Survivor 50 - Spoilery

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Survivor 50 - Spoilery

Post autor: Jack »

Temat ze spoilerami dotyczącymi przebiegu sezonu. Czytasz na własną odpowiedzialność.

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Survivor 50 - Spoilery

Post autor: ciriefan »

Zaczęły pojawiać się pierwsze spojlery, który wyglądają w miarę wiarygodnie (potwierdzane przez kilka źródeł). No ale mogą to być też kompletne bzdury ;)

Najpewniejszą informacją wydaje się być to, że w 1 odcinku mamy medical młodego chłopaka z Nowej Ery. Prawdopodobnie jest to Kyle, gdyż podobno był widziany w szpitalu w USA (wymagał operacji). Jego konto na social mediach zaczęło też obserwować inne osoby w trakcie gry.

Od dłuższego czasu krąży też plotka, że na pierwszej radzie odpadła Emily. Pojawia się to już w większej ilości źródeł - ale może to tylko plotka, która staje się "prawdą" a wcale nią nie jest?

Wg plotek też Christian jest jednym z pierwszym wyeliminowanych.

Sprawy mogą zapowiadać się dobrze dla Cirie, a to dzięki jej synowi Jared'owi (tym, co grał z nią w BB). Otóż Jared dostał na twitterze pytanie, czy będzie na wizycie rodzinnej Cirie, na co on odpisał, że tym razem na wyspę poleciał jego brat. Post został później skasowany (zapewne CBS interweniowało). Świadczy to prawdopodobnie o tym, że Cirie dotarła do połączenia. Oczywiście istnieje opcja, że jest jakieś Redemption Island albo Edge of Extintion, ale to mało prawdopodobne przy 26 dniach z 24 osobami. Jest też opcja, że osoby pre-merge, które tym razem zostają na Ponderosie, aby uniknąć spojlerów, dostaną też wizytę bliskich (tak jak Sandra w S40).

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Kontakt:

Survivor 50 - Spoilery

Post autor: ciriefan »

CBS dało dupy XD Trzymali graczy na Fidżi, żeby uniknąć spojlerów tylko po to, żeby następnie pre-jury wróciło innym samolotem dzień wcześniej. Pewnie nie sądzili, że to info wycieknie, ale wyciekło i niektórzy fani udali się na lotnisko i porobili zdjęcia. Wg przecieków mamy 10 osób pre-merge i 14 osób post-merge (11 jury i 3 finalistów).

11 osób, co do których jest pewność dotarcia do jury, bo są zdjęcia z lotniska, to chronologicznie:
- Stephenie
- Cirie
- Ozzy
- Coach
- Aubry
- Rick
- Jonathan
- Dee
- Tiffany
- Joe
- Rizzo

Źródło spojlerów od swoich źródeł ma info (ale nie ma zdjęć z lotniska), że w final 14 znaleźli się też:
- Chrissy
- Christian
- Emily

W pre-jury odpadli więc:
- Jenna
- Colby
- Mike
- Angelina
- Charlie
- Q
- Genevieve
- Kyle
- Kamilla
- Savannah

Nie jest to najgorsze moim zdaniem. Cieszy to, że sporo osób "Old School" zaszło do jury i nie zostali wymiecieni jak w 40. Większość osób w pre-merge to Nowa Era. Wiele osób, którym nie dawałem szans, a które lubię (Cirie, Steph, Dee, Emily) dotarło do jury. Najbardziej boli mnie wczesna odpadka Angeliny oraz Kamilli, w mniejszym stopniu Genevieve i Jenny. Martwi mnie z kolei, że daleko zaszli Rick, Joe, Coach i Chrissy, za którymi aż tak nie przepadam. Dodać do tego Ozzy'ego i mamy za dużo kolesi z cyklu "uczciwość i lojalność", mieliśmy ostatnio taki sezon i nie chciałbym powtórki, bo to byłby dramat. Wszystko zależy, jak to się potoczyło w tym F14.

Według spojlerów 3 facetów wróciło do USA wcześniej w trakcie filmowania - Kyle, Mike i Q. Kyle musiał wrócić ze względu na konieczność operacji po swoim medicalu. Nie wiadomo, czemu Mike i Q wrócili z nim, ale wygląda na to, że cała trójka odpadła bardzo wcześnie.

Jeśli chodzi o zdjęcia, trudno wiele powiedzieć, ale wygląda na to, że Joe, Coach, Tiffany i Cirie znacząco schudli. Dee i Stephenie też zapowiadają się na end game, ale pozory mogą mylić i różnie organizmy reagują.

Podsumowanie obrazkowe:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Maw
sole survivor
Winners at War: Parvati
Kontakt:

Survivor 50 - Spoilery

Post autor: Maw »

Według mnie dobrze się zapowiada, zwłaszcza jak na All Stars. Zwłaszcza, że nie spodziewałem się Cirie i Dee w merge, ale jednak widać, że dobrzy gracze zawsze sobie poradzą. Bardzo mnie też cieszą Aubry i Chrissy, bo Aubry jako last minute replacement raczej nie pre-gamingowała i bałem się, że jej to zaszkodzi, a o ile na początku obstawiałem, że Chrissy zajdzie daleko (jedna z najbardziej dominujących kobiet w zadaniach) o tyle jak zaczęły napływać te plotki nikt o niej nie wspominał, więc miła niespodzianka.

Jak dla mnie to jedyna naprawdę duża strata to Angelina, która razem z Cirie jest najbardziej entertaining osobą z całego castu. Bardzo szkoda, zwłaszcza, że czekałem na jej powrót tyle lat, ale wierzę, że pomimo swojego krótkiego pobytu i tak zostanie zapamiętana.

W sumie Jenna nie była jakimś dużym charakterem w obu jej sezonach, bardziej ludzie jej kibicowali ze względu na to, że jest z S1, więc jakoś bardzo nie jest mi jej szkoda, a Colbiego nie wiem czemu niektórzy spodziewali się w merge. Dla mnie po tym co pokazał w HvV to był jeden z najbardziej oczywistych picków do wczesnej odpadki.

Jest dobrze, ale zobaczymy jak potoczy się merge.

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Flick
Kontakt:

Survivor 50 - Spoilery

Post autor: Prus »

Śledziłem wczoraj na bieżąco jak ktoś z sucks buszował na baggage claim w LAX XD, ale poszedłem spać, zanim poznaliśmy ostatnią osobę, która była w tym samolocie. Cały czas liczyłem na Genevievie, ale wczesna odpadka Chrissy również byłaby dla mnie słaba.

Samej Gene kibicowałem najbardziej z całego castu, bo po 47 jest jedną z moich ulubionych uczestników w tym programie, ale będę tłumaczył sobie jej wczesny exit tym, że była pewnie największym zagrożeniem. Jenny i Angeliny jest mi także bardzo szkoda. Także jest mi szkoda Kamilli, Q i Colby'ego (nie to, że go jakoś bardzo lubię, czy coś). Kyle ma zostać ewakuowany jakoś po pierwszej radzie. Współczuję mu, że po wygranej powrócił i od razu odpadnie przez takie coś.
ogólnie całe to pre-merge będzie dla mnie osobiście słabe, bo nie ma tutaj żadnej osoby, której bym nie lubił (poza Savannah, której nie znamy), choć jestem w stanie zaakceptować odpadkę Mike'a i Charlie'go.

Jeśli chodzi o merge to mam mieszane uczucia. Będę kibicował Cirie, Dee, Steph, Emily, Coach'owi, Tiffany i Chrissy. Rizzo to jedna wielka niewiadoma, a Christian i Ozzy są mi zupełnie obojętni. Za to pozostała czwórka (Aubry, Devens, Joe i Jonathan) są osobami, których absolutnie nie lubię i mam nadzieję, że będą jurorami numer 1, 2 i 3. Joe faktycznie bardzo schudł, więc nie liczę na miejsce niższe niż 6, ale oby tego nie wygrał. Sam fakt, że Aubry zastąpiła Amandę sprawia, że robi mi się słabo XD. Jerri i Abi-Maria bardzo głośno mówiły, że chcą wziąć udział, a wybrali laskę, która w swoim drugim sezonie była zupełnie bezużyteczna, a w kolejnym się ośmieszyła tylko. O Devensie nie będę wspominał nic więcej, bo nie lubie go najbardziej z całego tego zgromadzenia.

Jeśli chodzi o inne rzeczy związane z tym sezonem, to Eliza próbowała wmówić Cirie przed wylotem, że Steph na nią poluje, ale chyba nie miało to jakiegoś wpływu na ich grę, gdyż obie prawdopodobnie dotrwają do Endgame.

Potencjalny spojler do 49???
Także SU na Sucks powiedział, że Savannah zastąpiła Maryanne na bardzo późnym etapie castingu. Biorąc pod uwagę, że Maryanne to zwycięzca, Savannah może wygrać 49. Rizzo podobno zastąpił Andy'ego btw.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Survivor 50”