Big Brother Canada 5
- Jack
- sole survivor
- Kontakt:
- Roxy
- sole survivor
- Winners at War: Parvati
- Survivor AU All Stars: Shonee
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
czyli coś z live feedsów?
ogólnie to ja i tak kibucuje Cass
przez czystą sympatię i to, że no wiem na co ją stać
choć sama Cass chyba nie wzięła pod uwagę tego z kim obecnie gra
to nie są jacyś amatorzy
choć na miejscu Nedy nominowałabym Garyego ^^
ogólnie to ja i tak kibucuje Cass

- Jack
- sole survivor
- Kontakt:
Re: Big Brother Canada 5
Tak. Coś z live feedsów. Nowy "showmance"

- Meciek
- sole survivor
- Winners at War: Sophie
- Kontakt:
- MD
- 4th jury member
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
Oczywiście, że nie pokażą, już była dosłownie taka sama akcja z Kevinem i Williamem, to nie jest Polska gdzie w TV takie rzeczy puszczają, i w kanadyjskim i amerykańskim dużo mocniejsze rzeczy się działy i nigdy w odcinkach nie było. Traktują to jako "family show" i tak zostanie.
- Jack
- sole survivor
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
5x07
Kolejne mało emocjonujące zadanie. Wygląda na to, że wszystkie środki w tym sezonie zostały zainwestowane w powrót all-starsów a na konkurencje nie starczyło pieniędzy i pomysłów.
Cassandra jak zawsze ma sporo wypowiedzi i oczywiście kreowana jest na jedną z największych gwiazd tego sezonu, jednak sama zasłużyła sobie na taki los. Znowu kłamstwa, znowu płacze, znowu te same sztuczki... Pewnie specjalnie dla niej produkcja wpadła na pomysł kolejnego twistu. Jutro dowiemy się o co chodzi w tym Backwards Week. Pewnie ucieszy to fanów Cass, ale nie sądzę, że będzie to coś miłego dla pozostałych uczestników
Kolejne mało emocjonujące zadanie. Wygląda na to, że wszystkie środki w tym sezonie zostały zainwestowane w powrót all-starsów a na konkurencje nie starczyło pieniędzy i pomysłów.
Cassandra jak zawsze ma sporo wypowiedzi i oczywiście kreowana jest na jedną z największych gwiazd tego sezonu, jednak sama zasłużyła sobie na taki los. Znowu kłamstwa, znowu płacze, znowu te same sztuczki... Pewnie specjalnie dla niej produkcja wpadła na pomysł kolejnego twistu. Jutro dowiemy się o co chodzi w tym Backwards Week. Pewnie ucieszy to fanów Cass, ale nie sądzę, że będzie to coś miłego dla pozostałych uczestników

- Roxy
- sole survivor
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
fanów to nie ucieszyło, bo Cass odpadła definitywnie ;p ale ciekawe to może być
gracze nominują, nikt poza Nedą, nie jest bezpieczny 

- Jack
- sole survivor
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
5x08
Fanów nie ucieszyła eliminacja Cass, ale zasłużyła sobie na to w tym sezonie.
Nie do końca podoba mi się ten nowy twist. Większość pewnie nominuje Dre/Williama i któreś z nich odpadnie dlatego, że trzymało się z Cassandrą. Ewentualnie może odpaść Gary (ale nie jestem przekonany czy większość go nominuje) i to byłoby według mnie najlepszym rozwiązaniem. Prawdopodobnie ten twist jeszcze tylko powiększy przewagę sojuszu szóstki nad całą resztą.
Fanów nie ucieszyła eliminacja Cass, ale zasłużyła sobie na to w tym sezonie.
Nie do końca podoba mi się ten nowy twist. Większość pewnie nominuje Dre/Williama i któreś z nich odpadnie dlatego, że trzymało się z Cassandrą. Ewentualnie może odpaść Gary (ale nie jestem przekonany czy większość go nominuje) i to byłoby według mnie najlepszym rozwiązaniem. Prawdopodobnie ten twist jeszcze tylko powiększy przewagę sojuszu szóstki nad całą resztą.
- Roxy
- sole survivor
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
a mi się właśnie podoba, że mogą go nominować, właśnie dlatego że to jest anonimowe
nonimować mogą go powaracający a przed nim udawać że to nowi, że mają przewagę xd

- Jack
- sole survivor
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
Teoretycznie masz rację. Ale pewnie produkcja nie będzie chciała pozwolić na eliminację Gary'ego. W tym tygodniu o eliminacji decydować będzie tylko głos HoH. Zawsze łatwiej przekonać 1 osobę niż 5 
(Zadanie o HOH odbędzie się dopiero po veto meeting i nie biorą w nim udziału nominowani)

(Zadanie o HOH odbędzie się dopiero po veto meeting i nie biorą w nim udziału nominowani)
- Roxy
- sole survivor
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
gdyby produkcja nie chciała pozwolić na jego nominację i potem eliminację to powinni sfałszować głosowanie w time wrap ;p mam przynajmniej nadzieję żen ie będą ingerować w to co się będzie dziać 

- Kamel
- 5th jury member
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
Szkoda mi Cass (*), jedna z najfajniejszych osób do oglądania w tej edycji, także Nasty Neda ma wielkiego minusa za ten week xd.
Nie podoba mi się ten twist; byłby okay, gdyby dom nie był tak wyraźnie podzielony, a tak to sojusz szóstki, w którym dają się lubić na razie tylko Ika i Demetres będzie miał coraz większą przewagę.
Ogólnie polubiłem Gary'ego, a myślałem, że bedzie mnie wkurzał niemiłosiernie, ale jest inaczej. Po eksmisji Cass kibicuje jemu, Williamowi, Dre i Ice. Reszta w miarę lubię, oprócz Bruno, ale niechęc do niego została mi po BBCan 3. No nic, może Brick jakoś flipnie ich house i zrobi swój wlasny twistos twist, bo zapowiada sie dominacja jednego sojuszu #boring
Nie podoba mi się ten twist; byłby okay, gdyby dom nie był tak wyraźnie podzielony, a tak to sojusz szóstki, w którym dają się lubić na razie tylko Ika i Demetres będzie miał coraz większą przewagę.
Ogólnie polubiłem Gary'ego, a myślałem, że bedzie mnie wkurzał niemiłosiernie, ale jest inaczej. Po eksmisji Cass kibicuje jemu, Williamowi, Dre i Ice. Reszta w miarę lubię, oprócz Bruno, ale niechęc do niego została mi po BBCan 3. No nic, może Brick jakoś flipnie ich house i zrobi swój wlasny twistos twist, bo zapowiada sie dominacja jednego sojuszu #boring
nie ma edycji nie ma podpisu
- ciriefan
- sole survivor
- Winners at War: Natalie
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
6x06-08
O nie, tylko nie Cassandra. Była moim ulubionym z powracających graczy. Zgodzę się, że sama to na siebie sprawdziła. Po co mówiła takie rzeczy o Nedzie od razu po wejściu do domu? Neda wolała usunąć zagrożenie, a Cass przekombinowała próbując się uratować i wykopała pod sobą tylko jeszcze większy dołek. Ciekawe, co pomyśli sobie Gary, jak obejrzy odcinki i dowie się, że to przez niego jego najbliższa sojuszniczka Cass była celem Nedy od samego początku. Najgorsze jest to, że odpadła najciekawsza postać w tym sezonie. Reszta tych ludzi jest strasznie nudna. Ciekawi tylko są Ika, Karen (ale jej nie lubię) i Gary (tutaj to wychodzi na niekorzyść).
Pokazali w końcu Jackie i Williama. William jest sympatyczny, ale jeśli chodzi o grę, robi niewiele. Z kolei Ika dobrze oceniła Jackie - jej jedyną strategią było psioczenie na Kass. Ciekawe, co zrobi teraz, gdy powód jej psioczenia już odpadł. Prawda jest taka, że prawie nikt tam nie gra, wszyscy głosują tak jak chce HOH, a robiąc to dają więcej władzy sojuszu szóstki, który wszystkim steruje i o którym nawet nie wiedzą, bo sami nic nie robią. Słabo się zapowiada ten sezon. Na ten moment kibicuję tylko Ice, Kevinowi, Dillonowi i Emily.
Nie podoba mi się ten cały twist z odwróconą kolejnością - wydaje mi się to przekombinowane, ale zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu.
Konfy:
Neda - 17/9/3 - 29 (41)
Demetres - 0/3/0 - 3 (40)
Gary - 9/3/7 - 17 (28)
Dillon - 5/0/0 - 5 (23)
Ika - 6/5/5 - 16 (23)
Karen - 3/1/0 - 4 (23)
Emily - 1/2/4 - 7 (20)
Jackie - 5/5/2 - 12 (17)
Bruno - 0/0/1 - 1 (13)
Dre - 3/0/5 - 8 (13)
William - 1+8+1 - 10 (12)
Kevin - 1/1/1 - 3 (11)
Sindy - 1/0/1 - 2 (9)
Cassandra - 14/10/6 - 30 (41)
Dallas - 22
Mark - 9
O nie, tylko nie Cassandra. Była moim ulubionym z powracających graczy. Zgodzę się, że sama to na siebie sprawdziła. Po co mówiła takie rzeczy o Nedzie od razu po wejściu do domu? Neda wolała usunąć zagrożenie, a Cass przekombinowała próbując się uratować i wykopała pod sobą tylko jeszcze większy dołek. Ciekawe, co pomyśli sobie Gary, jak obejrzy odcinki i dowie się, że to przez niego jego najbliższa sojuszniczka Cass była celem Nedy od samego początku. Najgorsze jest to, że odpadła najciekawsza postać w tym sezonie. Reszta tych ludzi jest strasznie nudna. Ciekawi tylko są Ika, Karen (ale jej nie lubię) i Gary (tutaj to wychodzi na niekorzyść).
Pokazali w końcu Jackie i Williama. William jest sympatyczny, ale jeśli chodzi o grę, robi niewiele. Z kolei Ika dobrze oceniła Jackie - jej jedyną strategią było psioczenie na Kass. Ciekawe, co zrobi teraz, gdy powód jej psioczenia już odpadł. Prawda jest taka, że prawie nikt tam nie gra, wszyscy głosują tak jak chce HOH, a robiąc to dają więcej władzy sojuszu szóstki, który wszystkim steruje i o którym nawet nie wiedzą, bo sami nic nie robią. Słabo się zapowiada ten sezon. Na ten moment kibicuję tylko Ice, Kevinowi, Dillonowi i Emily.
Nie podoba mi się ten cały twist z odwróconą kolejnością - wydaje mi się to przekombinowane, ale zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu.
Konfy:
Neda - 17/9/3 - 29 (41)
Demetres - 0/3/0 - 3 (40)
Gary - 9/3/7 - 17 (28)
Dillon - 5/0/0 - 5 (23)
Ika - 6/5/5 - 16 (23)
Karen - 3/1/0 - 4 (23)
Emily - 1/2/4 - 7 (20)
Jackie - 5/5/2 - 12 (17)
Bruno - 0/0/1 - 1 (13)
Dre - 3/0/5 - 8 (13)
William - 1+8+1 - 10 (12)
Kevin - 1/1/1 - 3 (11)
Sindy - 1/0/1 - 2 (9)
Cassandra - 14/10/6 - 30 (41)
Dallas - 22
Mark - 9
- MD
- 4th jury member
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
Mnie całkiem ten reverse week się podoba, tylko no szkoda, że HoH ma jedyny głos, bo nie ma szans żeby pokombinować coś z flipnięciem głosów. Jako jednorazowy twist i jak na BBCan, to całkiem spoko i nawet nie przekombinowany, lepiej niż jak w BBCan3 był ten twist kiedy w sumie nominacje podobnie poszły i Naeha odpadła
//Quest do 1st jury member trwa
//Quest do 1st jury member trwa
- Jack
- sole survivor
- Kontakt:
Big Brother Canada 5
5x09
Przez ostatnich kilka dni specjalnie nie wchodziłem na żadne strony ze spoilerami, żeby nie zepsuć sobie oglądanie tego odcinka. Jednak i tak nominowane zostały te osoby o których myślałem. Mam nadzieję, że Neda nie użyła veto i że jakimś cudem wyleci Gary. Chociaż wydaje się, że jego szanse na pozostanie w grze są większe niż Dre. W dodatku po swojej stronie ma produkcję show, a w tym tygodniu decydować będzie tylko jeden głos.
Ika i Demetres w końcu zrozumieli, że sojusz "szóstki" jest "niefajny"
Szkoda tylko, że tamci na ich miejsce znaleźli już sobie Emily i Dillona. Pewnie z weteranami trzymać również będzie chciała Jackie. Jeżeli outsiderzy + Ika i Demetres się nie ogarną to kilka najbliższych tygodni może być bardzo nudnych.
Przez ostatnich kilka dni specjalnie nie wchodziłem na żadne strony ze spoilerami, żeby nie zepsuć sobie oglądanie tego odcinka. Jednak i tak nominowane zostały te osoby o których myślałem. Mam nadzieję, że Neda nie użyła veto i że jakimś cudem wyleci Gary. Chociaż wydaje się, że jego szanse na pozostanie w grze są większe niż Dre. W dodatku po swojej stronie ma produkcję show, a w tym tygodniu decydować będzie tylko jeden głos.
Ika i Demetres w końcu zrozumieli, że sojusz "szóstki" jest "niefajny"