Ostatnio udało mi się wkręcić przyjaciółkę w świat Survivor. Obejrzała już Chiny, One World i Philippines, a teraz ogląda Pearl Islands. Ustaliliśmy, że wybiorę jej jakieś kolejne sezony i mam zagwozdkę. Z jednej strony myślałem, żeby polecić jej te, dzięki którym pozna uczestników powracających do FvF i HvV, bo to moje ulubione sezony, a jednocześnie jedne z najlepszych i ogólnie najlepiej oceniane przez fanów. Wiadomo, że najlepiej oglądać chronologicznie, ale chyba nie chcę jej zniechęcać starszymi sezonami, tym bardziej, że i tak pewnie nie obejrzy wszystkich, bo tego jest za dużo, więc myślałem nad Panamą - głównie żeby poznała Cirie i Cook Islands - tutaj to samo z Ozzym, Parvati, Candice, Pennerem, bo oni wszyscy powracają w wyżej wymienionych edycjach (Pennera i tak już kojarzy). Niestety obawiam się, że te sezony nie podejdą jej jak te, które już oglądała. Nie wiem, jakoś wydają mi się mniej ciekawe i powolniejsze. Potem pewnie przyszedłby czas na Gabon lub Samoa i Russell show, dlatego nie wiem czy też da radę przebrnąć przez takie atrakcje XD
Z drugiej strony myślałem, żeby polecić jej jakiś nowszy sezon z samymi nowymi uczestnikami, np. Kaoh Rong, Cagayan albo SDJS, ale wtedy jeszcze trudniej byłoby jej wrócić do tych starszych.
Jaki wg was jest najlepszy sezon do polecenia w takiej sytuacji, tak żeby wciągnąć drugą osobę w Survivor, ale żeby nie zniechęcić?