UWAGA! Zawiera ogromne spoilery! Wypowiedzi z konf są poprzedzone pogrubionym imieniem gracza.
Survivor Legends!
Plemię Hana: Russell, Richard Hatch, Ozzy, Colton, Parvati, James Grabarz, Czarna Wdowa, Amanda, Coach Dragon Slayer, Sandra
Plemię Bosa Boston Rob Mariano, Rupert, Johny Fairplay, Tyson, Phillip FBI, Tony, Joe, Cirie, Stephanie, Big Tom
Odcinek 1
"Legends Rising"
Jeff Probst: Dwudziestu legendarnych graczy Survivor zmierzy się w walce o tytuł najlepszego rozbitka wszech czasów!
W obozie Bosa: Rob rozpala ogień, ale Phillip FBI gasi ognisko i nazywa Roba przestępcą. Wszyscy są w szoku.
Nagrodę wygrywa plemię Bosa
Na nagrodzie Big Tom wypija 20 małych piw i na drugi dzień ma kaca.
Big Tom: Jestem za stary na to.
W obozie Hana: Amanda nawiązuje sojusz z Jamesem i Ozzym. Russell nawiązuje sojusz ze wszystkimi. Sandra wyśmiewa go.
Sandra: Stworzyłam silny kobiecy sojusz, razem z Jamesem i Ozzym, będziemy kontrolować to plemię. Mamy jeszcze Coacha dzięki Czarnej Wdowie. Wszystko mam dopracowane. Nienawidzę ich wszystkich tak samo.
Zadanie o immunitet przegrywa drużyna Bosa. Przegrywają z powodu kaca Big Toma.
W obozie Bosa: Boston Rob rozkazuje wyrzucić Big Toma, aby nie przegrywać więcej zadań. Wszyscy wydają się zgadzać. Big Tom mówi innym, że wkurza go Rupert.
Rada: 1 głos Boston Rob, 1 głos Rupert, 8 głosów Big Tom
Boston Rob Mariano: Phillip FBI.
Rupert: Big Tom.
Big Tom: reszta.
Odpada Big Tom
------
Odcinek 2
W obozie Hana: Colton wszczyna kłótnie z Richardem Hatchem. Colton panikuje, twierdząc, że panuje układ, który Richard kontroluje. Zaczyna symulować atak wyrostka. Podchodzą do niego Amanda, Sandra i Parvati i obiecują mu sojusz. Sytuacja się uspokaja.
Russell wykorzystując szaleństwo Coltona, wymyka się wgłąb wyspy. Znajduje immunitet.
Russell: Zamierzam wziąć Coltona jak najdalej się da. To mój tajny plan.
Nagrodę: krzesiwo i narzędzia wygrywa drużyna Hana.
W obozie Hana: Russell zawiera sojusz z Richardem, postanawiają pozbyć się kobiet. W międzyczasie zawiera tajny pakt z Parvati i mówi jej o wszystkim, obiecuje jej miejsce w top3 razem z Richem. Opowiada jej, że on zmusił Coltona do wszczęcia kłótni, żeby mógł znaleźć immuniet.
Zadanie o immunitet wygrywa drużyna Bostona Roba, Joe najbardziej się przysłużył do zwycięstwa.
W obozie Hana: Sandra chce podzielić głosy między Russellem i Hatchem, żeby ujawnić ukryty immunitet. Colton informuje o tym Russella. Russell rozkazuje pozbyć się Sandry. Jej los wydaje się przesądzony.
Rada: Russell nie używa immunitetu. Richard Hatch 3 głosy. Russell 3 głosy. 4 głosy Sandra
Na Richarda Hatcha: Colton, Parvati, Coach
Na Russella: Sandra, Amanada, Czarna Wdowa
Na Sandrę: Russell, Richard Hatch, James, Ozzy
Odpada: Sandra
-----
Odcinek 3
W obozie Hana: Russell ma pretensje do Parvati, że zagłosowała na Hatcha. Parvati uspokaja go i mówi, że chce zachować pozory kobiecego sojuszu, wiedziała, że Sandra przegra, więc jej głos był dla zmyłki. Russell wyjaśnia jej, że to on rozkazał Coltonowi powiedzieć Sandrze, że ma idola, wiedział, że dzięki temu podzieli ona głosy myśląc, że wszyscy zrobią tak jak ona powie. To był jego genialny ruch. Parvati udaje, że jest pod wrażeniem, ale uśmiecha się złowieszczo.
Parvati: Zamierzam wykorzystać Russella jako pionka, ale zagraniem z Coltonem mnie zaskoczył.
Amanda zaczyna panikować. Ma pretensje do Ozzyego, że nie powiedział jej, że głosuje na Sandrę. Zdaje sobie sprawę, że Ozzy i James są w sojuszu z Russellem. Zaczyna im tłumaczyć, że to najniebezpieczniejszy gracz, ale oni nie wydają się być do końca przekonani. Russell przechodzi obok i słyszy całą rozmowę, zaczyna grozić Amandzie i wydaje wyrok: będziesz następna.
Nagroda. Twist: zawody indywidualne. Ostateczna walka rozgrywa się pomiędzy Joe i Ozzym. Wygrywa Joe, postanawia zabrać ze sobą Roba i Tonyego. Podczas wycieczki na jachcie, Rob rozkazuje im wyeliminować Cirie, twierdzi, że jest największym zagrożeniem.
Boston Rob Mariano: Cirie jest ogromnym zagrożeniem. Trzeba podciąć jej gardło na początku, zanim zacznie zawierać sojusze.
Zawody o Immunitet wygrywa drużyna Hana, dzięki Ozzyemu.
W obozie: Boston Rob rozkazuje wszystkim głosować na Cirie, twierdzi, że nie jest dobra w zawodach. Wszyscy unikają jej w obozie.
Rada 2 głosy Boston Rob, 7 głosów Cirie
Cirie i Philipp FBI na Roba, reszta na Cirie
Odpada: Cirie
------
Odcinek 4
Boston Rob Mariano: Specjalnie wkurzyłem Phillipa FBI, żeby zagłosował na mnie. Dlaczego? Bo nikt nie chce być w sojuszu z Philipem FBI, to oznacza, że mniej osób będzie na mnie głosować.
Zawody o nagrodę. Znów Twist: Podróż odrzutowcem wygra dwóch najlepszych zawodników z każdego plemienia. Wygrywają Boston Rob i Russell. Podczas wycieczki zawierają tajny sojusz i obiecują sobie, że po połączeniu będą eliminować po jednym z każdego plemienia, aż zostaną we dwóch.
W obozie Hana: Ludzie zaczynają obgadywać Russella, twierdząc, że nic dobrego z jego nagrody nie wyniknie. Wtedy Colton symuluje atak szału, odwracając uwagę od rozmowy na temat Russella. Zaczyna panować chaos. Russell wraca i uspokaja sytuację. Gdy Parvati odciąga dziewczyny na bok, Russell informuje pozostałych, że następnym celem jest Amanda.
Colton wciąż wariuje i mówi, że głosuje na Hatcha i kobiety mają mu pomóc się go pozbyć.
Zawody o immunitet znów dzięki wysiłkowi Joe wygrywa drużyna Boston Roba.
Rada Russell 1 głos, Richard Hatch 3 głosy, Amanda 5 głosów,
Parvati, Colton i Czarna Wdowa zagłosowali na Richarda Hatcha. Amanda na Russella.
Odpada: Amanda
------
Odcinek 5
W obozie Hana: Richard Hatch zaczyna zastanawiać się kto na niego głosuje i pyta Russella czy coś wie o tym. Ten przeczy głową i mówi, że od razu by mu powiedział.
Russell Hantz: To ja rozkazałem Parvatti i Coltonowi zagłosować na Hatcha. To jeden z najlepszych graczy i ostatnią rzeczą na jaką możemy mu pozwolić to poczucie pewności siebie. Niech się zastanawia co się dzieje. To czyni go słabszym. Jestem najlepszy w tym co robię.
Nagrodę: piknik wygrywa drużyna Boston Roba Mariano
Na nagrodzie Johny Fairplay udaje, że jest odwodniony. Boston Rob zawiera sojusz ze Stephanie i obiecuje jej top3. Rupert śmieje się po piracku i opowiada o swojej fundacji dla dzieciaków. Stephanie znajduje wskazówkę do ukrytego immunitetu, Tony próbuje jej to wyrwać. Boston Rob wydaje zakaz poszukiwania ukrytego idola, pod groźbą eliminacji.
W obozie Hana: Czarna Wdowa przychodzi do Russella, obiecuje mu wierność, jeżeli pozbędą się Coacha. Russell zaczyna być podejrzliwy. Wdowa mówi, że ma dość Coacha. Nie zniesie go dłużej i głosuje na niego. Russell jej nie ufa. Russell udaje się do Pogromcy Smoków i informuje go o zdradzie Czarnej Wdowy. Obiecuje Coachowi, że ona będzie następna, jeżeli Coach okaże mu wierność. Russell mianuje Pogromcę Smoków na swojego rycerza.
Zawody znów dzięki ogromnemu staraniu Joe, wygrywa plemię Bosa.
W obozie Hana: Russell wydaje rozkaz: Czarna Wdowa.
Rada: Coach 1 głos, Richard Hatch 2 głosy, Czarna Wdowa 5 głosów
Czarna Wdowa zagłosowała na Coacha. Na Hatcha głosowali Parvati i Colton. Reszta zagłosowała na Czarną Wdowę
Odpada: Czarna Wdowa