Wyspa Przetrwania I - Potwierdzone Informacje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Winners at War: Tony
Survivor AU All Stars: David
Kontakt:

Post autor: tombak90 »

frasiek pisze:
tombak90 pisze: bez żarcia i trucia się fajkami, zacząłbym tam we wszystkich rzucać maczetą już po dwóch dniach.
Zawodnicy na głodzie nikotynowym zawsze są w cenie.
Odszkodowania wypłacane ludziom za ciosy maczetą też. Chyba, że zacząłbym od siebie.

Zresztą po prośbie o taki urlop, szefuńcio zblindsidowałby mnie pewnie wypowiedzeniem.

Tymczasem, ja to się zastanawiam, jaki to dokładnie będzie format. Bliżej amerykańskiego, czy może szwedzkiego (vide: Wyprawa Robinson). Zaprzyjaźniał się ktoś kiedyś z tą Koh Lantą i wie, jak to wygląda?

Tak czy inaczej, jak odpaliłem to polsatowskie promo, to identyczny soundtrack z tym ŁA-AAAAA! był w brytyjskim Survie (wszystko zerżnięte z amerykańskiego Borneo, łącznie z większością zadań).
"Dziś prawdziwych villainów już nie ma..."

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

Logo wzorowane jest na wersji francuskiej, jednak wydaje mi się, że Polsat wzorować będzie się na wersji amerykańskiej.
W newsie na stronie wirtualnemedia.pl jest informacja, że to będzie polska wersja "Survivor". Ponadto edycja trwać ma 39 dni, a Koh-Lanta trwa zazwyczaj 40-43.

frasiek
sole survivor
Kontakt:

Post autor: frasiek »

tombak90 pisze:
Zaprzyjaźniał się ktoś kiedyś z tą Koh Lantą i wie, jak to wygląda?
Wczoraj zajrzałem na wikipedię i nawet miałem pisać, ale znowu by było, że narzekam, więc się wstrzymałem.

Wymienione cechy charakterystyczne to:
- jak jest remis w finale to się dzielą wygraną,
- jak ktoś odpadnie nieplanowo(ewakuacja medyczna, rezygnacja) to albo ktoś inny wraca do gry, albo pojawia się nowy gracz.

Awatar użytkownika
XanderDE
5th jury member
Winners at War: Michele
Kontakt:

Post autor: XanderDE »

Odszkodowania wypłacane ludziom za ciosy maczetą też.
Przypomniałeś mi o tym:
https://www.youtube.com/watch?v=9JFXUvkIXms
Częściowy spoiler do Survivor Amazon, więc nie klikać, jeśli nie chcecie sobie popsuć oglądania tego sezonu :)
- jak ktoś odpadnie nieplanowo(ewakuacja medyczna, rezygnacja) to albo ktoś inny wraca do gry, albo pojawia się nowy gracz.
Jak to pojawia się nowy gracz? Trzymają zapasowych graczy w jakiejś celi o chlebie i wodzie? Czy jak? Jakoś ciężko jest mi to sobie wyobrazić.
BDR 211 EBK

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Winners at War: Tony
Survivor AU All Stars: David
Kontakt:

Post autor: tombak90 »

frasiek pisze:
tombak90 pisze:
Zaprzyjaźniał się ktoś kiedyś z tą Koh Lantą i wie, jak to wygląda?
Wczoraj zajrzałem na wikipedię i nawet miałem pisać, ale znowu by było, że narzekam, więc się wstrzymałem.

Wymienione cechy charakterystyczne to:
- jak jest remis w finale to się dzielą wygraną,
O ch#j. No to miejmy nadzieję, że dżekowa intuicja nie zawiedzie. Aczkolwiek z tym tekstem o Survivor, to może chcieli po prostu podać bardziej klimatyczną nazwę, która w dodatku mówi coś jakieeeemuś tam promilowi widzów. Koh Lantę utożsamiono by prędzej z jakimś tanim sikaczem z Biedry. Poza tym, nurtuje mnie też co to były za fredy, które w promo Polsatu biegały w buffach i tarzały się w piachu, żeby zilustrować, że to zabawa wyłącznie dla prawdziwych twardzieli. Nie żabojady? Jeśli tak, to się bójmy.
"Dziś prawdziwych villainów już nie ma..."

frasiek
sole survivor
Kontakt:

XanderDE pisze: Jak to pojawia się nowy gracz? Trzymają zapasowych graczy w jakiejś celi o chlebie i wodzie? Czy jak? Jakoś ciężko jest mi to sobie wyobrazić.
Jeżeli nie wierzysz w to, że kiedyś obejrzysz 3 sezon to spojrzyj sobie na przebieg tego sezonu:
https://en.wikipedia.org/wiki/Koh-Lanta_(season_3)

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

tombak90 pisze:Koh Lantę utożsamiono by prędzej z jakimś tanim sikaczem z Biedry. Poza tym, nurtuje mnie też co to były za fredy, które w promo Polsatu biegały w buffach i tarzały się w piachu, żeby zilustrować, że to zabawa wyłącznie dla prawdziwych twardzieli. Nie żabojady? Jeśli tak, to się bójmy.
Tombak, wiesz, że Cię uwielbiam? :D
Też próbowałem poszukać odpowiedzi na to pytanie, i niestety nie mam pojęcia z jakiej edycji mogą być Ci ludzie.

Czytałem też trochę o tej Koh-Lancie i tam nowi uczestnicy wchodzą tylko w przypadku, gdy osoba zrezygnuje/zostanie ewakuowana przed pierwszą radą swojego plemienia. W przypadkach gdy np. ktoś został ewakuowany na etapie F10 to wracała osoba poprzednio wyeliminowana.

W dodatku w niektórych edycjach był twist o nazwie "black-vote". Dzięki niemu osoba, która odpadała z gry brała udział w następnej radzie plemienia i miała szansę na to, żeby się zemścić na ex-współplemieńcach :D

frasiek
sole survivor
Kontakt:

Jack pisze: Czytałem też trochę o tej Koh-Lancie i tam nowi uczestnicy wchodzą tylko w przypadku, gdy osoba zrezygnuje/zostanie ewakuowana przed pierwszą radą swojego plemienia. W przypadkach gdy np. ktoś został ewakuowany na etapie F10 to wracała osoba poprzednio wyeliminowana.
Nie tylko przed pierwszą radą.

W 3 sezonie nowa zawodniczka weszła do gry 18 dnia.

Awatar użytkownika
XanderDE
5th jury member
Kontakt:

Post autor: XanderDE »

Jeżeli nie wierzysz w to, że kiedyś obejrzysz 3 sezon to spojrzyj sobie na przebieg tego sezonu:
https://en.wikipedia.org/wiki/Koh-Lanta_(season_3)
O ja pierdziu! Mam nadzieję, że to nie będzie coś takiego, bo jak tak to skończy się bankowo na jednym sezonie.
BDR 211 EBK

Awatar użytkownika
Eska
7th jury member
Winners at War: Yul
Kontakt:

Post autor: Eska »

Fakt, nowi gracze w trakcie gry, to taka trochę słaba opcja... troszkę oszukany tytuł "ostatniego ocalałego".

frasiek
sole survivor
Kontakt:

Re: Wyspa Przetrwania I - Potwierdzone Informacje

Eska pisze:
29 mar 2017, 20:43
Fakt, nowi gracze w trakcie gry, to taka trochę słaba opcja... troszkę oszukany tytuł "ostatniego ocalałego".
W kwestii oszukanego tytułu "ostatniego ocalałego" to większym problem są powroty wyeliminowanych graczy, ale albo nie będzie nowych graczy i powrotów dużo, ale producenci będę mieli takiego pecha, że i przy "normalnych" zasadach program będzie kulał.

Awatar użytkownika
jonek95
3rd jury member
Kontakt:

Post autor: jonek95 »

http://www.showmag.info/2017/04/01/wiem ... zetrwania/

Z jednej strony jak robili próby to może ktoś mało znany. Osobiście liczyłem na Dowbora.

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Śmiesznie. Myślałem, że zrobią casting na prowadzącego, a tu już Nina rzuca nazwiskami. Trochę trudno wyobrazić sobie Ibisza w roli Jeffa.

Edit: Dopiero teraz ogarnąłem, że dzisiaj jest 'ta sobota' :D

Awatar użytkownika
Duncan
5th jury member
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Duncan »

Na szczęście jest prima aprilis. :D Dobrze że to żart!

Awatar użytkownika
MD
4th jury member
Kontakt:

Post autor: MD »

Uffff, jak dają dzisiaj takie info, to oby poza wszelką dyskusją było.

Dowbor na prowadzącego!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyspa Przetrwania: Fidżi”