S14E23 "You Know I've Got You"

Premiera: 23 lutego 2026
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack
sole survivor
Kontakt:

Post autor: Jack »

Premiera: 13 kwietnia 2026

Awatar użytkownika
Umbastyczny
sole survivor
Survivor 50: Cirie
Survivor 49: Sage
Kontakt:

Post autor: Umbastyczny »

Męczę tę końcówkę. Odcinek dość nijaki przez pierwsze 90%. Niby mieliśmy dużo emocji, bo wizyty rodzin, niby wymagające zadanie, ale jakoś mnie to nie rusza, jak wszystkie duże osobowości już odpadły i zostały w grze editowe "płotki".

Jedynie na koniec mnie trochę zaskoczyło, że Caleb wywalił Loz, ale w sumie mogę zrozumieć jego argument.

Loz - bardzo ją polubiłem, grała under-the-radar. Ja doceniam to nawet, ale myślę, że na australijskie jury to mogłoby być za mało. Edit miała za słaby jak na miejsce i znaczącą rolę.

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

Odcinek zbędny. Niby plusem było to, że nie było dodatkowego odcinka bez eliminacji, ale w efekcie robienie dodatkowego epa na final 3, gdzie zadanie jest rozciągnięte na 35 minut (łącznie z wizytą bliskich) no to trochę przesada. Zadanie było mordercze i szacun dla nich wszystkich. Finałowy głos faktycznie zaskoczeniem. I tutaj pojawia się pytanie - czy Loz faktycznie była zagrożeniem, a my tego nie widzimy, bo edytorzy zrobili z niej tło? Czy może jednak Caleb popełnił błąd? No zobaczymy. Loz wydaje się spoko, ale z takim editem było wiadomo, że nie ma co jej kibicować, aczkolwiek obstawiałem, że po prostu dostanie w dupę na finałowej radzie, a tu zonk.

Obrazek

Saw
runner up
Survivor 49: Sophie
Kontakt:

Post autor: Saw »

Dobry odcinek. Jak dobrze że nie wymyślano wcześniej jakiś zbędnych przedłużeń sezonu, tylko po prostu finał rozdzielili na dwa odcinki. Oczywiście pojawienie się bliskich to dla mnie zawsze nudny moment i tym razem też tak było. Ale później zadanie tak mnie pochłonęło, że po prostu woooooow. Wcale mi nie przeszkadzało że trwało prawie cały odcinek. Australia zawsze potrafi stanąć na wysokości i postawi na coś klasycznego ale niezwykle wyczerpującego. To zadanie to był sztos i emocje które mu towarzyszyły były epickie. Dla całej trójki wielki szacun że tak długo wytrzymali. Walka Jackosna ze swoimi słabościami to było coś nieprawdopodobnego. Mnie takie akcje nie wzruszają, ale tym razem było inaczej i uroniłem kilka łez. Walczył tutaj jak jakiś Rambo. Natomiast Caleb nie dał sie namówić Loz na oddanie immunitetu i walczył do samego końca. Pochwalam, skoro czuł że jeszcze da radę na tym stać to nie ma co ryzykować.

No i rada zakończyła się szokującym wynikiem. Pomyślałem sobie że fajnie byłoby zobaczyc batalię chłopaków w finale, bo Loz to będzie zwykły pionek do zbicia i poniesie zdecydowaną porażkę. A tu szok bo finał, którego chciałem sensacyjnie dojdzie do skutku. Czy Caleb zrobił dobrze? No na 90% Loz ograł by w finale. Choć też nie wiadomo jak edit by ją pokazał gdyby rzeczywiscie była rywalką finałową. Już była starsza pani, ktora miala fatalny edit i też wygrałaby gdyby znalazła się w finale... Choć po reakcjach jury oczywiste było że to Loz miala byc rywalką łatwą do ogrania. Z Jacksonem będzie dużo trudniej. Ale na pewno na korzyść Caleba działa fakt że wziął mocniejszego rywala. Mieli oni też jakis tam mały konflikt więc jego finał przypadnie na ostatnią radę. No zapowiada sie to interwsująco. Caleb jak to przegra brdzie mógł sobie pluć w brodę. Jak jednego i drugiego lubię. Nieco bardziej jestem za Calebem. Podoba mi się to że kompletnie nie wiem ktory może to wygrać.

Loz sama jest sobie winna. Uratowała Caleba rundę wcześniej a ten ją teraz wydymał. Gdyby trzymała się planu to możliwe że byłaby w finale, bo podejrzewam że pokonałaby Sally w tym zadaniu. No cóż babka ogólnie spoko. Słaby edit jak na tak ważną osobę. No ale to nie pierwszy i nie ostatni raz u kangurów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Australian Survivor: Redemption”