Survivor 50 - Potwierdzone Informacje

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

Temat, w którym zamieszczamy potwierdzone informacje na temat sezonu.

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Jeff Probst potwierdził, że obsada 50 sezonu programu składać będzie się wyłącznie z powracających graczy.

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Flick
Kontakt:

Post autor: Prus »

Kilka dni temu powiedział także, że mają też sięgać po ludzi, którzy zdebiutowali przed sezonem 40.

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Kontakt:

Widzę, że jest bardzo mało ruchu pod tym tematem i trochę dziwi mnie to, bo to nasz pierwszy sezon z powracającymi graczami od Winners at War (chyba, że zdarzy się ogromny cud i 49 także takim będzie żeby nie nawpychać większości ludzi z sezonów 33-48 do sezonu 50 i tym samym zabierając miejsce osobom od Borneo do Kaoh Rong, które według mnie powinny stanowić większość w sezonie 50 XD). Rozumiem też, że jest rok do rozpoczęcia zdjęć tego sezonu, ale kogo chcielibyście zobaczyć tutaj?

Według mnie powinni (tak jak napisałem wcześniej) obsadzić jak najwięcej ludzi z sezonów 1-32, bo dla znacznej większości to będzie ostatnia szansa żeby wziąć udział, zwłaszcza dla dużej części ludzi z pierwszych 10 sezonów, gdzie najmłodszą osobą jest Jeff Wilson z Palau, który ma 41 lat, czyli według Probsta (przynajmniej biorąc pod uwagę fakt, że w Nowej Erze osoby powyżej tego wieku są już prawie niespotykane) byłby zaliczany do grupy "starszych mężczyzn" XD.

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Odnoszę wrażenie, że sama produkcja jeszcze nie do końca wie jaki motyw przewodni zastosować w tym sezonie. Probst nawet w jednym z twittów sugerował, aby fani podsyłali potencjalne pomysły :D

Nie zdziwię się jeżeli uczestnicy zostaną podzieleni na 3 plemiona bazując na erze w której brali udział. To znaczy, grupa osób pojawiająca się oryginalnie w sezonach 1-19, kolejna grupa osoby z sezonów 21-39 i ostatnia grupa to New Era (41-49).

Awatar użytkownika
Jasasiek
8th jury member
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Jasasiek »

Też myślę, że sami nie wiedzą co będzie motywem 50. sezonu. Żeby ktoś powrócił to:
a) produkcja musi chcieć przywrócić tę osobę,
b) ta osoba musi chcieć w ogóle wrócić,
c) musi być to ktoś na tyle znany i lubiany, żeby widzowie też chcieli powrotu tej osoby (no, powiedzmy w większości, bo wtf powroty się przecież zdarzają)
Teraz jakby się zastanowić, to nie da się utworzyć całego castu z sezonów 41+.
Z 41 ja osobiście chciałbym powrotu Shan, Tiffany i Eriki, może Sydney, ale nie wyobrażam sobie, żeby realnie miał ktoś wrócić z tej edycji poza Xanderem, ewentualnie Ricardem. Ludzie do tej pory nie pogodzili się z wygraną Eriki, a patrząc na jej edit, to produkcja też nie, więc o powrocie nie ma mowy XD Shan była kontrowersyjna i krążą plotki, że to z jej powodu nie ma już nagrań z Ponderosy, więc też nie wróżę powrotu. Tiffany w oczach ludzi od castu jest pewnie uważana za zbyt starą. Deshawn, Liana, Evvie - no nie widzę tego, pozostaje Ricard, Xander. Z reprezentacją sezonu 42 mogłoby być lepiej: Maryanne, Omar, Lindsay, nawet Mike, Tori czy Jonathan pewnie też mogliby być brani pod uwagę. Chciałbym powrotu Jenny, ale raczej jest już zapomniana i nie będzie ich obchodzić losowy 3rd boot. Z 43 nie chciałbym powrotu nikogo, ale myślę, że Jesse i Cody mają zaklepane miejsce, nie zdziwiłbym się też powrotem Karli. Z sezonem 44 jest podobnie, ale będą to Carson i Carolyn. Z 45 pewnie Kaleb, Emily, Austin, może Dee, Katurah, Jake. Z 46 najprędzej Charlie, Venus i Q, może Kenzie.
Nie wydaje mi się, że wystarczy tyle osób, nawet gdyby w edycjach 47-49 było nagle po 5 ewentualnych osób do powrotu xd Muszą sięgnąć po kogoś ze starszych sezonów. Tylko pytanie czy znowu zwrócą się do Sandr, Robów, Tonych i Parvati, czy może podejdą do sprawy bardziej oryginalnie. Ja bym wolał, żeby wróciły osoby, które brały udział w programie maksymalnie dwukrotnie i żeby były to osoby, które miałyby szanse jeszcze rzeczywiście coś ciekawego pokazać. Pierwsi lepsi ludzie: Peih-Gee, Ami, Chris D., Kass, Trish, J'Tia, Jaclyn, Cydney, Earl, Todd, Vecepia, Cao Boi, Shane, Crystal i Ken, Christine z South Pacific, Natalie i Bolton i Cole, Angelina, Chrissy.
Obrazek

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Winners at War: Tony
Survivor AU All Stars: David
Kontakt:

Post autor: tombak90 »

No z tymi chęciami do powrotu, to w nowej erze mają znacznie prościej. Rekrutują głównie oszołomów, dla których program jest całym życiem, codziennie ćwiczą na ickowych torach przeszkód zbudowanych na działce i zrobiliby wszystko, żeby ponownie móc powąchać Jeffowi skarpetki. A potem iść noskiem tak jeszcze trochę wyżej i wyżej...

Jeśli faktycznie nie będą się ograniczali do S40+, to bardzo jestem rad, ale nie łudźmy się, że srjuery nie będzie zdecydowana większość. Chociaż paradoksalnie może to i dobrze, bo jeśli kogoś lubię, to wcale nie jestem pewien, czy chciałbym go zobaczyć w nowoerowej narracji. Gdyby mieli przywracać Corinne, Abi, czy Russella po to, żeby smarkali, opowiadali o traumach i bili wszystkim brawo z jurorskiej ławy, no to błagam, miejmy my rozum i godność człowieka.

A to machnijmy sobie typerka przy piąteczku. Zatem wieszczę, że wystąpią:

:arrow: Jedna mordka odkopana z takiej typowo surwostarożytności na zasadzie S 1-7. Może być nawet jakiś totalny kasztan, bo w tym przypadku grunt to efekt upływu dwóch dekad. Może być też ktoś, kto już powracał w S 8, bo to już i tak zamierzchłe dzieje, pamiętane tylko przez najstarszych górali. Strzelę totalnie na oślep - Lex.
:arrow: Jeden multi-olstars typu "jak coś, to dzwońcie", niech będzie Sandra, o ile odnajdzie się jeszcze jakoś w tym potęgującym różu.
:arrow: Stawiam max cztery sloty dla pozostałych S40-, przy czym skupią się tu już na pewno na nieszczęśnikach z S 35-39, którzy nie będąc zwycięzcami, nie mieli jeszcze szansy by wepchnąć nosa ponownie. Powiem: Devens, Christian, Angelina, Domenick. Ogólnie myślę, że jeśli ktoś jest powiedzmy z sezonów 9-30, nie wygrał i nie powrócił jeszcze do tej pory, to już mleko, bo go telemotłoch nie pamięta, a dla fanów Jeff przecież tego nie robi, no halo. Więc żadne tam Kristinzsołtpacifik, uspokójcie się.
:arrow: Jeśli chodzi o srjuerę, to pomnijmy, że przed nami jeszcze trzy ekscytujące sezony pełne ikonicznych bohaterów, od których osiusiamy sobie wszyscy rajtuzki. Dajmy dla nich przynajmniej pięć miejsc. Zostaje dziewiątka z S 41-46. Moje czarne konie to w tym przypadku: Shan (hmm), Maryanne (tfu), Omar (yay), Cody (pff), Carolyn (yay), Austin (ok), Emily (tfu), Charlie (niah). I nie, z góry uprzedzam, że nie powróci Venus, ponieważ Venus szczeknęła na Marię na odchodnej radzie, że aż ta zaliczyła potem wyjca na kamyczku i jestem więcej niż pewien, że według nowoerowego Jeffa było to bajdzio bzitkie, stąd też kara w postaci editu chwasta w post mergu i zapewne także wilczego biletu.
:arrow: Last but not least, nie zapomnijmy też o przynajmniej jednym, obowiązkowym przy każdych olstarsach wyborze totalnie z mongolskiej czapy, czyli o kimś, kogo wszelkie algorytmy, delty i pitagorasy kazałyby raczej wskazać w top 10 najmniej prawdopodobnych osób do powrotu, no ale akurat jebnął z Jeffem dwa szoty więcej na ostatnim after party, albo gzi się z jakimś łebkiem z produkcji. Machina losująca startuje, szuruburuburu, padło mi na Helen z S44.

I voila, kuponik wysłany. Czekamy na 2026.
"Dziś prawdziwych villainów już nie ma..."

Rider Girl
7th voted out
Kontakt:

Post autor: Rider Girl »

Fani będą głosować na niektóre elementy co będą w tym sezonie

https://ew.com/survivor-50-fans-vote-on ... e-11684537

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Kontakt:

Dziś Probst powiedział, że 26 dni vs. 39 dni nie będzie częścią głosowania, bo mają już umowę z Fiji i nie ma mowy o większej liczbie dni XDDD.

Kolory plemion to coś, co mnie strasznie irytuje od sezonu 43. Mamy na zmianę Czerwony-Niebieski-Żółty, albo Zielony-Pomarańczowy-Fioletowy. Mam nadzieję, że to będzie głosowanie na indywidualne kolory, a nie z góry narzucone kombinacje.
Dla mnie najlepiej sprawdziłoby się:
Różowy vs. Błękitny/Czarny/Brązowy/Zielony ze Złotym/Żółtym połączeniem (bo nie było od Game Changers).

Brak ryżu to spisek Probsta i produkcji, żeby udowodnić, że Nowa Era (26 dni) jest o wiele trudniejsza od starego Survivora (nie jest). Ja uważam, że jeden worek powinni mieć od początku gry.

Mam nadzieję, że w końcu uda się wywalić to bezsensowne rozpalanie ognia podczas F4.

Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Ja mam nadzieję (złudną nadzieję), że produkcja pozwoli widzom zdecydować czy finałowa rada to F2 czy F3.

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Kontakt:

Probst nie przepada za F2 i powiedział, że przy Finałowej dwójce, ewentualny zwycięzca może zaciągnąć kogoś do finału i zmiażdżyć go/ją głosami, co jest bez sensu. Gdy było F2, to w bardzo dużej części zwycięzcy zdobywali tylko o jeden głos więcej niż współfinalista, a przy F3 mieliśmy tylko jedną taką sytuację w Survivor: Nicaragua. Ale byłoby miło, bo ostatnie F2 mieliśmy 20 sezonów temu.

I wyszło to czego się spodziewałem, że jeśli chodzi o kolory, to będą to z góry narzucone kombinacje. Oni nawet nie potrafią jakiejś niespotykanej kombinacji kolorów zrobić XD.

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Kontakt:

W środę po finale ma być oficjalne ogłoszenie obsady przez CBS. Możliwe, że nawet będą wylatywać w czwartek.

Edit: Jednak w środę, 28.05 XDD

Awatar użytkownika
Jasasiek
8th jury member
Kontakt:

Post autor: Jasasiek »

Obrazek

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

Awatar użytkownika
CH23
6th voted out
Kontakt:

Post autor: CH23 »

Szybka ocena potwierdzonego castu. 6/10
Za dużo osób grających w ostatnim czasie : Joe, Kamilla, Kyle(s48) Rizo?, Savannah?(s49). Jedna z każdego sezonu by wystarczyła.
Dużo osób wygląda jakby byli dowołani dosłownie last minute: Jak właśnie powyższa piątka oraz Tiffany, Mike.
Porażka to kolejna szansa dla: Aubry(ile można), Kyle(dopiero co wygrał), Charlie(lepiej w second chance)
Jestem ciekawy graczy z starszych edycji: Coach, Steph, Ozzy, Colby, Jenna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Survivor 50”