Dancing With The Stars. Taniec z Gwiazdami

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Dancing With The Stars. Taniec z Gwiazdami

Post autor: ciriefan »

Odcinek 5

Nadrabiam po urlopie i trochę do tego podszedłem niechętnie, bo nie cierpię odcinków rodzinnych. Ten jednak był naprawdę znośny i muszę przyznać, że nawet mi się podobał. Bałem się, że tanecznie będzie totalne dno, no i faktycznie te choreografie nie były najbardziej taneczne, ale nie było aż tak źle.

Mój ranking za ten ep:
1. Kasia Zillman charleston – no petarda, wow, najlepszy taniec wieczoru. Byłem blisko mojej pierwszej 10, bo to było w sumie idealne i tanecznie i aktorsko. Natomiast finalnie dla mnie za bardzo poszły w lindy hop, a nie było ani jednego swivela. Dla mnie charleston nie istnieje bez swiveli ale pokaz mega 9
2. Maurycy Popiel walc angielski – wow, najpiękniejszy taniec tego wieczoru, jedyny w którym miałem ciary. Cudowna historia, aktorstwo i wzruszające show. Przy Sarze bałem się, że po raz kolejny będzie mało tańca tym bardziej w trio z rodziną, a tymczasem właśnie dużo walca w walcu. No i Maurycy zatańczył fragment taneczny z mamą, w którym było widać jego inicjatywę i prowadzenie, zaimponował mi. Tanecznie też to jest najlepszy jego taniec. Były unoszenia i opadania, były duże kroki i przemierzanie przestrzeni, całkiem ładna rama. Najbardziej mi przeszkadzało to, że nie prostował kolan w krokach na 3 przez co nie wyciągał pozycji 9
3. Marcin Rogacewicz walc wiedeński – wow, kolejna perełka tego odcinka. Aż żałuję, że to był taniec z matką, bo z Agnieszką tańczył króciutko, ale ta ich sekwencja obrotów w prawo z piwotami była tak dobra, czysta i poprawna, bez podskakiwania, ze świetnym przebiegiem ruchu i ramą, ze aż szkoda, że nie dostali walca wiedeńskiego jako taniec w parze, bo to byłoby coś. Marcin też dużo tańca tańczył z mamą, prowadził, trzymał sylwetkę. Tanecznie naprawdę dobrze. Do tego piękna historia i choreografia, ale emocjonalnie dotknęło mnie to mniej niż Maurycy. No i niestety mama Marcina wyssała niestety dla mnie trochę energii z tego tańca, mogła się chociaż uśmiechać 9
4. Wiktoria Gorodecka jive – jak na tego typu odcinek to bardzo dużo tańca, trudna sekwencja turniejowa zatańczona bardzo dobrze; najmniej podobała mi się końcówka choreo, bo tam nic się nie działo tanecznie (część z drabiną i potem to skakanie jak na skakance), no ale w tym odcinku to rozumiem, bo brat nietaneczny. Jedyny minusik dla mnie, że ruch był znowu właśnie w jej stylu jak co tydzień: delikatny i dla mnie jak na jive za delikatny 9
5. Bagi salsa – bardzo mi się podobało, ale niestety to nie był taniec na 40, które jury dało jego siostrze (przykro mi mówić takie rzeczy, ale tak to odczuwam). Taniec Bagiego był naprawdę dobry, ale sam przyznał, że często się mylił i to było widać. A to się zawahał, nie postawił kroku na czas i potem zaczął gonić i zrobiła się lekko bieganina. A to zapomniał kolejne dwa kroczki i wgl ich nie zatańczył. A to znowu się zawahał i sporo tego było, dla mnie mocno widoczne, ale za każdym razem nie dał się totalnie wybić i wracał do układu, co mocno doceniam 8
6. Basia Bursztynowicz walc wiedeński – jakie to było przeurocze, ale przy ocenie zwłaszcza Iwony krew mnie zalała. Nie były to wyżyny techniczne, ale z pewnością najlepszy taniec Basi, bez pomyłek, w muzyce. No i zagotowało się we mnie, gdy Iwona stwierdziła, że jak na 5 odcinek to za mało kroków tanecznych, gdzie dla mnie tutaj była masa kroków tanecznych i co więcej, Basia zatańczyła sekwencję obrotów z mężem sama bez Michała, po prostu wow, to było ryzykowne i dała radę. Jestem mega dumny z niej i właśnie za dużo tańca w tańcu 8
7. Maja Bohosiewicz broadway jazz – mi się nie podobało, a to serio jako nieturniejowy styl to szansa na sprzedanie tego teatralnością. Niestety nie wykorzystana. Dla mnie tu wgl nie było ruchu, tańca, jakieś to takie przebiegane było i tyle 7
8. Tomasz Karolak broadway jazz – ech, trochę brak mi słów na ten taniec. To naprawdę można było dopracować jako nieturniejowy styl i bardziej teatralny. Czy tylko mnie to nie bawiło? Zaczynają mnie męczyć jego pomysły na występy i jego obecność w tym programie, trochę dla mnie to już cringe. Tanecznie jakieś to było ciężkie, rozlazłe. Obecność córki mu nie pomogła, bo tańczyła lepiej od niego i w sekcjach side to side nie było synchronów i było widać, że ona jest bardziej w muzyce niż on. W takim stylu liczyłem na więcej 6
9. Olek Sikora czacza – o masakra, jak mi się to nie podobało. Tego się nie da ocenić, bo nie było czaczy. Była jedna sekwencja z walkiem i lockstepem, która nie trwała nawet 10 sekund i na koniec jeden cuban break. Fatalna choreografia, nic się kompletnie nie działo. Ruch w czaczy jest ostry i rytmiczny, a tutaj to wszystko było takie… „rozlane” i powolne. Wina choreografii, wybitnie mi nie leżał ten pokaz 6

Nikt nie odpadł i spoko. Ale widze newsa sprzed kilku godzin, że Bohosiewicz zrezygnowała przez kontuzję. Cóż, dla mnie Maja jest największym rozczarowaniem tej edycji, więc nie ma co udawać, że będę tęsknił. Dla mnie do odpadki są teraz Karolak i Basia; do tej pory też Maurycy mi nie leżał, ale w tym epie mocno zaskoczył na plus, więc kto wie. Pozostała piątka dla mnie to wszyscy potencjalni kandydaci na finał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne reality show i programy tv”