Top Shot to nowy amerykañski reality show, który zadebiutowa³ na kanale Historycznym 6 czerwca 2010. W show wystêpuje 16 zawodników, podzielonych na dwie dru¿yny po osiem osób, które konkuruj± miêdzy sob± w ró¿nych strzeleckich zadaniach. Zwyciêzca zgarnie 100,000 dolarów oraz tytu³ "Top Shot". Program prowadzi znany nam z Survivor Colby Donaldson :D
Pierwszy odcinek za mną, w sumie to mam mieszane odczucia co do tego programu. Z jednej strony te zadania - sam koncept tego show może wydawać się bardzo ciekawy, jednak dla mnie tematyka broni etc - jest mi to zupełnie obce, nigdy się tym nie interesowałem i jakoś mnie do tego nie ciągnie. Anyway - pilot oglądało się nawet przyjemnie, jednak całość można by było zmieścić w 30minutach, te standardowe 42 to było ciut przydużo
A co do Colbiego - ze względu na niego mam zamiar oglądać ten program - mój nick z nieba się nie wziął, jest on jednym z moich ulubionych rozbitków :)
a jego styl prowadzenia tego typu programów - przez cały czas trwania tego odcinka miałem wrażenie jakby coś dziwnego stało się z głosem Jeffa, jego dykcją i intonacją. Te same teksty, zupełnie ten sam styl. Ciekawie się to ogląda, jednak w ustach Colbiego brzmi to trochę mało profesjonalnie :D
Tematyka broni te¿ jest mi zupe³nie obca, jednak jak tylko znajdê czas to chcia³abym obejrzeæ na próbê jeden odcinek, oczywi¶cie g³ównie by zobaczyæ jak sprawdza siê Colby, w roli prowadz±cego.
Teraz po twojej relacji muszê jeszcze sprawdziæ na ile Colby bêdzie przypomina³ mi Jeffa. :D
Pod tym względem polecam chociaż ten jeden odcinek, Colby ucharakteryzowany na takiego kowboja (coś z jego stylu w s02), a teksty - w czasie konkurencji są identyczne :D
brakowało mi jedynie 'somebody's going to pay for it tonight. see you at tribal council' :D:D
jestem po 2 odcinku, w sumie ten program nie jest zły, dziś nawet dłużyzn nie było. ściągnąłem już wszystkie dostępne odcinki, a że mam tego sporo czasu więc nadrobię, bo fajnie jest oglądać Colbiego tak regularnie, nawet jego prowadzenie dziś nie było drażniące
Jestem po pierwszym odcinku. Podoba mi siê klimat widowiska. Nie spodziewa³am siê, ¿e tak wci±gnie mnie temat broni. Poza zobaczeniem Colby'ego spodziewa³am siê raczej nudy, a tu pozytywne zaskoczenie. Interesuj±ce wyzwanie, efektowne prezentacje broni z krótkim wyja¶nieniem. Interesuj±cy sposób nominacji. Jawno¶æ "strza³ów" sprawi³a, ¿e by³o ciekawiej ni¿ gdyby nominacje odbywa³y siê w inny sposób.
Z uczestników od pocz±tku najwiêksz± uwagê zwróci³am na Kelly'ego. Przez to, i¿ odbiega wiekiem od reszty, od razu rzuca³ siê w oczy.
Colby jako prowadz±cy bardzo mi sie podoba³. Momentami faktycznie trochê przypomina³ Jeffa, ale ogólnie my¶lê, ¿e mimo wszystko znalaz³ swój prowadzenia programu. Poza tym jak zawsze mi³o siê go s³ucha³o i nie trudno na niego patrzeæ. :D
Ogólna ocena. Zdecydowanie na plus. Mo¿e przyda³oby siê trochê wiêcej akcji oraz bardziej szczegó³owe przedstawienie poszczególnych zawodników, ale i tak obejrzê drugi odcinek.
Ja jestem po 4 odcinkach, oglądam ten program z moim 7letnim bratem, okazał się on naprawdę ciekawy, mnie też nawet zainteresowała ta tematyka - nie żeby się nią pasjonować, ale ciekawe przedstawienie jakiegoś tematu zachęca mnie do bliższego zapoznania się z nim, a tak jest w tym, wypadku
2 odcinek:Ciekawy twist, który pozwoli³ zadecydowaæ czerwonym, która osoba z niebieskich nie we¼mie udzia³u w wyzwaniu. Blake ma za swoje. Niepotrzebnie chwali³ siê jak rewelacyjnie mu posz³o podczas sesji treningowej. Interesuj±ca walka o przetrwanie w programie. Pierwszy remis, co zwiêkszy³o emocje i dogrywka. Jako widz (choæ kompletny laik, je¶li chodzi o temat broni) wnioskuj±c z tego co pokazali nam producenci, do dogrywki trafi³y w³a¶ciwe osoby. Brad zawali³ jeden strza³, chocia¿ "pistolety" to jego dziedzina. Frank spisa³ sie najs³abiej w konkurencji.
3 odcinek:Colby coraz bardziej podoba mi siê jako prowadz±cy. :D Mi³o jej s³yszeæ jego g³os, kiedy t³umaczy komkurencje itp. Nadaje siê do tej pracy. W trzecim odcinku w dru¿ynie czerwonych zrobi³o siê ciekawiej. pojawi³o siê trochê osobistych potyczek co by³o widoczne podczas nominacji. Kelly zaskarbia sobie mój szacunek. Jest najmniej do¶wiadczonym strzelcem, ale bardzo szybko potrafi przyswoiæ sobie wiedzê i umiejêtno¶ci pos³ugiwania siê now± broni±. Z dru¿yny niebieskich rewelacyjny by³ J.J.
Jak dotąd Kelly też jest moim ulubionym zawodnikiem, bardzo dobrze sobie radzi podczas konkurencji - właściwie to najlepiej, mimo tego że jest najmłodszy.
Za to Brad jest dziwny, cały czas się usprawiedliwia, racjonalizuje, narzeka na to co spotkało wszystkich (łuk), jest żałosny
Jestem po 7 odcinku już. Ten program naprawdę mi się podoba :)
I jestem coraz większym fanem Kelly'ego, 3 razy wystawiony do eliminacji, 3 razy wygrał! No i to co robi jego drużyna, lol. Brad w ostatnim czasie nie był tak denerwujący jak na początku, nawet zacząłem go lubić, ale po tym jak pokazał się w zadaniu grupowym, bardzo dobrze, że był nominowany. Ale ten Danny, zgrywał się przed dwoma zawodami z rzędu, jak on to sobie świetnie da radę bo już nie raz to robił - 2 sromotne kompromitacje - a jego szanowna drużyna ani razu do niego nie strzeliła argumentując to tym, że i tak jest bardziej wartościowym graczem na dłuższą metę. To ciekawe - bo jeżeli w swojej 'koronnej' konkurencji przegrywa z kimś kto nie robił tego nigdy wcześniej w życiu, to coś tu jest nie tak. I to 2 razy z rzędu.
Odpadł Brad, wolałbym zobaczyć Dannyego ale mam nadzieję, że to nastąpi już w przyszłym odcinku!
A Colby coraz bardziej podoba mi się w roli prowadzącego, naprawdę świetnie sobie radzi, wpasował się w format tego programu i bardzo przyjemnie się ogląda :)
4 odcinek: Nareszcie odcinek czerwonych! Kolejna ciekawa konkurencja dru¿ynowa. Podoba³o mi siê, ¿e liczy³ siê nie tylko strza³, ale równie¿ dobra pamiêæ. Peter zakoñczy³ konkurensjê ¶wietnymi strza³ami.
Nareszcie to niebiescy znale¼li siê na "radzie". Nieszczególnie zaskoczy³o mnie ich radosne zachowanie. Przypuszcza³am, ¿e po dwóch ostatnich konkursach, w których Jim wypad³ s³abo, chcieli siê go pozbyæ z dru¿yny. Ciekawym aspektem by³o samowolne zg³oszenie siê Iaina do pojedynku. W moich oczach to by³ dobr ruch strategiczny, bo zdoby³ do¶wiadczenie w pojedynku z najs³abszym zawodnikiem. Sama konkurencja trochê mnie zawiod³a. By³a ma³o widowiskowa.
5 odcinek: Staromodna broñ napsu³a nerwy zawodnikom. :D Czerwoni po prostu kompletnie zdominowali niebieskich. Coraz bardziej lubiê J.J.. On, Kelly i Danny to moi ulubieñcy.
Po raz pierwszy w Top Shot, kto¶ siêgn± po strategiê niczym z Survivor :D Poniewa¿ jednak to Top Shot, plan Adama nie wypali³ i atmosfera zrobi³a siê naprawdê nieprzyjemna. Dla mnie sam Adam to totalny kretyn. Nazwa³ Caleba szczurem i umniejsza³ swój udzia³ w ca³ej sprawie. Ubawi³a mnie jego dzieciêca zagrywka - uk³adanie napisów z kart. Ucieszy³am siê kiedy Kelly stan±³ w obronie Caleba :D Wynik walki - niestaty nie u³o¿y³ siê po mojej my¶li. A mia³am tak± nadziejê, ¿e Adam przegra i nie bêdê musia³a patrzeæ na jego osob±. Oby odpad³ nastêpny!
Jestem już na bieżąco z odcinkami, 8 odcinek był bardzo ciekawy - czerwoni są w liczbie tylko 3 - konkurencja z nożami - jedna z najbardziej zaciętych, tylko 5 sekund i czerwoni znów przegrali. Gdyby Kelly dostał chociaż jeden głos, osobiście bym zastrzelił tamtą dwójkę :D na szczęście tak się nie stało, kochany Danny raczył odpaść, i chwała mu za to. Niestety Tara opuściła program, ale z bardzo poważnych powodów więc żadnym quitterem nie jest.
Zostały już tylko 2 odcinki, 7 zawodników czyli będzie szybkie tempo, mam nadzieję że konkurencje będą widowiskowe i emocjonujące bo ten show baaardzo pozytywnie mnie zaskoczył