Big Brother Polska

ODPOWIEDZ
Kobra
sole survivor
Winners at War: Natalie
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Post autor: Kobra »

I tak by nie odpadła. Imao, model był skończony nim tydzień się zaczął. Bardziej chodziło im o takie pogrożenie paluszkiem. Bo co innego? Nie wywalą jej zwłaszcza po odejściu Marlenki, bo statystów im zabraknie. W ogóle mam teorię, że ten nominacje zostaną, niestety, anulowane. I modelowi się upiecze, a za tydzień nominują już tylko Łukasza, dużą pupcię, ewentualnie Justynkę.

MaciekRS
6th jury member
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Post autor: MaciekRS »

Muszę przyznać że dzisiejszy odcinek nareszcie mi się podobał. Ładnie załatwili Marlenę wybranymi kometarzami :)
Tak trzymać.

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Post autor: Jack »

#Drama
No i tak Justyna została karnie nominowana w czwartek. Hmm, i teraz można wysyłać na nią smsy. Zgaduję, że zostanie w programie, bo po tym co pokazano wcześniej widzowie będą chcieli pozbyć się Tomka. Dodatkowo przedstawiono to tak jakoby Marlena wciągnęła Justynę w te rozmowy...

Tak jak podejrzewałem Marlena wyjdzie dopiero w programie na żywo, czyli o 23.30 XD
Ogólnie w tym odcinku była bardzo hejtowana i jeszcze ta wiadomosć od młodej Czubi, że po necie krążą jej zdjęcia :D Teraz pewnie Ci, którzy tego nie widzieli zaczną szukać...

Co do młodej Czubi. To bardzo śmiesznie to wygląda gdy jej kwestie są dogrywane później i podkładane pod oryginalne audio. Czy nie lepiej byłoby gdyby puścili wtedy głos producenta który w danej chwili rozmawiał z uczestnikami?

Wracając do głosowania to według mnie lepszym pomysłem byłoby dodatkowe głosowanie w którym widzowie wybraliby czy Justyna ma zostać czy odejść. IMO to bardziej sprawiedliwe niż dolączenie jej do grona nominowanych w czwartek wieczorem.

Kobra
sole survivor
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Jack pisze:
28 mar 2019, 20:56

Wracając do głosowania to według mnie lepszym pomysłem byłoby dodatkowe głosowanie w którym widzowie wybraliby czy Justyna ma zostać czy odejść. IMO to bardziej sprawiedliwe niż dolączenie jej do grona nominowanych w czwartek wieczorem.
Nope. Lepszym byłoby nominować ją w niedzielę z nowym rozdaniem.
Czuję, że mogą im te nominacje anulować, bo jeszcze produkcja do mnie nie dzwoniła z prośbą o wejście do programu i naprawę tego, co pochrzaniła Marlena.
Im mniej dorzucania nowych osób, tym lepiej. Zwłaszcza, że wreszcie zapamiętałem imię boksera.

W ogóle, widać, że dom dzieli się mocno na tyranów, pipki i tych pomiędzy. Jak myślicie, kto zostanie nominowany w następnym tygodniu?

W ogóle to zastanawiałem się, jak długo będą nominacje po dwie osoby i kiedy zdarzą się głosowania z większą ilością uczestników. Druga edycja w dalszym ciągu utrzymuje rekord (większa ilość osób, cztery, została nominowana dopiero w 3 rundzie).

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Kobra pisze:
29 mar 2019, 00:00
Czuję, że mogą im te nominacje anulować, bo jeszcze produkcja do mnie nie dzwoniła z prośbą o wejście do programu i naprawę tego, co pochrzaniła Marlena.
XD No mam nadzieję, że tych nominacji nie odwołają. Niech ktoś z tej trójki już odpada :D

Co do nominacji w przyszłym tygodniu. Myślę, że może to być Łukasz (o ile przetrwa), Justyna albo Karolina. Raczej wykluczyłbym Maćka, chociaż nie wiadomo co mu odbije przez następne dwa dni.

I tak, przed północa z programu wyszła Marlena. Oczywiście Filip z Ohme musieli trochę pohejtować, a potem zadać kilka niewygodnych pytań np.: Czy nie sądzisz, że komuś zabrałaś miejsce w programie? :D
No i na końcu spotkanie z babcią Marleny, która tylko pokręciła głową mówiąc "dzieciom szkoda wygranej, wytrzymałyby bez Ciebie" XD

Awatar użytkownika
jonek95
3rd jury member
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Post autor: jonek95 »

Pewnie Łukasz i Justyna, nie zakładam innych nominacji w niedzielę. Ciekawe czy będą na siebie ujadać czy będą atakować innych.

Co do odcinka, to Justyna straciła resztę godności, głupia pipa wie, że złamała regulamin i wali głupa, że absolutnie nie... Bardzo mi się podobało, gdy ją i Marlenę pojechał "Wielki Bratek".
Pokazanie komentarzy Marlenie też dobry zabieg. W końcu widać jakiś charakter siostrzyczki.

Saw
9th jury member
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Post autor: Saw »

Justyna automatycznie nominowana, ale wcale mnie to nie dziwi. Już od dawna krążą słuchy, że notorycznie łamie regulamin. Dziwię sie że produkcja tak późno podjęła jakieś działania. Co by nie mówić przez ten czas zapewne nie tylko ona złamała regulamin, a dostało sie jej. Ta nominacja i tak raczej nie wyrządzi jej żadnej szkody, bo zbyt późno. Bardziej bym to przyjął jako ostrzeżenie.

Głównym punktem odcinka była płaczliwa historia Tomka. Naprawdę mu współczuję tej tragedii. Ale nie ukrywam że nieźle się wynudziłem. Może i było to smutne, ale mnie kompletnie nie porwało. Przy Klaudii wyglądało to bardzo naturalnie, a tu to raczej granie na emocjach. To miał być talk show o nim, a skupił się głównie na zmarłym bracie. Tak naprawdę po tym przedstawieniu nadal nic o nim nie wiem. Może i jestem hujem po tym co powiem, ale mam wrażenie że tą historią chciał wzbudzić litość wśród mieszkańców i widzów. Jak dla mnie on nadal jest pierwszy do odpadki. Łukasz i Justyna mają spory potencjał i myśle że z nimi mogą być jeszcze niezłe dramy.

Marlena odeszła, ale nie jest mi jej żal. Na początku ją polubiłem, ale później już miałem dosyć tych lamentów o jej odejściu. Naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy zgłaszają sie do programu, a później rezygnują. Tym bardziej że niczego jej tam nie brakowało.
Muszę przyznać że Wielki brat mnie zszokował pokazując Marlenie komentarze na jej temat oraz mówiąc o nagiej sesji. Marlena nie wiedziała co powiedzieć i rzuciła że było wiele zdjęć i nie wie o które chodzi. Oj niezłe brudy wyciągnięto :lol: Coś czuje że rodzinka sie dowie że Marlena nie jest taka święta.
Ciekawe czy wprowadzą nową osobę. Ja bardzo tego nie lubię, ale pewnie żeby wyrobić się w dniach to musi się zgadzać ilość osób. Jak już będą chcieli dać kogoś za Marlenę, to niech to zrobią teraz kiedy się wszystko rozkręca, a nie w połowie programu.

Awatar użytkownika
jonek95
3rd jury member
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Post autor: jonek95 »

Jak dla mnie to najnudniejszy odcinek do tej pory. Miałem nadzieję, że ten Kuczaj to nowy uczestnik, a tu zdziwko to jakiś celebriti z TVNu.

MaciekRS
6th jury member
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Post autor: MaciekRS »

Też kompletnie nie zajarzyłem o co im chodzi z tym nowym.

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Big Brother (Polska)

I znowu wrócili do poprzedniego systemu numeracji i mieliśmy dzień 12 jako czwartek :D

Odcinek nie był zły. Co prawda uczestnicy mało co robili jednak wszystko wygląda lepiej niż w początkowych odcinkach. Nadal wskazują na to, że Marlena jest winna nominacji Justyny. Taaa :D

Zadania z lalkami, malowaniem płotu i sadzeniem kwiatków takie zwyczajne, jednak dobrze że robią cokolwiek a nie rozmawiają tylko o mimozach jak w pierwszym tygodniu.

Trochę poznaliśmy Kasię i jej historię. I tutaj dziwna sprawa. Mówi, że matka to jedyna osoba, którą ma. W dodatku leżała ciężko chora w szpitalu a Kasia weszła sobie do BB. No trochę dziwnie to wyszło. Nie czytałem żadnych komentarzy na ten temat, ale raczej widzowie też będa mieć mieszane uczucia.

Na koniec pokazano nam wyjście Marleny i to w taki sposób jakby wszyscy teraz mogli spać spokojnie bo kończy się temat jej wyjścia Xd

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Arena numer 3
Zacznę od Agi wielu nazwisk. Chyba Edek musiał powiedzieć jej kilka zdań i pewnie nawet wydrukował notkę z wikipedii na temat uczestników, bo Aga wydawała się całkiem nieźle przygotowana. Oczywiście Ohme lepiej to ogarnia, jednak pojawia się tam co drugi dzień i nawet jakby nie chciała to i tak zapamięta imiona tych uczestników.

Tomek odpadł. Nikt się nie spodziewał takich wyników. Dla wszystkich to zaskoczenie XD Jego wyjście i Ci ludzie z transparentami :D To wyglądało "trochę" żenująco. Serio, nawet na TV4 wyglądało to jakoś lepiej i to rzeczywiście byli fani/znajomi/rodzina wyeliminowanych a nie jakieś ustawki złożone z dzieciaków z okolicy.

Nominacje. Podrzucam tutaj:
Łukasz -> Maciej, Radek
Justyna -> Radek, Karolina
Iza -> Justyna, Karolina
Radek -> Łukasz, Justyna
Karolina -> Łukasz, Klaudia
Magda -> Radek, Karolina
Oleh -> Łukasz, Justyna
Klaudia -> Karolina, Maciej
Kasia -> Karolina, Maciej
Igor -> Justyna, Maciej
Bartek -> Karolina, Maciej
Maciej -> Łukasz, Kasia

Maciek i Karolina. Myślałem, że Meciek jednak trochę się ogarnął i nie zdobędzie tylu głosów, a jednak. Nie zmienia to faktu, że na 90% zostanie w programie, a wyleci bezbarwna Karolina.

A i zapomniałbym, jutro ma wejść ktoś nowy. Pewnie znowu z braku możliwości zrobienia odcinka na żywo o ludzkiej porze, ktoś wejdzie do programu po 23.30 w BB Nocą :D

Saw
9th jury member
Winners at War: Michele
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Post autor: Saw »

Dzisiejsza Arena była super. Emocje mega!
Odpadnięcie Tomka zgodnie z oczekiwaniami. Wiedziałem że Łukasz i Justyna z placem w nosie go pokonają. Chłopak był strasznie nijaki. W tym tygodniu bardzo sobie nagrabił tym marudzeniem i nawet łzawa historyjka o bracie niewiele pomogła. Jego odejście to żadna strata dla programu.

Największe WOW jednak było podczas nominacji :o Od jakiegoś czasu mówi się że w domu powstały dwie grupki jedna nazwana mocną na której czele stoi Maciek i druga słaba na której czele stoi Łukasz. Wszystko wskazywało, że nominowane będą osoby z tej drugiej grupy, bo ta pierwsza miała przewagę liczebną. Ale po tym odcinku wiele się zmieniło i ta słabsza grupa odniosła sukces, co mnie niezmiernie cieszy. Największy cham i prostak Maciek oraz jego przydupas Karolina nominowani :lol: No nie powiem jaja jak cholera. Chyba nikt się tego nie spodziewał, a oni to już w ogóle. Nasza piękna para w końcu zostanie rozłączona. Maciek jak usłyszał o nominacji to aż sie zrobił czerwony z nerwów. Coś czuję że będą tam niezłe dymy. Maciuś chyba już nie będzie udawał miłego tak jak to było po pierwszych nominacjach. Myśle że teraz pokaże swoją prawdziwą twarz i wszyscy zobaczą jaki to burak. No bo przecież kto śmiał głosować na kogoś tak zajebistego jak on. Ból dupy tego pana będzie nie do zniesienia. Za tydzień na pewno poleci Karolina. Wiązałem z ta dziewczyną spore nadzieje, ale okazała się mimozą usługującą facetom, a przede wszystkim Maćkowi.
Idealnie podczas eliminacji podsumowała ją Kasia mówiąc "Ryby, dzieci i Karolina głosu nie mają" Dziewczyna tym tekstem wygrała ten odcinek. Uwielbiam ją za to :D

Miłym zaskoczeniem dla mnie jest że Igor i Bartek odwrócili się od Maćka. W końcu zobaczyli jaki z niego człowiek. Brawo chłopaki, zarobiliście dzisiaj u mnie sporego plusa. Oprócz tej dwójki kibicuje jeszcze Kasi, Magdzie, Klaudii i Łukaszowi. Iza i Oleh też są spoko, ale przydałoby sie żeby wiecej sie udzielali. Justyna to barwna postac i niech jeszcze troche tam pobędzie.
Natomiast bardzo nie lubię Maćka. A od kilku dni również Radka.

Kobra
sole survivor
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Nominacje zaskakujące, bo jak reszta spodziewałem się nominacji Łukasza i Justysi. Cieszę się, że wyszło inaczej. Fakt dom jest podzielony na dwie grupy plus kilku floaterów typu Iza. Na całe szczęście wszyscy się odwrócili od Łysego, czego się mimo wszystko nie spodziewałem XD Wyniki będą ciekawe. O ile tej nominowanej dziewczyny zupełnie nie kojarzę to niedzielne wyniki mogą być zaskakujące, bo ludzie będą głosować za albo przeciw Łysemu. W ogóle, jak myślicie, z kim Łysy mógłby przegrać nominacje, imao jak do tej pory miał sporo szczęścia.
Igora już lubię w 100%, bo do tej pory jedyną rzeczą, która mi przeszkadzała w nim było jego koleżkowanie z "alfa males".
Największe śmieszki miałem z ubioru Ohme. Czerwony komplet i siedzi na czerwonym krześle. Wyglądało jakby z dupy wychodziła jej trzecia noga XD
Pochwalę nową tablicę głosów, o wiele czytelniejsza jest taka tabelka od tamtego paska informacyjnego.

Awatar użytkownika
Maw
sole survivor
Winners at War: Parvati
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Post autor: Maw »

https://www.rmf.fm/magazyn/news,22747,b ... nikow.html
Mega żałosne zachowanie z ich strony. Konsekwencje być muszą. A mówiliście, że to Justyna źle się zachowywała po swojej nominacji. Ona przynajmniej nikomu nie groziła i nie odstawiała takich cyrków. Naprawdę szkoda, że do programu muszą brać taką patolę, bo inaczej nazwać się tego nie da. A "tanią wywłoką" nie jest Justyna, tylko ta jego Karolinka, która nie ma własnego zdania tylko mu głupio przytakuje cokolwiek by nie zrobił. :D Strasznie tępa dziewczyna. Nie wiem jakim prawem oni się tak o innych wyrażają, ale zrobili z siebie idiotów w TV, a konsekwencje są nieuniknione. :D

bobaas
5th jury member
Kontakt:

Big Brother (Polska)

Post autor: bobaas »

Dramy ciąg dalszy:
Maciej został wezwany do pokoju multimedialnego i pozniej wszystkich wyprosili na dwor oprocz przydupaski i samego Macieja. Zapewne pokazali mu materialy z wczoraj i zostaj wyrzucony z domu. W zwiazku z tym nominowani są obecnie Maciejowa z Wege i Ciepłym. Maciejowa chce podążyć za Maciejem, więc moze się skończyć tak, że na bloku ostaną się ino Wege i Ciepły.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Big Brother - Polska”