S49E03 "Loveable Losers"

Premiera: 24 września 2025
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

S49E03 "Loveable Losers"

Post autor: Jack »

Premiera: 8 października 2025

Awatar użytkownika
Prus
7th jury member
Winners at War: Michele
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

S49E03 "Loveable Losers"

Post autor: Prus »

Ogólnie ta akcja z wężem była pojebana XD. Ja rozumiem, że kamerzyści nie nagrywają jednej osoby cały czas, ale jestem ciekaw, czy ktokolwiek zauważył tego węża wcześniej. I jeśli tak, to czemu nie zareagowali? Tak, czy siak, szkoda, że takie coś się stało, ale chyba ostatecznie nic Jake'owi nie jest i raczej nie słyszałem o żadnych komplikacjach. Pewnie zostanie zaproszony do jakiegoś przyszłego sezonu (coś jak Bruce w 45).

Niebiescy zostali w dwójkę. Trochę mi ich szkoda, bo dopiero to był trzeci odcinek, ale w końcu będziemy mieli przemieszanie do dwóch plemion. No chyba, że zrobią 5-5-4, co by mnie wcale nie zdziwiło XD.

Niebieski idol wraca do obiegu, żółty jest w posiadaniu MC. Jestem ciekaw co się stałoby gdyby MC została zmieniona do niebieskiego plemienia. Czy jeśli przegra u niebieskich, to będzie mogła poszukać go w ich obozie? Czy jej idol już całkiem przepadnie? XD

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Winners at War: Yul
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

S49E03 "Loveable Losers"

Post autor: Umbastyczny »

Wymęczył mnie ten odcinek.

Akcja z wężem była dziwna i nie do końca rozumiem co się wydarzyło. OK, ukąsił go ten wąż, lekarze stwierdzili, że nic się nie stało, bo wąż nie wpuścił mu jadu, ale i tak go ewakuowali... I jako argument jest narażenie na stres i brak jedzenia xD No... jakby na tym polega ten program. No i to, że Jake tak nagle odleciał... to co? To był atak paniki? Na początku wydawał się nie przejmować w ogóle, że go wąż ugryzł - oczywiście potem mógł spanikować, ale jakoś cała ta historia mi się nie spina. Mam wrażenie, że to było groźniejsze niż nam pokazano, bo nie bardzo rozumiem czemu nie mógł wrócić na wyspę, skoro zdaniem lekarzy nic mu się nie stało.

Fanem Jake'a nie byłem. Dobrze, że nic mu nie jest, ale płakał po nim nie będę.

Męczące jest to, że mamy kolejny "disaster tribe", bo zbierają za dużo czasu antenowego. Po 3 odcinkach serio mało wiemy o żółtych i czerwonych - w tym epie większość ich akcji krążyła wokół przewag. Raz na kilka sezonów było nawet fajnie mieć takie plemię przegrywów, ale jak mamy takie coś co sezon, to jest to męczące. A mam wrażenie, że produkcja chce na siłę wykreować taką sytuację.

No i mogę narzekać na nudny/słaby cast, ale tak naprawdę o 12 osobach wciąż ciężko cokolwiek powiedzieć.

Jeremiah - był ok, ale nic szczególnego nie pokazał.

Sophi - dobrze rozegrała tę radę. To ona przekonała Alexa do siebie i jednocześnie wyczuła, że i tak zagra HI, więc zagłosowała na Jeremiaha.

Alex - stracił HI, ale w sumie się nie dziwię.

Póki co najciekawszą postacią sezonu jest wąż jadowity, który okazał się ciekawym villainem, zrobił dobry blindside i zaserwował niezłą dramę.

Diretto
4th voted out
Kontakt:

S49E03 "Loveable Losers"

Post autor: Diretto »

Jak tylko zacząłem oglądać odcinek to liczyłem w duchu że niebiescy nie mogą dzisiaj przegrać po raz trzeci. Przecież została ich tylko czwórka i ta czworka musi zajść dalej XD A godzinę później z czwórki zrobiła sie dwójka 😂 Nie byłem fanem Jake'a, wręcz mnie typ irytował, no ale odejść w taki sposób to mega pech.

Szkoda mi bardzo Jeremiah. Bawił mnie trochę. Wolałem aby ktokolwiek z pozostałej dwójki odpadł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Survivor 49”