Informacje o zmianach

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MD
4th jury member
Kontakt:

Re: Propozycje dotyczące forum

Post autor: MD »

Shoutbox? Chociaż na próbę, jak zrobi się syf to usuniecie ;)

Syf - spoilery, chujnia etc.

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

MD pisze:
29 mar 2017, 00:24
Syf - spoilery, chujnia etc.
Niestety to jest główny powód, który teraz nas zatrzymuje przed uruchomieniem shoutboxa. Być może kiedyś się pojawi na próbę.

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Winners at War: Tony
Survivor AU All Stars: David
Kontakt:

Post autor: tombak90 »

(Trzy strony pochwał, podziwów i podziękowań)
....
Mam tylko jedną zagwozdkę. Teraz wypitoliło na widok wszystkie spoilery na wszystkich wątkach, które przez lata tak pieczołowicie skrywaliśmy na biało.
Czy w planach jest jakiś nowy, tajny system szyfrujący?

Awatar użytkownika
Meciek
sole survivor
Winners at War: Sophie
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Meciek »

Nowy system szyfrujący jest już zaimplementowany, a działa on na tagach spoiler.

Przykład:
tajny tekst, którego nikt nie powinien widzieć

W pełnym edytorze postów jest jako przycisk.

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Trzeba użyć przycisku spoiler, który znajduje się obok CENTER.

Tamte spoilery napisane na biało postaramy się zakodować w nowy sposób.

Poza tym posty nowych użytkowników będą musiały zostać potwierdzone przez admina przed publikacją - także nikt nowy nie wrzuci listy ze spoilerami :)

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Winners at War: Tony
Survivor AU All Stars: David
Kontakt:

Propozycje dotyczące forum

Post autor: tombak90 »

Hmm-hyyymmm-hmmmmmm!
To widzę, panowie, wszystko na glanc obcykane, pełna Hameryka.
Moje gratulacje.

Awatar użytkownika
Eska
7th jury member
Winners at War: Yul
Kontakt:

Post autor: Eska »

A ja jeszcze mam małe pytanie. Czy jednak skrót profilu (nick, posty, rejestracja itd.) przy postach nie mógłby być po lewej stronie, jak na wcześniejszym forum? To bardziej kwestia przyzwyczajania, do tego też się przyzwyczaję, ale taka moja zagwozdka.

A poza tym, Panowie - "good job" :)

frasiek
sole survivor
Kontakt:

Post autor: frasiek »

No pięknie. Jak tylko publicznie ogłosiłem, że kończę z survivorem to i polska edycja się pojawiła oraz forum przeskoczyło na zupełnie inny poziom i fejsik i tłiter. Coś czuję, że nadal będę narzekał na survivora.
tombak90 pisze:
29 mar 2017, 14:42
Hmm-hyyymmm-hmmmmmm!
To widzę, panowie, wszystko na glanc obcykane, pełna Hameryka.
Moje gratulacje.
Podpisy już wyłączone?

Awatar użytkownika
Meciek
sole survivor
Kontakt:

Podpisy są włączone, ale nie przeniosły się ze starego forum, więc jeżeli ktoś chce to może sobie ustawić podpis.

Co do wyświetlania danych użytkownika na lewą stronę - wersja "z prawej" jest wersją domyślną, ale zobaczę, co można z tym zrobić.

frasiek
sole survivor
Kontakt:

Post autor: frasiek »

Meciek pisze:
29 mar 2017, 21:25
Podpisy są włączone, ale nie przeniosły się ze starego forum, więc jeżeli ktoś chce to może sobie ustawić podpis.
->Twojekonto -> ustawienia witryny -> ustawienia wyświetlania-> wyświetlaj podpisy

Na mój rozum to jest opcja, dzięki której nie będzie się widziało cudzych podpisów, czyli złoty środek na przekreślone spojlery.

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

frasiek pisze:
29 mar 2017, 21:39
Na mój rozum to jest opcja, dzięki której nie będzie się widziało cudzych podpisów, czyli złoty środek na przekreślone spojlery.
Masz rację. Można też np. wyłączyć wyświetlanie avatarów.

marinhos
7th voted out
Winners at War: Rob
Kontakt:

Post autor: marinhos »

Czy tylko mi się wyświetlają 0 zamiast dat i godzin?

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

marinhos, musisz to zmienić w ustawieniach. Przeczytaj dokładnie to co zamieszczone zostało poniżej.
Meciek pisze:
28 mar 2017, 20:30
UWAGA!

Osoby, których konta zostały przeniesione ze starego forum muszą wykonać parę prostych czynności po pierwszym zalogowaniu.

1. Kliknij na swoją nazwę użytkownika wyświetlającą się na szarym pasku na górze (obok napisu Prywatne wiadomości), wejdź w zakładkę Twoje konto.
2. Następnie w Panelu zarządzania kontem kliknij w zakładkę Profil, z panelu po lewej wybierz opcję Ustawienia konta.
3. Uzupełnij pole Adres e-mail oraz wybierz Nowe hasło dla swojego konta. Zanim klikniesz przycisk wyślij musisz wpisać swoje Aktualne hasło, które zostało do Ciebie wysłane w prywatnej wiadomości na starym forum. Następnie Wyślij swoje zmiany do serwera forum.
4. Po wysłaniu zmian kliknij na zakładkę Ustawienia witryny. Znajdziesz tam pole Format wyświetlania daty - wybierz z niego odpowiadający Tobie format, domyślnym formatem na forum jest pierwszy na liście (przykład: 28 marca 2017, 20:24).

Awatar użytkownika
Meciek
sole survivor
Kontakt:

Na forum zostały dodane dwa nowe rozszerzenia, pierwszym z nich jest rozszerzenie "media embed", które pozwoli wam załączać tweety/filmy z youtube'a/zdjęcia z instagrama do postów. Prosimy jednak o to, aby tej funkcji nie nadużywać, dodaliśmy ją na próbę, czas pokaże czy zostanie ona na dłużej. Przykład:

Drugim rozszerzeniem jest ogłoszenie, które niebawem pojawi się na forum. Ogłoszenie będzie miało charakter informacyjny, po jego przeczytaniu będziecie mogli je zamknąć i już wam się nie będzie wyświetlało do czasu, gdy zostanie wydane nowe ogłoszenie.

Awatar użytkownika
Meciek
sole survivor
Kontakt:

Co ostatnio dodaliśmy na forum:

- mChat - czyli Shoutbox. Zdecydowaliście w ankiecie, że chcecie Shoutboxa, więc pojawił się, na razie testowo, jeżeli będzie używany to zostanie na dłużej. Jeżeli zobaczycie gdzieś tekst w języku angielskim - prosimy o informację, tłumaczenie jest nasze, więc możliwe, że coś przypadkiem pominęliśmy.

- wgraliśmy rozszerzenie, które przyspieszy ładowanie stron na forum.

- od tej pory użytkownicy, którzy osiągną odpowiednią ilość postów otrzymają automatycznie przydzielony kolor (wymagania dotyczące ilości postów zostały zamieszczone w regulaminie).

- patrzałem, czy możliwe jest przeniesienie profilu użytkownika z prawej strony na lewą, niestety na tym stylu nie jest to zbytnio możliwe, bo mogą pojawić się problemy z wyświetlaniem tematów.

Jeżeli macie jakieś propozycje - czekamy na nie!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Regulamin/Ogłoszenia”