Najlepszy i najgorszy strateg

Awatar użytkownika
Eska
7th jury member
Winners at War: Yul
Kontakt:

Post autor: Eska »

NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 9 +
Spencer 5
Jeremy 5
Ciera 3 -
Kimmi 5
Terry 3
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 8 +
Joe 6
Stephen 4
Keith 7
Abi 3 -
Kass 4
Jeff 3
Vytas 5
Kelly 5

frasiek
sole survivor
Kontakt:

Post autor: frasiek »

NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 8 -
Spencer 5
Jeremy 5
Ciera 3
Kimmi 6 +
Terry 3
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 8
Joe 6
Stephen 5 +
Keith 6-
Abi 3
Kass 4
Jeff 3
Vytas 5
Kelly 5

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 8
Spencer 5
Jeremy 5
Ciera 3
Kimmi 7 +
Terry 2 -
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 8
Joe 6
Stephen 5
Keith 7 +
Abi 3
Kass 4
Jeff 2 -
Vytas 5
Kelly 5

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Winners at War: Tony
Survivor AU All Stars: David
Kontakt:

Post autor: tombak90 »

NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 9 +
Spencer 4 -
Jeremy 5
Ciera 3
Kimmi 7
Terry 2
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 8
Joe 6
Stephen 5
Keith 8 +
Abi 3
Kass 4
Jeff 1 -
Vytas 5
Kelly 5
Według Ciebie niby z kim miał grać Spencer na finał?
Z Kelley z którą według mnie nie miałby najmniejszych szans, czy z Abi która była tak nieprzewidywalna, że nawet jedna rada z nią w sojuszu nie była pewna powodzenia. Poza tym to tylko gdybanie, a rzeczywistość jest taka że nikt mu tak naprawdę nie ufał oprócz Jeremy'ego i ew Tashy. Grał na tyle dobrze, że powinien liczyć na kilka głosów w finale, przynajmniej wykonał odpowiednie ruchy żeby się w nim znaleźć.
No właściwie to z kimkolwiek, byle tylko wara od Jeremy'ego :lol: Wynik dziesięć do jajca pokazuje, że ta przegrana nie była raczej przypadkiem i nie był nawet blisko. Zamiast iść na pewną zgubę, chyba wolałbym już spróbować ujarzmić abi-gatora. Zawsze można było też na przykład złapać Keitha za słomę w butach i dotargać ze sobą. Kimmi na pewno też nie byłaby aż takim tragicznym pomysłem jak Ruchacz Val. Nawet z Kelley wyszedłby lepiej, bo mimo, że też byłoby ciężko, to zgarnąłby chociaż głosy od zwolenników spalenia "wiedźm" na stosie.
Sam wskazujesz na Terrego, który po przemieszczaniu był na wylocie i raczej ciężko się doszukać pozytywów oprócz ep2
Nikt nie obiecywał, że będzie leTko. Naprawdę dobrych strategów było według mnie w tym sezonie dwóch, w porywach do trzech. Piętnaście pięter niżej jest kilkoro średniaków, między innymi Terry, który wyszedł mi rzutem na taśmę na czwartym miejscu. Rzeczywiście w dużej mierze za ep 2, ale tak naprawdę to po tym przemieszaniu Rady nie mieli i ch*j jeden raczy wiedzieć, co by się tak naprawdę stało :) Skoro pojechał pielęgnować synala, to pojechał pielęgnować synala i reszta jest milczeniem. A gdyby tak podliczać kto ile razy był na wylocie, wierz mi, że jako promotor Spencera, nie powinieneś ciągnąć tego wątku :D Na przykład decyzja w drugiej rundzie między nim a Shirin wyglądała trochę na rzut monetą. Też lubię tego gagatka i to jak śmiesznie trzęsie głową, no ale w strategii mnie delikatnie mówiąc hmm... no zawiódł, zostawmy "zawiódł", żeby za bardzo nie bolało.
"Dziś prawdziwych villainów już nie ma..."

Maciej-os
1st jury member
Kontakt:

Post autor: Maciej-os »

NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 10 +
Spencer 3-
Jeremy 5
Ciera 3
Kimmi 7
Terry 2
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 9+
Joe 6
Stephen 5
Keith 8
Abi 3
Kass 4
Jeff 0 -
Vytas 5
Kelly 5

damian300d
5th jury member
Kontakt:

Post autor: damian300d »

]NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 10
Spencer 4 +
Jeremy 5
Ciera 3
Kimmi 6-
Terry 2
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 10+
Joe 6
Stephen 5
Keith 8
Abi 3
Kass 4
Jeff 0
Vytas 4-
Kelly 5

Luukas
6th voted out
Kontakt:

Post autor: Luukas »

NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 10
Spencer 5 +
Jeremy 5
Ciera 3
Kimmi 5 -
Terry 2
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 10
Joe 6
Stephen 5
Keith 8
Abi 2 -
Kass 5 +
Vytas 4
Kelly 5
No właściwie to z kimkolwiek, byle tylko wara od Jeremy'ego Laughing Wynik dziesięć do jajca pokazuje, że ta przegrana nie była raczej przypadkiem i nie był nawet blisko. Zamiast iść na pewną zgubę, chyba wolałbym już spróbować ujarzmić abi-gatora. Zawsze można było też na przykład złapać Keitha za słomę w butach i dotargać ze sobą. Kimmi na pewno też nie byłaby aż takim tragicznym pomysłem jak Ruchacz Val. Nawet z Kelley wyszedłby lepiej, bo mimo, że też byłoby ciężko, to zgarnąłby chociaż głosy od zwolenników spalenia "wiedźm" na stosie.
Czy ty naprawdę myślisz, że gdyby Spencer trzymał się z Kelley to wyszedłby lepiej ? Według mnie nie tylko przegrałby finał, ale także mógłby w nim nie wystąpić (chyba, że jako sędzia).

survivor
3rd jury member
Kontakt:

Post autor: survivor »

NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 9 -
Spencer 5
Jeremy 5
Ciera 3
Kimmi 6 +
Terry 2
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 10
Joe 6
Stephen 4 -
Keith 9 +
Abi 2
Kass 5
Vytas 4
Kelly 5

Awatar użytkownika
Eska
7th jury member
Winners at War: Yul
Kontakt:

Post autor: Eska »

NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 10 +
Spencer 5
Jeremy 5
Ciera 2 -
Kimmi 6
Terry 2
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 11 +
Joe 6
Stephen 4
Keith 9
Abi 1 -
Kass 5
Vytas 4
Kelly 5

Awatar użytkownika
ciriefan
sole survivor
Winners at War: Natalie
Survivor AU All Stars: Shonee
Kontakt:

Post autor: ciriefan »

NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 10
Spencer 5
Jeremy 5
Ciera 2
Kimmi 7 +
Terry 1 -
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 11
Joe 6
Stephen 4
Keith 10 +
Abi 0 -
Kass 5
Vytas 4
Kelly 5

Veron
2nd jury member
Kontakt:

Post autor: Veron »

NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 11 +
Spencer 5
Jeremy 5
Ciera 2
Kimmi 7 +
Terry 0 -
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 11
Joe 6
Stephen 4
Keith 10 +
Kass 4 -
Vytas 4
Kelly 5

Nie jestem wielkim zwolennikiem gry Spencera, ale właśnie po tym jak był w dupie w premerdżu to jego gra nabrała kolorów, więc to doceniam. Według mnie nawet jakby przeskoczył i grał z kimś innym to nie doszedłby do finału a tam obawiam się, że z kimkolwiek miał ciężko z jego socjalem. Zdrada Jeremiego pociągnęła by na pewno za sobą bitter jury i nawet jestem pewien że woleli by zagłosować na śmieszka Keitha niż na niego.
W kategoriach czysto strategicznych to on miał więcej znaczących ruchów i kontroli gry niż Jeremy. Nie zapominajmy o tym, że Jeremy wyleciałby na zbity pysk w F6 gdyby nie drugi cudowny ajdol. Podsumowując nie uważam gry Spencera za tragiczną choć daleka jest od ideału. Miej dla niego więcej litości :D Starał się chłopaczyna, wywalił Fishbacka i próbował ogarnąć Abi :D
Obrazek

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Kontakt:

NAJLEPSZY STRATEG

Kelley 12 +
Spencer 4 -
Jeremy 5
Ciera 2
Kimmi 7
Tasha 5

NAJGORSZY STRATEG

Woo 11
Joe 6
Stephen 4
Keith 11 +
Kass 4
Vytas 3 -
Kelly 5
naprawdę myślisz, że gdyby Spencer trzymał się z Kelley to wyszedłby lepiej ? Według mnie nie tylko przegrałby finał, ale także mógłby w nim nie wystąpić (chyba, że jako sędzia).
Ano jeśli chodzi o sam finał, to gorzej niż z Jeremy'm, raczej wyjść by było ciężko - chyba że kazaliby jeszcze biedakowi dopłacać do sianka dla zwycięzcy z własnej kieszeni :lol: Jasne, że Dale'ówna na finał też byłaby kiepskim pomysłem - ją wymieniłem w kontekście tego, że gdyby jakimś sposobem udało mu się z nią doturlać, to zdobyłby chociaż jakieś głosy i wynik nie byłby aż tak mizerny (acz pewnie wciąż negatywny). Ale, jak pewnie zauważyłeś - a jeśli nie, to zauważ - wcześniej pisałem o paru lepszych typach, które Spencer ograłby z większą łatwością :wink: Generalnie jasne, możemy się upierać, że finał z Jeremy'm był majstersztykiem, że Spence świetnie na tym wyszedł, a Hatch z Mariano już napierniczają się na gołe klaty o to, który pierwszy ma mu pogratulować ruchu - ale ja mimo wszystko tego nie kupuję, nawet gdybyście mi dopłacali w fistaszkach. Ani też tego, że nie miał żadnej alternatywy. Poza tym, zwierz mi się tak off the record - Ty naprawdę chcesz tego Spencera na najlepszego, ale że najnajnaj stratega, czy plusujesz go tak-o, żeby od razu nie odpadł? :D
Nie zapominajmy o tym, że Jeremy wyleciałby na zbity pysk w F6 gdyby nie drugi cudowny ajdol.
O, nie zapominamy, spokojna głowa :D Jego zabezpieczenie polegało jednak także na tym, że "wychował" sobie dwójkę strażników, którzy jak tylko wyniuchali co się święci, przylecieli go ostrzec i to wbrew temu, że jego eliminacja mogłaby być dla nich lepsza niż by się mogło zdawać :lol:

Veron
2nd jury member
Kontakt:

Bronię Spencera tylko i wyłącznie, dlatego że wyśmiałeś jego nominacje i stawiasz wyżej niż Terrego. Zachwiało to moją równowagę życia, yin i yang i te klimaty. Edit Spencera był tak tragiczny i te jego ckwlie rozważania, że straciłem do niego resztkę sympatii, że dziwie się sobie że jakieś pozytywy w nim znajduję.

Odnośnie F6 to raczej strażnicy poinformowali go wyłącznie po to by nie znaleźć się w czarnej dupie bez niego, doszukujesz się opcji że Kimmi znów by przeskoczyła do Tashy i Spencera po zdradzie,?
No nie, tym bardziej po tej gównoburzy na radzie :P
Obrazek

Awatar użytkownika
tombak90
sole survivor
Kontakt:

stawiasz wyżej niż Terrego. Zachwiało to moją równowagę życia, yin i yang i te klimaty.
No to gruba sprawa, aż takiej destrukcji nie planowałem :lol: No ale Terry poszedł już do piachu, więc mam nadzieję, że yin i yang wezmą to pod uwagę.
doszukujesz się opcji że Kimmi znów by przeskoczyła do Tashy i Spencera po zdradzie,?
A pewnie, a się-doszukuję-się, jak szaleć, to szaleć. Dys ys sekęd częs, djud! Voting blocs, te sprawy. Tutaj nic nie było oczywiste i nawet Jeff mógłby "przeskoczyć" do kółka feministek. Ok, pewni być nie możemy, ale gdyby czasem...? Skoro Kelley, jak sami mówicie, była taka nie do pokonania w finale, to rozsądek nakazywałby ukręcić jej łeb zaraz po tym, jak/jeśli ukręconoby go Jeremy'emu. Potem Sasha & Tencer musieliby już tylko się rozdzielić i przekonać Kimmi i Solejuka, że jedno z nich jest śmiertelnym zagrożeniem i najogólniej mówiąc śmierdzi. To pachnące weszłoby z nimi do F3 i miałoby całkiem miłe perspektywy (zwłaszcza gdyby był to Spencer).

Veron
2nd jury member
Kontakt:

dobrze, że jest grupa zapalczywych fanów Spencera, inaczej było by mi ciężko pozbierać się z tego blamażu egzystencjalnego, a sesja mi się zbliża wielkimi krokami :x

tutaj się muszę jednak zgodzić, i tym samym przyznać że przy takiej wersji Spencer jednak Ssie przez duże S, nie dostrzegłem wcześniej tej opcji ale tak finał z Kimmi czy Tashą czy nawet Keithem mógł wypaść znacząco na korzyść o ile nie przełożył by się na końcowy sukces. Tyle moich wypocin i szlachetnego bronienia finalisty poszły na marne, no nie wierzę. Przecież Kimmi nie poszła by na finał z Kelley, nie ma na to szans, wtedy była by się zrównała z poziomem Woo, a to jest nierealne.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim, ale o Survivor”