S48E06 "Doing the Damn Thing"

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

Premiera: 2 kwietnia 2025

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: Umbastyczny »

Całkiem ok odcinek, ale taki trochę bez emocji.

Przed połączeniem mieliśmy jeszcze wytłumaczenie co się wydarzyło na ostatniej radzie. Fajnie, że wytłumaczyli jak doszło do eliminacji Bianci i skąd wziął się głos Chrissy na nią. W sumie trochę nawet zabawne, że Justin odpadł, bo zataił przed Cedrekiem, że stracił głos, a Bianca odpadła, bo wygadała Cedrekowi, że straciła głos.

Ten sojusz "lojalnych zadaniowców" brzmi ciekawie, ale nie wydaje mi się, żeby długo w nim wytrwali. Choć skład mają fajny, David to jeden z moich ulubieńców, a pozostałych też lubię - Joe, Eva, Shauhin i Kyle. Całkiem ok grupa.

Kamilla znalazła się poza tym układem, ale myślę, że przede wszystkim Kyle, ale i David będą ją chronić. Mam nadzieję, że też oryginalni sojusznicy pomogą Chrissy, którą jakoś polubiłem bardziej.

Star pokazuje się z coraz lepszej strony. Po oddaniu HI Evie, teraz pewnie zacieśniła te więzy, mówiąc jej i Joe o planach Charity. W sumie jakąś też się odkupiła w moich oczach i chciałbym jeszcze zobaczyć co może wymyślić.

Mary wydaje się budować pozycję i wkręcać w różne relacje, mam nadzieję, że jej się uda jeszcze pograć. Sai jest w kiepskiej pozycji, nikt jej nie ufa i nikt nie chce z nią grać. Do tego ten głos z dupy na Cedreka... Sam Cedrek - jego zasługa, że Bianca odpadła, ale wciąż jakoś nie mogę go polubić.

Mitch - też za nim nie przepadam, teraz stracił najbliższą sojuszniczkę, zobaczymy co dalej wymyśli.

Charity - trochę bez emocji, bo od kilku epów było wiadomo, że jest w kiepskiej sytuacji. Brakowało jej relacji/sojuszy - poza Mitchem nie umiała stworzyć więzi z nikim, ani w oryginalnym plemieniu, ani w przemieszanym. Do tego zbyt pewna siebie, trochę arogancka - dobrze, że poleciała.

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Flick
Kontakt:

Post autor: Prus »

Taki sobie odcinek i jakoś niezbyt mnie porwał.

Charity mi nie szkoda, bo nie pokazała w tym sezonie prawie nic. Spodziewałem się, że będzie tym wielkim villainem jakim zapowiadała, a tak naprawdę to miała zero samoświadomości i nie zrobiła nic ciekawego. Jedyny plus ode mnie to za to, że na końcu wspomniała o celowaniu w Eve.

Gdybym był w tym programie, to również celowałbym w Eve, ale może nie jest to jakieś miarodajne, bo jej nie lubię XD.

Ogólnie ten sojusz "silnych" mnie żenuje. "Honor, Loyality and Integrity" - szkoda tylko, że David nic z tego nie okazał jak kłamał Charity przez cały odcinek lol.

Kibicuje najbardziej: Kamilla, Mary, Kyle, Sai
Reszta poza Evą może sobie być, a samej Evie nadal życzę odpadki (najlepiej z idolem w kieszeni).

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

Mam podobne odczucia. Niby dużo się działo. Połączenie, szukanie przewagi, podwójne zadanie, pomieszanie ludzi i sojuszy, cele, rada. Ale jakieś to nudne było. Niestety ale ten cast w większości jest dla mnie przezroczysty i moje wciągnięcie w historię jest tak małe, że nawet nie chce mi się komentować.

Odpadła Charity, która bardzo źle grała socjalnie i miała zero samoświadomości, jak jest odbierana.

Jeśli miałbym wskazać faworytów na tym etapie, to będą nimi Mary, Kamila, Kyle i Shaughin. No Star się odkupia w moich oczach, ale osobowościowo, nie jako gracz. Ten nowo powstały sojusz mięśniaków + Eva też mam nadzieję, że się rozleci, bo jakby mieli pagongować innych i pieprzyć o uczciwości i lojalności przez kolejne 6 odcinków, to tego nie dałoby się oglądać.

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Survivor 48”