S14E18 "On the Rocks"
- Jack
- sole survivor
- Kontakt:
- Umbastyczny
- sole survivor
- Survivor 50: Cirie
- Survivor 49: Sage
- Kontakt:
S14E18 "On the Rocks"
Zrobił nam się podział 4 vs. 4. Jackson po zdradzie sojuszu i wywaleniu Bena został doklejony automatycznie do Simona, Keeley i Brooke.
No i inni zaczęli mu wytykać, że to nie był jego big move tylko właśnie ruch pozostałych, którzy go wykorzystali.
Wszyscy mieli raczej nastawienie 4 vs. 4 i lecimy z kamieniami.
Sceny z nagrody, eh, no niech sobie będą. Zaskoczyło mnie, że finalnie Loz nie została tam zabrana. I dobrze zobaczyć Simona w takiej ludzkiej, niesupermańskiej sytuacji.
Pomysł z kobiecym sojuszem, niby ok, ale zrozumiałe, że każdy duet wolał wyeliminować faceta z tego drugiego sojuszu. Pomysł Keeley i Brooke, żeby zagłosować na Loz w formie ochrony - też ciekawe to było i moim zdaniem miało sens.
No i potem Brooke nagle przeskoczyła, równie dobrze mogła to zrobić w pierwszej rundzie, nie wiem po co było czekać do dogrywki, tym bardziej, że to ona miała HI i nie musiałaby losować kamieni. Z jednej strony rozumiem, że Simon jest dla niej zagrożeniem zadaniowym, ale liczenie, że teraz wygra każde zadanie o immu jest chyba zbyt optymistyczne (mimo mojego dużego uznania do jej formy zadaniowej). Może uda jej się jeszcze na pewnym etapie coś zrobić z tym damskim sojuszem - choć na miejscu Loz czy Sally nie widzę sensu eliminacji Camerona, gdy w grze jest Brooke...
No i inni zaczęli mu wytykać, że to nie był jego big move tylko właśnie ruch pozostałych, którzy go wykorzystali.
Wszyscy mieli raczej nastawienie 4 vs. 4 i lecimy z kamieniami.
Sceny z nagrody, eh, no niech sobie będą. Zaskoczyło mnie, że finalnie Loz nie została tam zabrana. I dobrze zobaczyć Simona w takiej ludzkiej, niesupermańskiej sytuacji.
Pomysł z kobiecym sojuszem, niby ok, ale zrozumiałe, że każdy duet wolał wyeliminować faceta z tego drugiego sojuszu. Pomysł Keeley i Brooke, żeby zagłosować na Loz w formie ochrony - też ciekawe to było i moim zdaniem miało sens.
No i potem Brooke nagle przeskoczyła, równie dobrze mogła to zrobić w pierwszej rundzie, nie wiem po co było czekać do dogrywki, tym bardziej, że to ona miała HI i nie musiałaby losować kamieni. Z jednej strony rozumiem, że Simon jest dla niej zagrożeniem zadaniowym, ale liczenie, że teraz wygra każde zadanie o immu jest chyba zbyt optymistyczne (mimo mojego dużego uznania do jej formy zadaniowej). Może uda jej się jeszcze na pewnym etapie coś zrobić z tym damskim sojuszem - choć na miejscu Loz czy Sally nie widzę sensu eliminacji Camerona, gdy w grze jest Brooke...
- ciriefan
- sole survivor
- Kontakt:
S14E18 "On the Rocks"
Rozczarowanie. Odcinek ogólnie był spoko, ale tak budowali ten wątek losowania kamieni i było to nawet dosyć ekscytujące, bo to dzieje się tak rzadko. No i co? Z wszystkich osób to weteranka, która na dodatek miała immunitet, zmieniła głos na Simona. Kompletnie nie rozumiem tego ruchu. Gdyby Keeley lub Jackson stchórzyli, miałoby to sens, że nie chcieli losować, ale Brooke, która była bezpieczna? Czy może wymyśliła plan, że wygra każdy immunitet bez Simona? Bo to byłoby bardzo naiwne myślenie z jej strony. No moja faworytka dotychczasowa, a tak mnie rozczarowała. Nie wiem, co mam o tym myśleć.
Simona szkoda. Nie jest może najwybitniejszym graczem, ale mocno go lubię i sądzę, że dobrze pokazał się w tej edycji. Jak dla mnie może wrócić i kolejny raz.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Simona szkoda. Nie jest może najwybitniejszym graczem, ale mocno go lubię i sądzę, że dobrze pokazał się w tej edycji. Jak dla mnie może wrócić i kolejny raz.

-
Saw
- runner up
- Survivor 49: Sophie
- Kontakt:
S14E18 "On the Rocks"
Odcinek bardzo fajny. Choć szkoda, że nie odbyło sie losowanie kamieni. Tak rzadko ludzie ryzykują, a tutaj była idealna okazja.
Jestem w szoku że Simon odpadł i że to Brooke przeskoczyła i to w dogrywce...
Simona mi strasznie szkoda
Naprawdę mocno sie odkupił w tym sezonie. Świetny w zadaniach, strategicznie też dawał radę. Nie był to juz ten sam gracz co sie motał strasznie i można bylo nim manipulowac jak dzieckiem. W końcu dorósł i zaliczył bardzo udany występ. Aż zaczynałem w nim dostrzegać zwycięzcę, a tu taki klops. Ale jeszcze wiecej zyskał w moich oczach, uwielbiam gościa i jesli bedzie okazja to go chętnie zobaczę po raz czwarty.
Nie wiem kompletnie co odwaliła Brooke
Jeszcze zrozumiał bym Jacksona i Keeley, ze by spanikowali i nie chcieli ryzykować kamieni. Ale Brooke mogla siedziec spokojnie, chronił ją immunitet. Miała komfortowa sytuacje i mogla obserwowac wszystko z boku. A tak jej ruchem doprowadziła do straty ważnego numerka w jej sojuszu... Ja rozumiem że Simon byl wielkim zagrożeniem w zadaniach, ale no bez przesady. Nie widze wersji ze Brooke wygrywa wszystkie zadania i dostaje się do finału. Więc to kompletna głupota. Simona tez dobrze byłoby zostawic jako tarcze. A tak to teraz została jako jedyna z powracających i będzie miala jeszcze większy cel na plecach. Oj Brooke Brooke nie popisałaś się. Plus za znalezienie HI na nagrodzie. Oby lepiej udało sie go spożytkować.
Świeżaki wygrali pojedynek dwóch sojuszy i brawa dla nich. Na pewno na plus ze trzymali sie planu od poczatku i byli zdecydowani na kamienie. Drugi sojusz nie był już taki chętny na to, ale nie miał wyboru. Były próby urobienia Camerona ale ten znów tylko dawał złudne nadzieje. Loz ciekawie wyskoczyła z sojuszem kobiet. Brooke i Keeley byly zainteresowane, ale zadna ze stron nie chciala eliminacji faceta ze swojej grupy.
Jestem w szoku że Simon odpadł i że to Brooke przeskoczyła i to w dogrywce...
Simona mi strasznie szkoda
Nie wiem kompletnie co odwaliła Brooke
Świeżaki wygrali pojedynek dwóch sojuszy i brawa dla nich. Na pewno na plus ze trzymali sie planu od poczatku i byli zdecydowani na kamienie. Drugi sojusz nie był już taki chętny na to, ale nie miał wyboru. Były próby urobienia Camerona ale ten znów tylko dawał złudne nadzieje. Loz ciekawie wyskoczyła z sojuszem kobiet. Brooke i Keeley byly zainteresowane, ale zadna ze stron nie chciala eliminacji faceta ze swojej grupy.