dwóch zadań samemu, a umówieniu się z kimś, żeby zawalić po jednym zadaniu?Umbastyczny pisze:Agent teoretycznie powinien zawalać zadania, żeby pula nagród była jak najmniejsza. Zwykli uczestnicy powinni się więc starać wykonywać je jak najlepiej, by na koniec zgarnąć jak najwięcej hajsu. Jeśli chcesz się wystawić i zawalić zadanie, by zmylić innych, to zmniejszasz sobie końcową nagrodę.
Ech, chyba dam jeszcze jedną szansę TVN Playerowi, bo zagadnienie strategii w Agencie zaczyna mnie fascynować, ale na zasadzie "jak coś takiego w ogóle może funkcjonować?"
Na wikipedii jest napisane:
Czy agent w jakikolwiek sposób jest rozliczany z tego ile przeszkodził i czy dał się wykryć? Bo, jeżeli nie to uczestnik nie ma żadnych podstaw, aby oceniać czy to właśnie zawalił agent czy inny uczestnik chce go zmylić, a to oznacza, że program jest czystą loterią.Wśród nich jest Agent – jedna osoba wytypowana przez producentów programu, której zadaniem jest przeszkadzać pozostałym uczestnikom, by nie wykonali zadania i jednocześnie nie dać się wykryć.
-
- sole survivor
- Winners at War: Natalie
- Kontakt:
Mylisz programy. Tu chodzi o obserwację, tropienie, podejrzenia i po części o dobry social.Nie wiem liczyłem na jakieś wybory demokratyczne wszystkich uczestników, coś w stylu plusy i minusy jak w Barze, głównie właśnie przez to, że ta kobieta o tych sojuszach mówiła.
Nie wiem jak jedynka (wydaje mi się, że miała swobodę), ale drugi agent był kierowany przez produkcję. Mówili mu jak ma się zachować w danych sytuacjach, np. skok na bungee, albo konkursy o piórka.Czy agent w jakikolwiek sposób jest rozliczany z tego ile przeszkodził i czy dał się wykryć?
-
- sole survivor
- Kontakt:
Agent, który w zaplanowany przez produkcję sposób sabotuje każdą konkurencję to odpowiedź na moje rozterki.Kobra pisze:Nie wiem jak jedynka (wydaje mi się, że miała swobodę), ale drugi agent był kierowany przez produkcję. Mówili mu jak ma się zachować w danych sytuacjach, np. skok na bungee, albo konkursy o piórka.Czy agent w jakikolwiek sposób jest rozliczany z tego ile przeszkodził i czy dał się wykryć?
Uff, już nie muszę tego oglądać, więc mogę ukarać TVN za ich beznadziejnego playera :D
- jonek95
- 3rd jury member
- Kontakt:
-
- sole survivor
- Kontakt:
Nie. Agent ma zagwarantowany finał. To agent eliminuje uczestników, którzy mają najmniejszą wiedzę na jego temat, a nie uczestnicy agenta. To nie jest "Kłamczuch" z Ibiszem. Jest jeden agent i zadanie polega na tropieniu go od dnia 1 do 21. Zresztą już widzę jak jakiś uczestnik dobrowolnie rezygnuje z możliwości wygrania 100 tysięcy, bo produkcja chce, aby był agentem, dziękuję za takie coś.A druga sprawa czy jeśli wszyscy uczestnicy wskazali Agenta to nie powinien on odpaść z programu a nowym został by ktoś inny?
-
- sole survivor
- Kontakt:
- Roxy
- sole survivor
- Winners at War: Parvati
- Kontakt:
-
- sole survivor
- Kontakt:
Bezsensu. Finał to pytania z okresu całej działalności agenta, a nie osoby, która mogła sobie nim zostać po 12 -14 dniach od rozpoczęcia.Agentem mógłby zostać ten kto najgorzej typował czyli zamiast odpaść zajmowałby miejsce agenta.
wygrana w każdej z 3 edycji wynosiła około/ponad 100 tys. Będziemy się czepiać, ile dokładnie, czy na oko założymy, że było to mniej więcej?która tez niekoniecznie jest 100 tyś,
Inaczej: nie każdy chciałby (miał predyspozycje) być agentem. Jeśli ktoś startuje jako uczestnik to trzeba założyć, że chce zostać uczestnikiem, a nie zmieniać swoją rolę w trakcie meczu i to jeszcze na dość stresującą rolę jaką z pewnością był agent.ale agent dostaje pieniądze za bycie agentem